Etusivu / Löydä apua / Tanja Riihimäki

Tanja Riihimäki

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Espoo, Tapiola
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ( YET), opintoja myös psykodynaamisesta lyhytterapiasta ja nuorisopsykoterapiasta. Työskentelen asiakaslähtöisesti ja aktiivisesti. Vastaanottoni on Tapiolassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, tarjolla vain ilta-aikoja. Tarjoan myös työnohjausta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Psykodynaaminen
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina työskentelen aktiivisesti yhdistellen osaamistani asiakkaan tilanteen mukaan. Olen rauhallinen, pohtiva, käytännönläheinen ja empaattinen. Olen valmis käyttämään myös toiminnallisiakin menetelmiä. Teen mielelläni yhteistyötä sekä nuorten että aikuisten kanssa. Konsultatiiviset keskustelut ovat myös mahdollisia. Minulla on myös työnohjaajan koulutus ja olen toiminut mentorina (siihen myös koulutus).

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiassa keskustelu liikkuu vapaasti asiakkaan tilanteen, tarpeen ja tavoitteen mukaan. Tavoitteet ja työskentelytavat sovitaan yhdessä, suhteuttaen ne aikaan. Työskentelen sekä lyhytterapeuttisesti että pidempikestoisesti. Terapeuttisessa työssä keskityn yksilöön, mutta tilanteeseen sopivat esim. paritapaamiset ovat sovitusti mahdollisia.
Ratkaisukeskeisessä työskentelyssä tavoitteista ja toivotusta tulevaisuudesta puhutaan, mutta se ei estä tutkimasta myös menneisyyttä. Terapiassa itsensä ymmärtäminen ja hyväksyminen lisääntyy. Konkreettiset tavoitteet ja keinot helpottavat usein asiakkaan tilannetta niin että hyvä kehitys ja voimavarat pääsevät käyttöön. Konkreettisuutta voi keskustelussa vahvistaa mm. pienimuotoisilla harjoituksilla ja esimerkiktsi fläpin tai valokuvien käytöllä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ylempi erityistaso YET), koulutettu työnohjaaja (Story ry) ja mentori. Pohjakoulutukseltani olen psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja. Olen työskennellyt pitkään Hyks psykiatrialla, erityisesti nuorisopsykiatrian yksikössä. Olen opiskellut psykodynaamista lyhytterapiaa (Hyks), nuorisopsykoterapiaa (Helsingin kaupungin nuorisopsykiatrian yksikön järjestämä koulutus)ja stressinhallintamenetelmiä ja tunnesäätelyn taitoja (Maestro). Tarjoan myös työnohjausta.

Asiakaskuntani

Aikuiset ja yli 16 vuotiaat nuoret.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta