Etusivu / Löydä apua / Sirpa Kumpuniemi

Sirpa Kumpuniemi

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Psykodynaaminen
Helsinki, Kallio
Englanti
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Keravan psykoterapiaryhmässä keskiviikkoisin klo 10-11.30 Asemanaukio 7, Kerava, on yksi naispaikka vapaana. Kela-kuntoutuspsykoterapiaa minulla on ainoastaan ryhmäpsykoterapian muodossa. www.psykostep.com Itse maksavia nuoria 15v. alk. tai aikuisia voin ottaa yksilöterapiaan.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Ryhmäpsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Mindfulness Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina tavoitteenani on luoda luottamuksellinen ilmapiiri, jossa voisit kokea tulevasi kuulluksi ja nähdyksi. Olen inhimilliseen kohtaamiseen vahvasti uskova psykoterapeutti. Psykoterapian tavoite on auttaa asiakasta elämään hyvää elämää.
Minua pidetään myötätuntoisena, sitoutuvana, positiivisena ja huumorintajuisena psykoterapeuttina, jonka työskentelyote ei ole korostuneen passiivinen. Pyrin asiakkaan kanssa yhdessä tekemään näkyviksi niitä esteitä, jotka tähän asti ovat estäneet asiakasta itse ratkaisemaan ongelmiaan. En pelkää vaikeita asioita ja tunteita. Kokonaisvaltainen kiinnostukseni asiakkaasta ja hänen elämäntarinastaan on työskentelyni perusta.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapiassa keskustelun avulla helpotetaan pahaa oloa, löydetään uusia näkökulmia ja ratkaisuja sekä vahvistetaan omia voimavaroja.
Pyrin myös tukemaan asiakkaan itsetuntoa avaamalla hänelle aidon ja rehellisen näkymän niihin vahvuuksiin, joita hän ei mahdollisesti ole vielä tunnistanut omikseen. Pyrin asiakkaan kanssa vuorovaikutuksessa tekemään näkyviksi niitä esteitä, jotka tähän asti ovat estäneet asiakasta itse ratkaisemaan ongelmiaan. En pelkää vaikeita asioita ja tunteita. Kokonaisvaltainen kiinnostukseni asiakkaasta ja hänen elämäntarinastaan on työskentelyni perusta. Ryhmäpsykoterapiassa luottamus muihin ja ryhmän avoin vuorovaikutus antaa jäsenille mahdollisuuden tunnistaa ja käsitellä omien vaikeuksien ja ongelmien syitä ja seurauksia. Vaikka ryhmäpsykoterapia ei ratkaisisikaan kaikkia elämän vaikeuksia, niin ryhmässä on mahdollista oppia suhtautumaan itseensä ja muihin ihmisiin ja elämän paineisiin uudella tavalla.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Raskaus & synnytys
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutustani olen täydentänyt psykofyysisen psykoterapian johdantokurssilla (Arcada) vuoden ajan 2009- 2010 sekä Therapeia -säätiön mentalisaatiokoulutuksella vuosina 2015 -2016.
Olen käynyt Anna Freud Centerin MBT-F ( mentalization based treatment for families) – practioner-koulutuksessa 2018-2019.

Vuoden kestävä kognitiivis- behavioristisen terapian menetelmäkoulutus päättyi 1/2018, siihen liittyi kahden vuoden työnohjaus.

Lisäksi olen käynyt varhaisen vuorovaikutuksen syventävän kahden vuoden koulutuksen vuosina 1/2004-12/2005.

Pidän itseäni ajan tasalla, seuraan alan kehitystä ja osallistun koulutuksiin ja seminaareihin säännöllisesti.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 17-vuotiaiden nuorten kanssa sekä ryhmäpsykoterapiassa, Kelan kuntoutustuella ,että itse maksavien kanssa yksilöterapiassa. Psykoterapiaryhmistä yksi on kohdistettu nuorille eli 17-22-vuotiaille ja toinen nuorille aikuisille eli 22-30+ -vuotiaille. Useimmilla ryhmän jäsenillä on masennus- ja ahdistusoireita ja/tai pakko-ajatuksia ja osalla sosiaalista ahdistuneisuutta tai työuupumusta.

Minulla on paljon kokemusta pienten lasten vanhempien sekä raskaana olevien naisten kanssa työskentelystä. Yksi ohjaamistani psykoterapiaryhmistä onkin kohdistettu vauvojen ja pienten lasten äideille. Ryhmään voi tulla jo raskaana ollessa. Tapaan myös yksilöllisesti raskaana olevia naisia, joilla on haasteita äidiksi tulemisen suhteen. Tapaan myös pariskuntia, joilla on pieniä lapsia ja siihen liittyviä haasteita.

Lisätiedot

Minulla on vastaanotto sekä Helsingissä, Helsinginkatu 34 C 43
että
Keravalla, Asemanaukio 7, aivan aseman vieressä.

Valokuvan on ottanut Hannu Hyvärinen.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kela-kuntoutustuella minulla on tarjolla VAIN ryhmäpsykoterapiaa, EI Kelan tukemaa yksilöterapiaa.

Ryhmäpsykoterapiassa omavastuuhinta on 60 euroa/1,5h.
Kelan kuntoutustuella ryhmäpsykoterapian omavastuu on 5,90 euroa/1,5h terapiaistunto.

Otan itsemaksavia asiakkaita (nuoria ja aikuisia) yksilöterapiaan/konsultaatiokäynneille. Käynnin hinta on 90 euroa/45 minuuttia.

Pariterapian hinta on 180 euroa/1,5h.