Etusivu / Löydä apua / Pirjo Latvanen

Pirjo Latvanen

Psykoterapeutti, Psykologi, Pariterapia
Akaa, Viiala
Tampere, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Psykoterapiaa ja psykologin keskustelukäyntejä Tampereen keskustassa ja Akaassa! Perhe- ja paripsykoterapeuttina käsittelen laaja-alaisesti ihmisen elämän ahdinko- ja kriisitilanteita yksilöiden, perheiden ja pariskuntien kanssa. Kelan tuki perhe- ja paripsykoterapiaan.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Olen asiakasta kuunteleva ja aktiivisesti kysymyksiä esittävä ja pohtiva perhe- ja paripsykoterapeutti. Keskustelujen lisäksi käytän myös luovia tai toiminnallisia keinoja lähestyä käsiteltävää asiaa. Laaja-alaisen psykologi- ja terapiakokemukseni myötä olen tottunut käsittelemään ihmisen elämän moninaisia haasteellisia tilanteita. Yhteistyössä asiakkaan toiveiden kanssa muokkaan käytetyt menetelmät.Tilanteeseen luontevasti soveltuen yhdistän erilaisista teoriataustoista juontuvia menetelmiä ja lähestymistapoja. Tarpeen ja toiveen mukaan tuen menneiden kokemusten käsittelyssä ja aina autan suuntautumaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Lähtökohtaisesti toimin voimavarakeskeisesti asiakasta kuunnellen ja toisaalta aktiivisesti kysymyksiä esittäen ja ajatuksia reflektoiden.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanottoni Akaassa toimii avarassa maaseutuympäristössä. Terapia voi toteutua joko työhuoneellani, täysin remontoidussa, kauniissa 1900-luvun alun rakennuksessa, tai ulkona kävellen ja ympäröivää luontoa hyödyntäen. Tampereen vastaanotto toteutuu keskustamaisessa ympäristössä, mutta kesäaikaan se voidaan halutessa toteuttaa myös luontoympäristössä. Istunnoillani keskustellaan, pohditaan, jäsennellään asiaa fläpille kuviksi ja sanoiksi, käytetään kuvia ja muita luovia menetelmiä asian lähestymiseksi, voidaan tehdä rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia. Toimintatavat valitaan kuhunkin tilanteeseen sopivaksi ja yhdessä asiakkaan kanssa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Raskaus & synnytys Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen tehnyt laaja-alaista psykologityötä terveydenhuollossa noin 20 vuotta. Tuona aikana olen erikoistunut mm. traumaattisten kriisitilanteiden auttamiseen, mitä voi kutsua kriisipsykologin työksi. Olen työskennellyt aikuisasiakkaiden, lasten, pariskuntien ja perheiden kanssa mitä erilaisimmilla teemoilla mm. masennuksen, uupumuksen, parisuhde- ja elämänkriisien, vanhemmuuden haasteiden ja perheongelmien yhteydessä. Olen kouluttautunut perhe- ja paripsykoterapeutiksi. Näiltä osin olen Kelan palveluntuottaja. Erinäisiä muita lisäkoulutuksia minulla on liittyen mm. vuorovaikutushoitoihin (Theraplay), vuorovaikutuksen arvioimiseen (MIM), varhaiseen vuorovaikutukseen, perheiden ja pariskuntien auttamiseen, synnytyspelkoihin, pariviestintään, työnohjaukseen, masennukseen, voimauttavaan valokuvaukseen ym. Useita vuosia olin myös SPR:n psykologien suuronnettomuusvalmiusryhmän jäsen. Tällä hetkellä täydennän osaamistani työnohjaajakoulutuksessa.

Asiakaskuntani

Työskentelen sekä aikuisasiakkaiden, pariskuntien että perheiden kanssa.

Lisätiedot

Katso lisätietoja kotisivuiltani www.psykologipirjolatvanen.fi
Tarjolla sekä päivä-, että ilta-aikoja.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilökäynnit 85 € / 60 min
Pari- ja perhekäynnit 140€ / 90 min