Etusivu / Löydä apua / Pirkko Ahonen

Pirkko Ahonen

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Perheterapia
Helsinki, Katajanokka
Järvenpää,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Lyhytkest. kriisiterap.;ryhmähaastatt. Sertifikaatti: Vaativan erityistason perheterap., Erityistason pariterap., Ryhmäanal. Lisäk. Psyykk. traumatisoit. 2v, ja Sensomotorinen 1 taso/traumaterapiakeskus. TLP /toimiva lapsi ja perhe) ja Ihmeelliset vuodet ryhmänohjaajakoul./Hgin Kaup. Ym.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (perheet)

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Kiintymyssuhteen tukeminen Kehopsykoterapeuttinen koulutus

Millainen terapeutti olen

Olen sitoutuva, asiakasta kunnioittava ja arvostava terapeutti. Olen tarvittaessa aktiivinen ja kiinnitän huomiota auttamisen kannalta tärkeisiin seikkoihin, mutta työskentelyni perustuu myötätuntoiseen kuunteluun ja pyrkimykseen ymmärtää asiakasta, hänen elämäntilannettaan ja avuntarvettaan. Vahvuuteni on saavuttaa hoitosuhteessa luottamuksellinen ja turvallinen asiakassuhde, välitön ja myönteinen ilmapiiri sekä huomioida myönteinen edistyminen.

Mitä istunnoillani tehdään

Näkökulmani on integratiivinen ja koulutustaustani systeeminen perhepsykoterapia, tunnekeskeinen pariterapia ja ryhmäanalyyttinen psykoterapia.
Työskentelen perinteisesti työhuoneessa, mutta tarvittaessa muuallakin, jos se edesauttaa terapiatavoitteisiin pääsemistä.. Työhuoneessa voidaan työskennellä sekä toiminnallisesti että ajatusten ja tunteiden tasolla, esim. liikkua, tehdä harjoitteita. puhua, olla hiljaa, kirjoittaa, käyttää fläppitaulua, täyttää lomakkeita, kuunnella musiikkia ym. Annan tehtäviä sekä istunnolla ja kotiin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Syömishäiriöiset potilaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Neuropsykiatriset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja / sosiaalityöntekijä.
Olen työskennellyt yli 40v lasten-, nuorten- ja aikuispsykiatriassa sekä kunnallisessa perheneuvolassa yhteistyössä verkostojen kanssa ja mukana eri projekteissa.
Lisäkoulutus:
-Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dssosiaatiohäiriöt: ”Psyykkinen traumatisoituminen ja Sensomotorinen 1 taso” koulutukseni
-Persoonallisuushäiriöiset, syömishäiriöt pakko-oireiset, kipuun liittyvät vaikeudet: HOT (Hyväksymis- ja omistautumisterapia), psykodynaaminen koulutus n 10v aikana Lastenlinnan sairaalassa
- Lastensuojelun asiakkaat ja mm. Nepsy lasten perheet: TLP ja Ihmeelliset vuodet koulutukset
-Psykoottiset häiriöt ja kaksisuuntainen
mielialahäiriö: useita lyhyempiä koulutuksia ja työhistoriaa mielenterveystoimistossa ja psykiatrisessa sairaalassa.

Asiakaskuntani

Työskentelen perheiden kanssa, joissa voi olla kaikenikäisiä lapsia, olen auttanut kiintymyssuhteen puutteesta kärsiviä lapsia, nuoria ja aikuisia.
Jokaisen apua tarvitsevan tilanne on ainutlaatuinen ja tärkeä.

Lisätiedot

Huom. Tervetuloa ryhmähaastatteluun keväällä -22 alkavaa ryhmäanalyyttistä psykoterapiaryhmää varten. Kts. esite Minduussa tai Ryhmäanalyysiyhdistyksen sivuilla.

Tutustumiskäynnin hinta

130,00

Vakiokäynnin hinta

130,00

Lisätiedot hinnoittelusta

HUS/Palse kriteerien mukaan.