Etusivu / Löydä apua / Silja Mäki

Silja Mäki

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Meilahti
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Psykoterapiatyössäni pidän tärkeänä asiakkaan kohtaamista kussakin hetkessä. Haluan kuunnella asiakastani tarkkaan ja luoda hänelle turvallisen olon ja mahdollisuuden tarkastella elämää erilaisista näkökulmista. Toivon ja voimavarojen löytäminen on psykoterapian tärkeä elementti.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Muu
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Olen helposti lähestyttävä, kuunteleva ja tarkka psykoterapeutti. Pyrin mukauttamaan hoitoa jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan.

Erityisosaamiseni alue on kirjallisuusterapia eli valmiiden tekstien ja/tai kirjoittamisen käyttäminen osana psykoterapiaa. Valmiit tekstit voivat olla runoja tai novelleja mutta myös satuja, myyttejä ja unia. Kuka tahansa voi kokeilla, olisivatko nämä itselle sopivia toimintatapoja. Erityistä lukeneisuutta tai kirjoitustaitoja ei tarvita eikä punakynää käytetä. Tekstit toimivat keskustelun ja oivallusten materiaalina.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnoillani luodaan aluksi yhdessä asiakkaan kanssa kokonaiskuva hänen tilanteestaan ja määritellään tavoitteet hoidolle. Tämän pohjalta lähdetään etenemään luovasti ja pyritään löytämään asiakkaalle paras mahdollinen toimintatapa. Joillakin se painottuu enemmän keskusteluun ja joillakin taas luovien harjoitusten tekemiseen ja asioiden visualisoimiseen. Joidenkin kanssa liikutaan enemmän menneisyyden kokemuksissa ja niiden vaikutuksissa nykypäivään, toisten kanssa taas pysytellään enemmän tämän päivän asioissa ja tulevaisuuden visioissa sekä mietitään ratkaisuja arjen haasteisiin. Istunnoilla etsitään yhteyksiä tunteisiin ja pyritään korjaamaan vääriä uskomuksia ja ajatusvääristymiä. Mindfulness-harjoitukset ovat monella asiakkaalla keskeinen osa terapiaa. Myös kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä voidaan käyttää. Välitehtävät toimivat usein hyvänä asioita eteenpäin vievänä elementtinä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen aiemmalta ammatiltani äidinkielenopettaja ja laaja-alainen erityisopettaja. Ohjaan psykoterapiatyön lisäksi kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä, aikuisten satuterapeuttisia ryhmiä ja elämäkerrallisen kirjoittamisen ryhmiä sekä koulutan tulevia kirjallisuusterapiaohjaajia.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta