Etusivu / Löydä apua / Pia Wichmann

Pia Wichmann

Koulutuksessa Lääkäri, Psykoanalyyttinen
Helsinki, Punavuori
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Lähestymistapani on empaattisen kokonaisvaltainen; ihmisyyttä, yksilöllisyyttä ja elämää aina puolustava. Keskiössä keho-mieli-yhteys, tiedostamattoman olemus ja merkityksellisyyden kokemus. Olen lääkärinä perehtynyt mm mieliala- ja unihäiriöiden, kivun, uupumuksen ja addiktioiden hoitoon.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykoanalyyttinen
  • Psykodynaaminen
Millainen terapeutti olen

Keskeistä psykoterapeuttisessa työssäni on tarjota läsnäoloa, tilaa ja aikaa olla tunteiden, ajatusten ja toiveiden kanssa. Tuen hyväksyvästi tietoiseksi tulemista, niin omista voimavaroista kuin henkilökohtaisista rajoitteistakin. Olen työssäni rennon dynaaminen, ajoittain jopa intensiivinen, mutta aina tilaa antava ja hyväksyvä. Olen sallivan tarkkanäköinen ja uskallan lähestyä vaikeitakin asioita empaattisella suorapuheisuudella.
Annan jokaiselle tilaisuuden olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on, kaikkine outouksineen ja vajaavaisuuksineen, ilman tarvetta perustella olemistaan tai tapaansa elää elämäänsä kenellekään. Luon tilan tulla kuulluksi ja nähdyksi juuri niin täydellisenä tai keskeneräisenä kuin milloinkin sattuu olemaan. Puolustan vapautta muutokseen, toisaalta kannustan kriittisyyteen ja sitoutumiseen. Otan aktiivisen vastuun luodakseni optimaaliset puitteet tehokkaan mutta lempeästi huomioivan ja turvallisen hoidon saavuttamiseksi psykoterapeuttisin keinoin.

Mitä istunnoillani tehdään

Lähestymme haasteitasi aina sinun yksilöllisten tarpeittesi ja sen hetkisten voimavarojesi puitteissa. Pyrimme yhdessä tulemaan tietoiseksi niistä rajoittavista tekijöistä, jotka estävät sinua elämästä oman näköistä ja tuntuista elämää. Ja sitten kun aika on; sallimme tervehtymisen tapahtuvaksi. Myös surun siitä, että jokin on lopullisesti menetettyä, kohtaamme yhdessä.
Haasteita lähestymme välillä hyvinkin ratkaisukeskeisesti uusia toimintamalleja luoden ja vanhoja hyläten. Toisaalta varaamme aikaa analyyttiselle pohdiskelulle ja tarjoamme mahdollisuuden viipyillä niiden teemojen äärellä, jotka aina vaan pyrkivät viemään huomiosi ja jotka herkeämättä, koskaan rauhaa antamatta, kulkevat varjona perässäsi ja jättävät jälkeensä mitä moninaisemman oireiden kirjon. Hyväksymme, luovutamme ja laskemme irti. Sitten taas ryhdymme työhön; rakentaen, tutkien ja uuttakin jo tavoitellen. Pikkuhiljaa herätellen sitä ihmeellistä sisäistä, vielä ehkä uinuvaa, luovaa voimaasi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Psykoottisiin häiriöihin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut työterveyslääkärinä yli 10 vuotta keskittyen pitkälti mielenterveyden haasteisiin ja pitänyt koulutuksia unettomuuteen, kipuun ja työssäjaksamiseen liittyen. Työskentelen lisäksi tutkijalääkärinä psykedeelitutkimuksessa, jonka myötä minulla on asiantuntemusta psykedeelikokemusten käsittelystä ja alkoholin liikakäyttöön liittyvistä haasteista. Olen Fluence/MAPS koulutettu psykedeeliterapeutti sekä MET- (Motivational Enhancement) terapeutti. Tutuksi on tullut myös KAT-lyhytterapeuttinen työote, josta Shortum-koulutus vuodelta 2020. Olen opiskellut Jungilaista syvyyspsykologiaa sekä perehtynyt erilaisiin transpersonaalipsykologiaan ja rosenterapiaan pohjautuviin menetelmiin. Jooga, erilaiset hengitys-ja rentoutusharjoitukset sekä meditaatio on kuulunut vahvasti elämääni jo yli 20 vuotta ja olen osallistunut lukuisiin koulutuksiin ja retriitteihin ympäri maailmaa ja toiminut joogaohjaajana. Myös eri yhteisöjen vallankäyttö ja fundamentalismi ovat valitettavan tuttuja teemoja.

