Etusivu / Löydä apua / Pirkko Hurme

Pirkko Hurme

Psykoterapeutti, Psykologi, Integratiivinen
Helsinki, Kamppi
Tanska Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Jos etsit yksityistä, vakuutusyhtiön tai työnantajan maksamaa psykoterapiaa, voin ottaa sinut asiakkaakseni. Uusia kuntoutuspsykoterapia-asiakkaita en valitettavasti voi ottaa. Tilanne on kohdallani pysyvästi näin. Neuvon mielelläni terapeutin etsinnässä ja niissä merkeissä saat ottaa yhteyttä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Asiakkaan tilanne ratkaisee sekä tapaamisrytmin että menetelmät, joita käytän monipuolisesti. Olen luontaisesti varsin suora ja aktiivinen ja kognitiiviset ja ratkaisukeskeiset menetelmät luontuvat minulle. Menetelmä ei kuitenkaan saa olla ratkaisevassa asemassa: joskus asiakkaan on tärkeä saada kertoa oma tarinansa rauhassa ja viipyillen ja silloin terapeutin rooli on taustalla pysyvä. Olen psykodraamassa seniori ja kouluttaja ja olen vuosia ohjannut psykodraamaryhmiä. Siksi käytän toiminnallisia menetelmiä myös yksilöterapiassa, mikäli ne sopivat ja asiakkaani niin haluaa.

Pidän tärkeänä, että terapiassa on selkeät sopimukset tapaamisista ja että terapian vaikutuksia arvioidaan yhdessä ja avoimesti. Haluan, että asiakkaani eivät joudu kokemaan olevansa yksin ongelmineen, joten pyrin vastaamaan yhteydenottopyyntöihin todella nopeasti.

Mitä istunnoillani tehdään

Asiakkaan kanssa yhdessä sovitaan terapian tavoitteet ja kesto. Terapiajakson päättyessä arvioidaan tuloksia ja tarvittaessa tehdään uusi sopimus. Terapiaistuntojen sisällöt ja niiden herättämien tunteiden syvyys vaihtelevat. Usein asiakas käsittelee tämän hetken elämäänsä. Joskus asiakkaalla on sellaisia ongelmia, joista puhutaan joka kerralla. Tai käydään läpi menneisyyden asioita, joskus jopa lapsuudesta alkaen. Terapiassa on syytä mennä sinne, mistä apu parhaiten löytyy - terapeutti ehdottaa, mutta asiakas viime kädessä päättää, mitä haluaa käsitellä ja mitä menetelmiä voidaan käyttää.

Terapeutin rooli vaihtelee hyvin aktiivisesta taustalla pysyttelevään. Rajattuja asioita voi käsitellä toiminnallisesti (psykodraamasta: roolipelit, roolinvaihto, kaksoisolentotekniikka). Silloin voidaan esim. harjoitella vaikeiden asioiden sanomista tai kuulemista.

Yksittäisillä neuvontakäynneillä keskustellaan rajatusti vain asiakkaan esittämästä asiasta ja etsitään siihen ratkaisua.

Tarjoan apua
Paniikkikohtauksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapeuttikoulutukseni: Ulkomainen (USA, Ranska) 4+4 vuotta kestänyt psykodraamaterapeutti- ja kouluttajakoulutus. Pääkouluttajani on prof. Anne Ancelin Schützenberger, psykodraaman uranuurtaja ja ryhmä- ja yksilöpsykoanalyytikko, toinen kouluttajani on ollut Zerka Moreno. Minulla on psykologina psykoterapian eurooppalainen erikoispätevyys (EuroPsy), sekä yksilö- että ryhmäterapian psykoterapeuttipätevyys (Suomessa: Valvira, Kela). Näiden lisäksi minulla on 2-vuotinen organisaatiokonsulttikoulutus (POHTO). Nuorena psykologina erikoistuin myös perheneuvolatyöhön.

Muu kokemus: Olen asunut pitkään Suomen lisäksi ulkomailla ja expat-asiat ovat minulle tuttuja.

Työkokemus:
- Suomessa olen työskennellyt perheneuvoloissa psykologina ja johtajana, sen jälkeen pankissa johtajien kouluttajana ja konsulttina
- Omassa yrityksessäni Oy Perendie Ltd:ssä olen toiminut vuodesta 1992 organisaatiokonsultoinnin ja psykoterapian parissa - Suomen lisäksi myös ulkomailla.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten (20 v+) ja myös ikäihmisten (67+) kanssa. Asiakkainani on opiskelijoita, uraansa aloittavia, monen alan asiantuntijoita, esimiehiä ja johtajia, "expat"-asiakkaita: ulkomailla asuvia suomalaisia tai Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia. Usein esiintyviä aiheita avun hakemiseen: masennus, ahdistuneisuus, työuupumus, työpaikkakiusaaminen, surutyö, itsetunto-asiat, rakkaus- ja parisuhdeasiat, expat-tilanteet. Myös lapsuusajan asioita on toisinaan syytä käsitellä ja ne voivat olla pääsyy psykoterapiaan hakeutumiseen. Joskus ne taas voivat myöhemmin terapian kuluessa nousta käsiteltävien asioiden listalle. Joidenkin asiakkaiden kohdalla taas terapiassa pystytellään tämän päivän asioissa ja menneisyyteen ei tarvitse keskittyä. Koska itselläni on jo tässä iässä paljon elämänkokemusta ja monipuolinen työkokemus, monenlaiset ongelmat ovat sydäntäni lähellä ja koen ne inspiroivina auttamistyössä.

Lisätiedot

Videovälitteisen psykoterapian tulokset ovat tutkimusten mukaan yhtä hyvät kuin tavanomaisen samassa tilassa tapahtuvan terapian. Minulla on lähes kymmenen vuoden kokemus videovälitteisestä työskentelystä. Kaikki asiakkaani käyvät videovastaanotolla osittain, jotkut jopa kokonaan. Otan vastaan asiakkaita videovälitteisesti ympäri maailmaa, mutta vastaanottotilani sijaitsee Helsingin Kampissa.

En noudata tavanomaisia virka-aikoja vaan annan aikoja hyvin joustavasti, koska useimmat asiakkaani käyvät työssä, opiskelevat tai asuvat toisella aikavyöhykkeellä. Mikäli vastaanottoaika peruutetaan alle 48 tuntia ennen sovittua aikaa, veloitetaan täysi hinta.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

- Aikaperusteinen hinnoittelu: 45 min/110€ ja 60 min/140€
- Tutustumiskäynnin kesto on 60 min mutta sen hinta on 110€.
- Yksilöterapiassa myös kaksoisajat ovat mahdollisia (2 x 45/60 min).
- Ryhmäterapian hinnoittelu on ryhmäkohtainen.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

- Crisis counselling, short term consultation and long term psychotherapy
- In English, Danish and Finnish
- Both Skype sessions and face to face sessions in my Kamppi office
- Flexible timing of sessions
- If you contact me, I promise to answer
- When contacting, please enter your phone number

About me: Seasoned psychologist and psychotherapist

Clients: Adults (20+), also in mature age. People with problems connected with family, work, love, studies, change, divorce, expat situation, mobbing, sorrow, loss, depression, childhood problems et cetera. All my clients meet me partially via video and some only via video. My reception facilities are in Kamppi, Helsinki. PLEASE NOTICE: Unfortunately, no Kela clients currently.

If you are searching for long-term help (eg. long-term psychotherapy privately), you have the opportunity to try one introduction session (special price: 60min / 110 €) and after that decide, if you would like to have me as your psychotherapist.