Etusivu / Löydä apua / Petri Myllyniemi

Petri Myllyniemi

Psykoterapeutti, Filosofian maisteri, Pariterapia
Tampere, Hatanpää
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Paripsykoterapia ja perheterapia ovat näyttöön perustuvia välineitä löytää apua haastaviin elämäntilanteisiin. Olen Valviran hyväksymä psykoterapeutti ja Kelan palvelutuottaja. Tarjoan paripsykoterapiaa ja perheterapiaa omassa vastaanottotilassa Tampereella keskustan tuntumassa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulla on pitkä ammatillinen kokemus terapeuttisesta työskentelystä perheiden ja parien kanssa sekä psykiatrisen hoidon puolelta että perhetyöstä.Terapeuttina olen avarakatseinen ja en tee työtäni liukuhihnalla. Suhtaudun kunnioituksella asiakkaaseeni ja hänen elämäntilanteeseensa. Psykoterapian lähtökohta on luottamuksellinen ja hyvä yhteistyösuhde. Paripsykoterapiassa ja perheterapiassa tämä tarkoittaa kaikkien osapuolten näkökulmien kuulemista ja ymmärtämistä, ja yhteisen ymmärryksen etsimistä sen suhteen, mistä tilanteessa on kyse.

Mitä istunnoillani tehdään

Ensimmäisen tapaamisen tarkoituksena on tutustua ja miettiä yhdessä, mitä terapialla tavoitellaan. Tämän jälkeen sovitaan tavoitteisiin sopivasta työskentelystä. Tapaamisia voi olla viikoittain, joka toinen viikko tai harvemmin tilanteesta riippuen. Työskentelyjakson pituus paripsykoterapiassa sovitetaan pariskunnan tarpeiden mukaan. Yhteistyö voi olla pitkäkestoista tai esimerkiksi 5-10 tapaamiskertaa riippuen pariskunnan tai perheen tilanteesta.

Paripsykoterapiassa aiheina ovat yleensä parisuhteen kysymykset. Näitä voivat olla vaikeus puhua, toistuvat riidat, uskottomuus, erilaiset päämäärät ja arvot tai vanhemmuuden ja parisuhteen yhteensovittaminen. Myös mahdollista eroa ja sen jälkeistä jaettua vanhemmuutta on hyvä käsitellä paripsykoterapiassa. Perheterapiassa näkökulma on laajempi ja mukaan keskusteluun voivat tulla myös lapset. Perheterapiassa keskustelun aiheena on usein myös huoli jonkun perheenjäsenen oirehtimisesta ja sen vaikutuksista koko perheen hyvinvointiin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani filosofian maisteri ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Minulla on pitkä ammatillinen kokemus terapeuttisesta työskentelystä perheiden ja parien kanssa sekä nuorisopsykiatrisen osastohoidon puolelta että perhetyöstä. Kotimaisen psykoterapeuttitutkinnon (paripsykoterapia ja perheterapia) lisäksi olen suorittanut kansainvälisen MDFT-terapeutin tutkinnon (monimuotoinen perheterapia).
Tällä hetkellä valmistelen työni ohessa filosofian tieteenalan väitöstutkimusta psykoterapiassa syntyvän yhteisen käsitteellistyksen filosofisista lähtökohdista.
Olen Kelan kuntoutuspsykoterapian palvelutuottaja perhe- ja paripsykoterapiassa.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Paripsykoterapia tai perheterapia:
90 minuuttia/130 euroa (KELA-korvauksen määrä 95,87 euroa)
60 minuuttia/95 euroa (KELA-korvauksen määrä 63,91 euroa)

Yksilökäynti/tutustumiskäynti:
70 euroa (45 minuuttia)