Etusivu / Löydä apua / Sami Seppänen

Sami Seppänen

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kaisaniemi
Helsinki, Kamppi
Järvenpää, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Voit hakeutua vastaanotolleni Helsingissä tai Järvenpäässä yksilöterapiaan, pariterapiaan tai perheterapiaan suomeksi tai englanniksi. Minulla on KELA-pätevyys yksilöpsykoterapiaan ja perhepsykoterapiaan. Lyhyet ja pitkät terapiat ovat mahdollisia. Aikoja vapaana Järvenpäässä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulle on terapeuttina ominaista myönteisyys ja myötätuntoinen jämäkkyys. Valitsen työskentelyotteeni tilanteesi mukaan, vuorovaikutuksessa. Välillä siinä tarvitaan myötätuntoista jämäkkyyttä, toisinaan taas rauhallista pysähtymistä. Terapiatyössäni heijastuu ymmärrykseni siitä, että jokainen tahtoo tulla kuulluksi ja nähdyksi omalla tavallaan ja edetä omien kykyjensä tahdissa.

Psykoterapeuttina uskon ihmisten selviytymiskykyyn hyvinkin vaikeissa tilanteissa. Kokemukseni mukaan niissä löytyvät voimat rakentavat meissä psyykkistä hyvinvointia ja selviytymistä joita kutsutaan resilienssiksi.
Yksin pärjääminen selviytymiskeinona ei enää riitä ja siitä irti päästämisestä luopuminen ja uuteen astuminen aiheuttaa kipua. Silloin on luonnollista tuntea vaikeutta tunteiden säätelyssä. Jotta opimme säätelemään hallitsemattomia tunteita ja sitä kautta selviytymään, tarvitsemme toisia ihmisiä. Psykoterapia pystyy olemaan paikka tälle uuden oppimiselle.

Mitä istunnoillani tehdään

Yksilöterapiassa käytän ratkaisukeskeisen psykoterapian, voimavarakeskeisen perheterapian ja meneillään olevan koulutukseni kautta myös kognitiivisen lyhytpsykoterapian menetelmiä. Pariterapiassa käytän tunnekeskeisen pariterapian (EFT) ja ratkaisukeskeisen psykoterapian menetelmiä.
Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa näkökulmat ovat enemmän nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Menneisyys näyttäytyy voimavarana. Ratkaisuja etsitään luomalla näkökulmia myönteisten mielikuvien kautta siitä miten asiat ovat, kun ne ovat hyvin.

Tulosyynä pariterapiaan voi olla esimerkiksi puhumattomuus parisuhteessa, uskottomuus, tuhoavat riidat tai riippuvuusongelmat. Tunnekeskeisessä pariterapiassa rakennetaan turvallista kiintymyssuhdetta puolisoiden välille opetellen ilmaisemaan ja hyväksymään omaa ja toisen tarvitsevuutta.

Perheterapiassa käytän dialogisia menetelmiä perheen sisäisen vuorovaikutuksen hoitamiseksi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut ysityisenä psykoterapian tekijänä vuodesta 2009. Psykoterapeuttina olen ollut julkisella sektorilla mm. Pariterapiayksikössä Helsingissä, A-klinikoilla ja Perhekuntoutuksessa. Ensimmäinen psykoterapiakoulutukseni on perheterapiasta, toinen ratkaisukeskeisestä yksilöterapiasta ja välissä olen työskennellyt parien kanssa tunnekeskeisesti. Pariterapiassa parien kanssa käytän tunnekeskeistä ja ratkaisukeskeistä viitekehystäni. Olen kognitiivisessa koulutuksessa lisäämässä työvälineitäni, käyn säännöllisesti omissa työnohjauksissa ja rajaan työmäärääni jotta työni laatu on mahdollisimman hyvä. Siihen liittyen teen työni päivällä.

Tutustumiskäynnin hinta

65,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pariterapia 1,5 h 150€
Pariterapia 1 h 135€