Asiakaskuntani

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni joko intensiivisempään erikoissairaanhoitotasoiseen koulutuspsykoterapiaan tai sinulle spesifisti räätälöidyille terapiaistunnoille. Työnohjaus, yksittäiset konsultaatiokäynnit ja lyhytterapeuttiset prosessit, jotka tyypillisesti kestävät vähintään 3-20 käyntiä, on sovittavissa yksilöllisen tarpeesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Koulutuspsykoterapiatapaamiset järjestetään paikan päällä lähivastaanottoina psykiatriakeskus Solvumin (www.solvum.fi) tiloissa.

Ota rohkeasti yhteyttä niin tavataan, jutellaan ja pohditaan yhdessä lisää!

Lisätiedot

Erikoistun parhaillaan psykoanalyyttiseksi psykoterapeutiksi Turun Yliopiston järjestämässä ja Helsingin psykoterapiaseuran koordinoimassa koulutuksessa.
Koulutuspotilaana saat erikoissairaanhoitotasoista psykoterapeuttista hoitoa normaalitaksaa edullisemmalla hinnalla valmistumiseeni saakka (aikaisintaan keväällä 2025). Erikoistumiskoulutukseni jälkeen hoitoon on mahdollista saada Kelan kuntoutuspsykoterapiatukea jos olet siihen muutoin oikeutettu tai Kelan tukea lääkärin antamasta psykoterapiasta. Otan syksyn 2023 aikana 1-2 koulutuspotilasta lisää ja hoito kestää vähintään vuoden ajan. Säännöllisiä tapaamisia sovitaan kaksi kertaa viikossa lomia lukuun ottamatta. Koulutuspotilaan tulee olla täysi-ikäinen eikä aikaisempaa pitkää psykoterapiaa saisi olla historiassa. Tapaamme aina ensin tutustumiskäyntien merkeissä vähintään kolme kertaa ennen varsinaisen psykoterapiasopimuksen tekemistä. Hoitoon pääsemiseksi ei tarvita lääkärin lähetettä, psykiatrista diagnoosia tai lausuntoa.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

KOULUTUSPSYKOTERAPIA, 2 x vko, 70 e /kerta

Koulutuspsykoterapiakäynnit sovitaan aina kahdesti (2x) viikossa tapahtuvaksi ja hoito kestää lähtökohtaisesti vähintään vuoden ajan. Yhden tapaamisen pituus on 45 min.

TUTUSTUMISKÄYNNIT, 1 x / vko, 90 min, 70 e /krt

Ennen varsinaisen hoidon alkua sovitaan vähintään kolme tutustumiskäyntiä, yleensä kerta viikkoisesti ja yksi tutustumistapaaminen on kestoltaan 90 min.

Koulutuspsykoterapia on erikoissairaanhoitotasoista hoitoa mutta on merkittävästi edullisempaa erikoistumiseni ajan koska siihen ei ole mahdollista saada KELA-korvausta.

MUUT TERAPIAKÄYNNIT JA TYÖNOHJAUS

Työnohjaus, lyhytterapeuttinen työskentely, yksittäiset konsultaatiokäynnit ja terapiaistunnot on kestoltaan 60-90 min ja on hinnoiteltu erikseen:

120 euroa / 60 min
180 euroa/ 90 min