Etusivu / Löydä apua / Sami Kristian Seppänen

Sami Kristian Seppänen

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Pariterapia
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Yksilöpsykoterapia, lyhytpsykoterapia, pariterapia/perhepsykoterapia suomi/ englanti. KELAn tukea voit hakea vastaanotollani yksilöpsykoterapioihin ja perhepsykoterapiaan. Tällä hetkellä vain pariterapiat ja lyhytterapiat mahdollisia. Huom! Ei pitkien kela-terapioiden aloittamismahdollisuutta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Skeematerapia

Millainen terapeutti olen

Minulle on terapeuttina ominaista myönteisyys ja myötätuntoinen jämäkkyys. Valitsen työskentelyotteeni tilanteesi mukaan, vuorovaikutuksessa. Välillä siinä tarvitaan myötätuntoista jämäkkyyttä, toisinaan taas rauhallista pysähtymistä. Terapiatyössäni heijastuu ymmärrykseni siitä, että jokainen tahtoo tulla kuulluksi ja nähdyksi omalla tavallaan ja edetä omien kykyjensä tahdissa.

Psykoterapeuttina uskon ihmisten selviytymiskykyyn hyvinkin vaikeissa tilanteissa. Kokemukseni mukaan niissä löytyvät voimat rakentavat meissä psyykkistä hyvinvointia ja selviytymistä joita kutsutaan resilienssiksi.
Yksin pärjääminen selviytymiskeinona ei enää riitä ja siitä irti päästämisestä luopuminen ja uuteen astuminen aiheuttaa kipua. Silloin on luonnollista tuntea vaikeutta tunteiden säätelyssä. Jotta opimme säätelemään hallitsemattomia tunteita ja sitä kautta selviytymään, tarvitsemme toisia ihmisiä. Psykoterapia pystyy olemaan paikka tälle uuden oppimiselle.

Mitä istunnoillani tehdään

Yksilöterapiassa käytän ratkaisukeskeisen psykoterapian, voimavarakeskeisen perheterapian ja kognitiivisen lyhytpsykoterapian menetelmiä. Pariterapiassa käytän tunnekeskeisen pariterapian (EFT) ja ratkaisukeskeisen psykoterapian menetelmiä.
Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa näkökulmat ovat enemmän nykyisyydessä ja tulevaisuudessa ja siinä mnneisyys näyttäytyy voimavarana. Yhdistän yksilöterapiassani kognitiivisia, käyttäytymisterapeuttisia ja tunnetyöskentelyn menetelmiä ja siten terapiassani tehdään tarpeen mukaisesti mm. mielikuvaharjoituksia, rentoutusta sekä hyväksymisharjoituksia. Skeematerapia on tutkitusti sekä työkokemukseni mukaan osoittautunut vaikuttavaksi erityisesti tunne-elämän epävakauden hoidossa.
Tunnekeskeisessä pariterapiassa rakennan turvallista kiintymyssuhdetta puolisoiden välille opetellen ilmaisemaan ja hyväksymään omaa ja toisen tarvitsevuutta.
Perheterapiassa käytän dialogisia menetelmiä perheen sisäisen vuorovaikutuksen hoitamiseksi.

Tarjoan apua
Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut yksityisenä psykoterapian tekijänä vuodesta 2009. Psykoterapeuttina olen ollut julkisella sektorilla mm. Pariterapiayksikössä Helsingissä, perheterapeuttina A-klinikoilla sekä perhekuntoutuksessa. Ensimmäinen pitkä psykoterapiakoulutukseni on perheterapiasta, toinen ratkaisukeskeisestä yksilöterapiasta ja välissä olen työskennellyt parien kanssa tunnekeskeisen pariterapian menetelmin. Pariterapiassa parien kanssa käytän tunnekeskeistä ja ratkaisukeskeistä viitekehystäni. Olen lisännyt työvälineitäni kognitiivisen lyhytpsykoterapian kaksivuotisessa koulutuksessa ja käyn säännöllisesti omissa työnohjauksissa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pariterapia 75 min 160€
Pariterapia 1 h 135€ (Tunnekeskeinen)
Lyhytterapia 45 min 120€ (kognitiivinen/ratkaisukeskeinen)

Käynti pitää peruuttaa 48 tunnin sisällä tai siirtää sitä mikäli terapeutilta löytyy korvaava aika. Peruuttamattomasta käynnistä veloitetaan täysi korvaus.