Etusivu / Löydä apua / Sisko Miettinen

Sisko Miettinen

Kouluttajapsykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Kuvataideterapia
Tampere, Tampere
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Yli 30 v työkokemus, psykiatria, neurologia: lapset, nuoret, aikuiset. HuK (kirjallisuus), toimintaterapeutti, kuvataideterapeutti (Post Graduate Dip in Art Therapy, UK), sosiaalipsykologi (YTM). Psykoterapeutti, psykoterapeuttikouluttaja. Työnohjaaja. Yksityisvastaanotto Taikkari v:sta 2002.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kuvataideterapia
  • Ryhmäpsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Lisäkoulutukset

Taideterapia

Millainen terapeutti olen

Viihdyn erilaisten ja eri ikäisten asiakkaiden parissa, minua kiinnostaa ihmisen elämän ja ongelmien monipuolisuus. Olen hankkinut tietoa, ja saanut sitä.
Jos en jotain tiedä, otan siitä selvää ja luen paljon. En usko, että ongelmat ovat ratkaistavissa taikatempuilla, vaan paneutumalla niiden syihin ja oireisiin.
Luottamuksen synty on tärkeimpiä asioita terapiassa, ja siihen kannattaa satsata. Olen saanut työskennellä erilaisissa hoitotiimeissä hyvien ammattilaisten ja kiinnostavien hoitomuotojen parissa. Arvostan asiantuntijoita, joita olen kohdannut, ja uskon että myös yhteistyöllä saavutetaan tuloksia. Koska olen kouluttautunut ja työskennellyt myös ulkomailla, en pelkää vieraita kulttuureita tai kieliä. Työskentelen tarvittaessa tulkin avustuksella.
Myös vammautuminen ja fyysinen sairaus voi olla syynä ihmisen psyykkisiin vaikeuksiin, sekä toisin päin.

Mitä istunnoillani tehdään

Kuvataideterapiassa en anna tavallisesti valmiita aiheita, vaan välineet ja turvallisen tilan, minkä puitteissa taidetta voi syntyä. Taidetta ei tarvitse etukäteen osata tehdä tai hallita. Vaikka teos olisi keskeneräiseksi jäänyt, ruma tai kamala, sillä on suuri arvo juuri sellaisenaan. Teoksesta voidaan puhua yhdessä, enkä terapeuttina voi koskaan etukäteen tietää mitä se sisältää. Usein teokseen tulee asioita, joita tekijä ei sillä hetkellä tiedosta edes ajattelevansa.
Ryhmäpsykoterapiassa tärkeää on paitsi jokainen ryhmän jäsen, myös ryhmä kokonaisuutena. Lasten ryhmät kestävät 45-60 min,, aikuisten 1,5 t. Tilanteen puitteet pysyvät joka kerran samana, ja luottamuksellisuus on tärkeää. Kun ongelmista puhutaan yhdessä, omat kokemukset avautuvat uudessa perspektiivissä. Parhaimmillaan ryhmä kantaa itsensä eteenpäin, uusia ratkaisuja kohti. Kaikesta voi puhua ääneen. Saatamme käyttää ryhmässä puheen lisäksi apuna taiteen tekemistä tai kirjoittamista.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Aivovammat Psykoottiset häiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Persoonallisuushäiriöt Syömishäiriöiset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on pitkä työura ja monipuolinen ammattiosaaminen sekä psykiatrian että neurologian alalla, sekä monenlaisissa sairaaloissa ja kuntoutuskeskuksissa kotimaassa ja ulkomailla. Erityiskohderyhmiä ovat mm. psykoosipotilaat (6 vuotta työkokemusta TAYS/ psykiatrian yksikkö), neurologiset potilaat (Kankaanpään kuntoutuskeskus, lastenneurologia/Porin Keskussairaala, The Saudi Benevolent Associaton for Handicapped Children, Riad, Saudi-Arabia), avokuntoutus ja vaativa lääkinnällinen kuntoutus, Kela (19 vuotta omalla vastaanotolla T:reella). Olen ollut Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana useamman kilpailutuksen ajan. Ylläpidän ammattitaitoani jatkuvalla täydennyskoulutuksella sekä kotimaassa että ulkomailla. Jäsenyydet mm. The British Association of Art Therapists (BAAT), Suomen Ryhmäpsykoterapia ry, Valkeakosken taiteilijaseura.

Asiakaskuntani

Työskentelen pääasiassa Kelan kuntoutuspsykoterapian ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottajana.
Kiinnostukseni ovat moninaiset, koska työkokemuskin on pitkä: lapset, nuoret, nuoret aikuiset, työikäiset.
Ihmisen mielen ja kehon yhteydet ovat minusta erityisen kiinnostavia.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Koska antamani kuntoutus on pääosin Kelan tukemaa, asiakas maksaa kuntoutuspsykoterapiassa suoraan terapeutille vain omavastuun, esim. yllä ilmoitetun 30 e; vaativassa kuntoutuksessa ei ole tätä omavastuumaksua ollenkaan.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

My working history in different hospitals and rehab centers gives me confidence to face many kinds of clients as an art therapist and psychotherapist.
My background is originally studies in litterature, journalism and social psychology at Tampere University. I got interested in the human mind and body during my studies as an Occupational therapist, and after two years of working experience I got interested in Art Therapy, got a scholarship from The British Council, and finally qualified as an Art Therapist from UK. This Post Graduate Diploma is a part of my MA in Social Psychology at Tampere University. I have worked in the UK, in Saudi-Arabia, and in Finland, and since year 2002 on my own Private Practise Taikkari in Tampere. My clients are mainly paid by the Finnish National Insurance Kela. I give services in Finnish and English, and I am accustomed to work with an interpereter.

I am offering my services for all client- and age groups.