Etusivu / Löydä apua / Sami Seppänen

Sami Seppänen

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kamppi
Järvenpää, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 19.12.-31.12.
Voit hakeutua vastaanotolleni Helsingissä (ti, ke ja to) tai Järvenpäässä (ma, pe) yksilöterapiaan, pariterapiaan tai perheterapiaan suomeksi tai englanniksi. Lyhyet ja pitkät terapiat ovat mahdollisia.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Minulle on terapeuttina ominaista myönteisyys, nykyhetki- ja tulevaisuuskeskeisyys, voimavarakeskeisyys ja dialogisuus. Valitsen työskentelyotteeni tilanteesi mukaan, vuorovaikutuksessa kuten terapiatyön ammattilaisen mielestäni kuuluu tehdä. Välillä siinä tarvitaan myötätuntoista jämäkkyyttä, toisinaan taas rauhallista pysähtymistä. Terapiatyöhöni heijastuu ymmärrykseni siitä, että jokainen tahtoo tulla kuulluksi ja nähdyksi omalla tavallaan.
Psykoterapeuttina uskon ihmisten selviytymiskykyyn vaikeissakin tilanteissa. Jotta opimme säätelemään hallitsemattomia tunteita ja sitä kautta selviytymään, tarvitsemme toisia ihmisiä. Välillä psykoterapia pystyy olemaan paikka tälle elämänpituiselle oppimiselle
Tervetuloa!

Mitä istunnoillani tehdään

Pariterapiassa käytän tunnekeskeisen pariterapian (EFT) ja ratkaisukeskeisen psykoterapian menetelmiä. Tunnekeskeisessä pariterapiaprosessissa on mahdollista kasvaa pariskuntana ja yksilönä. Kun oma kasvu tapahtuu lähellä tärkeintä ihmistä, lujittaa se monin tavoin parisuhdetta
Tulosyynä pariterapiaan voi olla esimerkiksi puhumattomuus parisuhteessa, uskottomuus, tuhoavat riidat tai riippuvuusongelmat. Tunnekeskeisessä pariterapiassa rakennetaan turvallista kiintymyssuhdetta puolisoiden välille opetellen ilmaisemaan ja hyväksymään omaa ja toisen tarvitsevuutta.

Perheterapiassa käytän dialogisia menetelmiä perheen sisäisen vuorovaikutuksen hoitamiseksi. Ratkaisukeskeisessä terapiassa näkökulmat ovat nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Menneisyys näyttäytyy voimavarana. Ratkaisuja etsitään luomalla näkökulmia myönteisten mielikuvien kautta siitä miten asiat ovat, kun ne ovat hyvin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Yksityisenä psykoterapian tekijänä vuodesta 2009. Lisäksi olen toiminut saman ajan Psykoterapeuttina julkisella sektorilla mm. Pariterapiayksikössä Helsingissä, A-klinikoilla ja Perhekuntoutuksessa.
Parien kanssa pääasiassa käytän tunnekeskeistä ja ratkaisukeskeistä viitekehystäni.

Tutustumiskäynnin hinta

65,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pariterapia 1,5 h 150€
Pariterapia / yksilöterapia 1 h 100€