Etusivu / Löydä apua / Sanna Juurakko

Sanna Juurakko

Psykoterapeutti, Sosionomi, Pariterapia
Helsinki, Punavuori
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen kokenut perhe- sekä paripsykoterapeutti ja erikoistun parhaillaan kognitiiviseen yksilöpsykoterapiaan. Tarjoan sinulle yksin, yhdessä kumppanisi tai perheesi kanssa välineitä tunteittesi, kokemustesi ja suhteittesi tutkimiseen ja työstämiseen turvallisessa, luottamuksellisessa terapiasuhteessa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR Kiintymyssuhteen tukeminen Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Olen vuonna 2008 valmistunut psykoterapeutiksi perheterapeuttisella viitekehyksellä ja työskennellyt siitä saakka täysipäiväisesti laillistettuna psykoterapeuttina. Myöhemmin olen opiskellut lisää ja pätevöitynyt paripsykoterapeutiksi ja EMDR-terapeutiksi. Tällä hetkellä erikoistun Helsingin Yliopistossa aikuisten kognitiiviseen yksilöpsykoterapiaan. Kelaoikeuteni ovat perhe- ja paripsykoterapiaan, yksilöpsykoterapiaoikeudet saan loppuvuodesta 2022.
Työssäni tärkein lähtökohta on sinusta aidosti kiinnostunut, arvostava ja läsnäoleva kohtaaminen. Olen ajatustesi, kokemustesi ja ongelmallisena elämässäsi kokemasi asioiden lisäksi kiinnostunut lähtökohdistasi, historiastasi, kiintymyssuhteistasi ja kaikesta siitä, mikä on tehnyt sinusta sinut. Olen kiinnostunut myös siitä, mikä sinua elämän hankalissa kohdissa kantaa ja toisaalta miten toivot minun olevan sinulle hyödyksi. Olen aktiivinen keskustelija, läsnäoleva kuuntelija ja rinnallasi kulkija.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisissa kanssani tutkitaan, jäsennetään ja työstetään ajatuksiasi, tunteitasi, kokemuksiasi, menneisyyttäsi, ihmissuhteitasi ja näille antamiasi merkityksiä ja niiden vaikutuksia vointiisi tässä hetkessä. Kaikki nämä ovat kohteena myös perhe- ja paripsykoterapiassa, mutta painopisteenä on usein vuorovaikutuksen ja tunneyhteyden katkosten ymmärtäminen ja korjaaminen. Kognitiivisten ja perheterapeuttisten menetelmien lisäksi käytän työskentelyssäni traumaorientoituneita menetelmiä, kuten EMDR- silmänliikehoitoa.

HUOM. Kela pätevyys perhe- ja paripsykoterapiaan.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Asiakaskuntani

Tykkään tehdä psykoterapiaa eri ikäisten ihmisten kanssa ja tästä kertoo myös työkokemuksieni. Olen toiminut sosiaalialan ammattilaisena lähes kaksikymmentä vuotta, joista yli kymmenen vuotta psykoterapeuttina aikuisille, nuorille ja lapsille omalla vastaanotollani, SPRllä, Nuorten Kriisipisteellä ja Perheneuvolassa. Uskon vahvasti, että merkityksellisten ihmisten mukanaolo psykoterapiaprosessissa, joko vastaanotolla tai vähintään meidän läsnäolijoiden mielessä, vahvistaa psykoterapian tuloksellisuutta ja siirtää siinä opittua ja ymmärrettyä tehokkaammin arkesi tueksi.

Perhe-elämään, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvät haasteet ja hankaluudet ovat vahvaa osaamisaluettani. Työskentelen mielelläni läheisen ihmisen menetykseen tai sairastumiseen liittyvien teemojen kanssa. Neuropsykiatriset piirteet, masentunut olo, uupumus, ahdistuneisuus, pelot, itsetuhoiset ajatukset, ihmissuhdeongelmat ja yleinen tyytymättömyys omaan elämään ovat tyypillisiä syitä hakeutua vastaanotolleni.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilötapaaminen 45 min maksaa 90e, 1 h maksaa 110 e, Pari- ja perheterapia 1,5 h maksaa 145 e.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I'm experienced family and couples psychotherapist. I’m also specialising in cognitive psychotherapy for adults. I do in my private practice individual psychotherapy, couple psychotherapy and family psychotherapy, also in English. I can give Kela supported therapy for families and couples, not for individuals.
I offer in a safe therapeutic environment tools for you to explore, work and cope with your thoughts, emotions, experiences, history and relationships. You are welcome alone, together with your partner or family members!