Etusivu / Löydä apua / Tapani Alanen

Tapani Alanen

Koulutuksessa Sosiaalialan koulutus, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Töölö
Suomi Viittomakieli
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Terapeuttina minua kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus ja jokainen meistä on ainutlaatuinen, arvokas kokonaisuus. Haluan olla sinun tukena ja apuna erilaisissa elämän ongelmissa ja vaikeissa tilanteissa. Olen erityistason seksuaaliterapeutti ja parhaillaan psykoterapeuttikoulutuksessa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Hei! Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi vastaanotolleni. Mielestäni jokaisella meistä tulisi olla mahdollisuus saavuttaa sellainen tulevaisuus mitä itselleen haluaa. Jokainen ihminen, pari ja perhe missä seksuaalisuuden kirjossa tahansa, on oma spesiaali, uniikki kokonaisuus. Terapeuttina haluaisin kuulla elämäntilanteestasi sekä siitä mitä sinulla on sydämellä.

Olen toiminut pitkään erilaisissa sosiaalialan työtehtävissä. Työkokemusta minulla on mm. lastensuojelusta, perhetyöstä ja vammaishuollosta. Olen sinun apuna ja tukena, kun lähdet kohti omaa toivomaasi tulevaisuutta tai kun etsit uusia tuoreita näkökulmia ja vaihtoehtoisia toimintatapoja erilaisiin ongelma- ja pulmatilanteisiin.
Terapeuttina olen iloinen, lämmin, kannustava ja empaattinen.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnoillani tähtään aina siihen, että löydän asiakkaiden kanssa toimivan vuorovaikutussuhteen. Mielestäni muita vaikuttavia seikkoja onnistuneen terapian kannalta ovat mm. se, miten läsnä oleva, lämmin ja oikeaan osuvaa empatiakykyä terapeutilla on. Minua kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus.
Työskentelen voimavarasuuntautuneesti ja terapiassa pyritään löytämään sinulle sopivia ratkaisun avaimia kohti toivottua tulevaisuutta. Työtapani on keskusteleva ja haluan kohdata asiakkaat kokonaisvaltaisesti ja pidän tärkeänä, että välillemme muodostuu mahdollisimman luottamuksellinen suhde. Haluaisinkin olla sinun luottamuksesi arvoinen. Vastaanotolla voimme etsiä ja löytää erilaisia ratkaisuja ja suhtautumistapoja mieltäsi painaviin ongelmiin. Tällaisia asioita voivat olla esim. ihmissuhdeasiat, stressi, elämänhallinta, masennus ja erilaiset elämänmuutokset.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Seksuaalisiin ongelmiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Vanhemmuuden haasteisiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani:
- Psykoterapeutti koulutuksessa (Itä-Suomen yliopisto).
- Työnohjaaja koulutuksessa (Diak).
- Laillistettu Sosionomi.
- Auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).
- Erityistason seksuaaliterapeutti, Specialist in Sexological Counselling (NACS).
- Tunnekeskeinen pariterapia (perusopinnot), Emotionally Focused Couple Therapy, EFT.
- Olen puhevammaisten tulkki, joten vastaanotolle ovat tervetulleita myös erilaisia vaihtoehtoisia kommunikointitapoja käyttävät asiakkaat.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

- 70€ yksilöterapiakäynti / 45 min (koulutuspsykoterapia).

- 80€ yksilöseksuaaliterapia ja -neuvonta / 45 min.

- 120€ seksuaaliterapia pareille / 75 min.

- 80€ Tuki- tai kriisikäynti / 45 min.