Etusivu / Löydä apua / Taru Kaivola

Taru Kaivola

Kouluttajapsykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ryhmäpsykoterapia
Helsinki, Katajanokka
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Maanantaisin Katajanokalla klo 17.30-19.00 kokoontuvassa täydentyvässä psykoterapiaryhmässä avautuu paikkoja elokuussa. Tarkempaa tietoa saat ottamalla yhteyttä joko suoraan tai Minduu-portaalin kautta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
  • Psykodynaaminen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Aktiivinen ja huumorintajuinen, silti myötäelävä ja johdonmukainen. En pelkää vaikeita asioita ja tunteita. Kokonaisvaltainen kiinnostukseni asiakkaasta ja hänen elämäntarinastaan on työskentelyni perusta. Pidän itseäni ajan tasalla, seuraan alan kehitystä ja osallistun koulutuksiin ja alan seminaareihin säännöllisesti. Olen toiminut Ryhmäanalyysiyhdistys ry:n puheenjohtajana ja tällä hetkellä olen EFPP:n kansallisen verkoston hallituksessa. Lisäksi olen ryhmäanalyysin kouluttaja.

Mitä istunnoillani tehdään

Yksilöpsykoterapiassa keskustelun avulla helpotetaan pahan oloa, löydetään uusia näkökulmia ja ratkaisuja sekä vahvistetaan omia voimavaroja.
Ryhmäpsykoterapiassa on tärkeintä ryhmän jäsenten välinen vuorovaikutus. Ryhmässä ei ole teemoja eikä vuoroja, vaan jokaisen tulisi puhua mahdollisimman vapaasti, mitä mieleen tulee. Luottamus muihin ja ryhmän avoin vuorovaikutus antaa jäsenille mahdollisuuden tunnistaa ja käsitellä omien vaikeuksien ja ongelmien syitä ja seurauksia. Koska ihminen on sokea omalle käyttäytymiselleen, ryhmä auttaa antamalla palautetta, mikä taas edesauttaa ryhmän jäseniä näkemään itsensä toisten silmin. Myös toisten tarinat peilautuvat jokaisen ryhmän jäsenen kokemusmaailmaan ja ryhmän jäsenenä voi nähdä ja tunnistaa itseään toisissa. Vaikka ryhmäpsykoterapia ei ratkaisisikaan kaikkia elämän vaikeuksia, niin ryhmässä on mahdollista oppia suhtautumaan itseensä ja muihin ihmisiin sekä muutoksiin ja elämän paineisiin uudella tavalla.

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Ryhmäpsykoterapiassa KELA:n korvauksen jälkeen omavastuuosuudeksi jää 7,95 euroa per käyntikerta (90 minuuttia). Edellyttää B-lausuntoa ja KELA:n päätöstä. Itse maksettuna 50 euroa per kerta.
Yksilöterapiassa ei mahdollisuutta KELA:n korvauksiin. Käyntikerran hinta on 65 euroa.