Etusivu / Löydä apua / Sebastian Antonoff

Sebastian Antonoff

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Kognitiivis-analyyttinen
Helsinki, Töölö
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Kognitiivis- analyyttinen psykoterapia soveltuu laaja-alaisesti erilaisten ongelmien hoitamiseen. Hyödynnän myös pitkää työkokemustani psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta ja muuta terapeuttista osaamista asiakastyössä. Esittely avautuu kuvaani hiirellä klikkaamalla.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Kunnioitan ja arvostan jokaisen ihmisen ainutlaatuisuutta. Olen vuorovaikutuksessa rauhallinen, avoin ja kannustava sekä myös huumorintajuinen. Tavoitteeni on työskennellä asiakkaan kanssa tasavertaisena työparina panostaen yhdessä tutkimiseen. Pyrin siihen, että asiakas tuntisi olonsa terapiassa turvalliseksi sekä luottavaiseksi ja voisi vapaasti ilmaista ajatuksiaan, kokemuksiaan ja toiveitaan niin elämään kuin terapiassa tapahtuvaan työskentelyyn liittyen. Terapiassa oleminen on joskus haastavaa. Vaikeiden aiheiden äärellä tuen lähestymään ja tutkimaan niitä turvallisesti kanssani. Terapeuttina olen mukautuva ja eri tilanteissa asiakkaan tarpeet huomioiva. Olen aktiivinen vuorovaikutuksessa, mutta aina kuitenkin asiakkaan ajatuksille tilaa antava ja kuunteleva. Olen saanut asiakkailtani positiivista palautetta siitä, kuinka aidosti ja lämpimästi kohtaan heidät.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely tapahtuu keskustelun ja yhdessä tutkimisen kautta. Kartoitamme asiakkaan tilannetta ja mistä häntä vaivaavissa ongelmissa voisi olla kysymys. Tarkastelemme suhtautumis- ja toimintatapoja ja mitä selviytymiskeinoja hänellä on ollut käytössään. Tarkastelemme myös meidän välisessä vuorovaikutussuhteessa näyttäytyviä ilmiöitä. Perehdymme ilmenneisiin oireisiin kartoittaen tekijöitä ja syitä jotka niitä aiheuttavat ja ylläpitävät. Määrittelemme yhdessä tavoitteet terapialle. Jos asioiden sanottaminen on vaikeaa voimme käyttää luovasti erilaisia, asiakkaalle sopivia, ilmaisua tukevia keinoja apuna kuten kuvallista työskentelyä, kirjoittamista jne. Pyrimme löytämään uusia, vaihtoehtoisia tapoja suhtautua ja toimia, jotka voisivat tuoda helpotusta asiakkaan elämään ja koettuihin ongelmiin. Huomioimme myös menneisyyttä siltä osin kuin se on tarpeen. Tunteiden työstäminen on myös tärkeä osa terapiaa. Psykoterapian kokonaisuus rakentuu asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on pitkä, monipuolinen työkokemus psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Olen työskennellyt sairaalatoiminnoissa akuuttipsykiatriassa, kuntoutuspsykiatriassa sekä mielialahäiriöiden hoitamiseen erikoistuneessa yksikössä. Työssäni olen saanut toteuttaa monipuolisesti psykiatrista hoitotyötä terapeuttisella työotteella. Esim. mielialahäiriökeskuksessa työskentelin tukien asiakkaita, joilla oli masennus- ja ahdistuneisuusoireita, tunne-elämän epävakautta, itsetuhoisuutta, traumatisoitumista ja dissosiaatiohäiriöitä. Työhöni on kuulunut osana jatkuva lisäkouluttautuminen. Työkokemusta psykiatriasta on kertynyt yli 20 vuoden ajalta.

Peruskoulutukseltani olen olen psykiatriseen hoitotyöhön erikoistunut sairaanhoitaja. Psykoterapeutiksi olen kouluttautunut Helsingin yliopistossa, viitekehyksenä Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia. Minulla on myös koulutusta ja kokemusta mm. kognitiivisista- ja kehollisista menetelmistä.

Asiakaskuntani

Pääsääntöisesti psykoterapia on tehokasta hoitoa monissa mielenterveyden häiriöissä mutta siitä voi olla apua kenelle tahansa meistä, riippumatta siitä oliko henkilölle määriteltynä jokin psykiatrinen diagnoosi tai ei. Psykoterapia voi auttaa mm. elämänkriiseissä, ihmissuhdeasioissa, elämänmuutoksiin sopeutumisessa, jos olet traumatisoitunut jostain kokemuksesta tai koet ylipäätään, että elämä ei ole hallinnassasi siten kuin toivoisit sen olevan. Psykoterapia voi avata sinulle vaihtoehtoja tarjoten niiden myötä mahdollisuuden muutoksiin. Psykoterapian tavoitteena voisi olla esim. että masennus ja ahdistus helpottaisivat, voisit kokonaisvaltaisesti paremmin, pärjäisit elämänhaasteiden kanssa, jaksaisit työelämässä, saisit tukea ja keinoja vanhemmuuden haasteiden kanssa selviämiseen ja ennen kaikkea, että viihtyisit omassa elämässäsi. Työskentelen 16-25 vuotiaiden nuorten ja nuorten aikuisten kanssa, 25-67 vuotiaiden aikuisten sekä yli 67 vuotiaiden ikääntyneiden kanssa.

Lisätiedot

Vastaanottoni sijaitsee Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella, Töölöntorin psykoterapian tiloissa Helsingissä. Voit hyödyntää kulloinkin kalenterissa olevia nettiajanvarauksen aikoja tai jättää yhteydenottopyynnön Minduun kautta tiedustellaksesi itsellesi paremmin sopivaa tapaamisaikaa. Teen terapiaa myös vahvasti asiakkaan yksityisyyttä suojaavan Minduu- nettiyhteyden välityksellä. Nettiyhteys mahdollistaa terapeuttisen työskentelyn koko maan laajuudelta. Toistaiseksi, Koronatilanteesta johtuen, niin tutustumistapaamiset kuin terapiatapaamisetkin toteutuvat videovälitteisesti. Siirryn läsnätapaamisiin heti kuin Koronatilanne sen sallii. Tervetuloa tutustumistapaamiseen ja terapiaan.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti on kestoltaan 45 min ja käynnin hinta on 85 euroa. Kalenterissa mahdollisesti tarjolla olevat vapaat ajat ovat tutustumiskäyntiaikoja, eivät vakiokäyntiaikoja. Kalenteriaikojen ulkopuolelta voit myös sopia tutustumiskäyntiajan yhteydenoton perusteella.
Vakioterapiakäynti tai netin välityksellä tapahtuva terapiaistunto ovat kestoltaan 45 minuuttia ja niiden hinta on 95 euroa.