Etusivu / Löydä apua / Sirpa-Sofia Phillips
Psykoterapeutti, Psykologi, Varhaisen vuorovaikutuksen
Kouvola,
Kotka,
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Psykoterapeutin apua huoliin ja ongelmiin, jotka liittyvät esim. vauvatoiveisiin, raskaus- tai pikkulapsiaikaan sekä vanhemmuuteen. Olen kliininen psykologi, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti ja työnohjaaja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Varhaisen vuorovaikutuksen
  • Muu
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Pyrin työssäni yhteyksien ja hyvien kohtaamisten rakentamiseen niin pienten kuin isojen asiakkaideni välille ja heidän kanssaan, pulmallisten ja mieltä askarruttavien asioiden äärellä. Kuvailisin itseäni sekä keskustelevaksi että tilaa antavaksi ja pidän tärkeänä asiakkaan kokemuksen tavoittamista ja uudenlaisen ymmärryksen löytämistä yhdessä. Näen odotus- ja pikkulapsiajan perheissä hyvin merkittävänä ajanjaksona, jossa psykoterapeuttina voin tarvittaessa olla kanssakulkijana ja tukijana.

Mitä istunnoillani tehdään

Jo yhdellä tai muutamalla käynnillä voimme yhdessä tutkia huolta aiheuttavaa tai hankalaa tilannetta ja miettiä keinoja lisätä ymmärrystä tai päästä eteenpäin.

Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia voi toteutua vastaanotto- tai kotikäynteinä. Käynteihin liittyy usein sekä keskustelevaa yhdessä pohtimista että vauvan äärelle asettumista ja vuorovaikutustyöskentelyä. Vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä on usein hyödyllistä tutkia myös omaa taustaa ja omia kokemuksia - työskentelyssä liikutaankin usein aika-akselilla menneestä nykyhetkeen ja tulevaan.

Tarjoan apua
Ihmissuhdeongelmiin Vanhemmuuden haasteisiin Menneisyyteni käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Raskaus & synnytys Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt yli 20 vuoden ajan kliinisenä psykologina lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa, pääasiassa perheneuvoloissa sekä lasten- ja nuorisopsykiatrialla. Olen työskennellyt paljon myös lastensuojelun ja perhehoidon asiakkaiden kanssa. Olen koulutukseltani psykologi (PsM), varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti sekä työnohjaaja (STOry). Minulla on kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus ja olen parhaillaan pätevöitymässä mentalisaatioperustaisen perheinterventiomenetelmän (MBT-F) käyttöön. Olen myös suorittanut Vakautta vanhemmuuteen -ryhmänohjaajakoulutuksen.

Asiakaskuntani

Varhaisen vuorovaikutuksen tutkiminen, tukeminen ja hoitaminen on erityisalaani ja kohderyhmänäni ovat erityisesti vauvaa toivovat tai jo odottavat perheet sekä pikkulapsiperheet. Työskentelen myös muiden lapsiperheiden kanssa ja olen erityisen kiinnostunut vanhemmuuden ja kiintymyssuhteiden tukemisesta sekä mentalisaation tukemisesta perheenjäsenten välisissä suhteissa. Toimin myös työnohjaajana esim. pikkulapsiperheiden kanssa työskenteleville.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiakäynti, konsultaatiokäynti tai vanhemman ohjauskäynti 45 min/85 e, 60 min/110 e, 90 min 160 e.
Kotikäynti 90 min/160 - 170 e (matka-ajasta riippuen).

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a psychologist and a parent-infant psychotherapist. I have worked with children, adolescents, and their families for over 20 years in family guidance centers and in psychiatry. I am especially interested in working with families, who are hoping for or already expecting a baby or who have a baby or a toddler. Supporting parenting, early interaction, and attachment relationships is my field of expertise. I also work with families with older children, giving parental guidance and enhancing mentalising between family members.