Etusivu / Löydä apua / Saija Tahkola

Saija Tahkola

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Perheterapia
Vantaa, Myyrmäki
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen ihmissuhdekysymyksiin sekä kriisi- ja traumahoitoon erikoistunut perhepsykoterapeutti ja seksuaalineuvoja. Autan Sinua, jos koet tarvitsevasi apua vaikeaan elämäntilanteeseesi, tunnekokemuksiisi tai jaksamiseesi. Työskentelytapani on kohtaava, avoin ja vuorovaikutteinen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Kriisi- ja trauma
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR Seksuaaliterapeuttinen osaaminen Kehopsykoterapeuttinen koulutus Kriisit ja traumat Kiintymyssuhteen tukeminen Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Terapiassa haetaan toipumisen ja hyvinvoinnin kokemusta, joka yhdistyy mielen, tunteiden ja kehollisen kokemisen tasoilla. Koen tärkeänä, että terapiasuhteessa tulet kuulluksi ja ymmärretyksi. Joskus jo se, että voi puhua vaikeista asioista, auttaa.
Asiakkaat ovat kuvailleet minun olevan lähestymistavaltani rauhallinen, oivalluksiin saattava ja lämmin. Ajattelen, että läsnäolemisella saavutetaan yhdessä ymmärrystä, joka on merkityksellistä toipumiselle. Läsnäoleminen voi olla pohtimista ja ajan antimista prosessille, toisaalta se voi olla intensiivistä keskustelua asiakkaalle akuuteista aiheista.

Kriisi- ja traumahoitoon liittyen olen auttanut mm. erokriisissä, ja työskennellyt seksuaali- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden kanssa (lapset, nuoret ja aikuiset). Koulu- ja työpaikkakiusaamisen ilmiöt ovat minulle myös tuttuja.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapia on yhteistä vuoropuhelua asiakkaan esille nostamista teemoista. Terapian alussa keskustelemme terapian tulosyistä, ja kartoitamme tavoitteet, jotka ohjaavat kohti toivottua muutosta. Joskus keskustelun tukena voidaan käyttää kortteja, valokuvia tai kirjoittamista. Myös läsnäolo- ja keskittymisharjoitukset ovat osa terapiaa.
Pari- tai perheterapioissa kokoonpanot voivat olla yhteisiä tai yksilökäyntejä. Aikaa annetaan tapahtuneiden läpikäymiselle, ja uudelleen prosessoinnille. Yksilöterapiassa perheterapian viitekehystä hyödynnetään tarkastelemalla menneisyydessä koettuja vuorovaikutussuhteita, sekä voimavaroja ja haasteita, joilla voi olla vaikutusta nykyisyydessä selviytymiseen.
Opiskelen sensomotorista traumapsykoterapiaa, jossa yhdistetään kognitiivinen prosessointi kehon kokemuksiin. Terapian tarkoituksena on parantaa integratiivisesti mielen ja kehon hyvinvointia. Hoidossa hyödynnetään EMDR-terapiaa. Terapia sopii mm. masennus -, PTSD - ja disso - oireista kärsiville.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta