Etusivu / Löydä apua / Petri Hurskainen

Petri Hurskainen

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Etu-Töölö
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Teen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja KELAn kuntoutuspsykoterapiaa. Aloittaminen on jännittävimpiä hetkiä. Kuitenkin jo muutama tapaaminen voi antaa uutta suuntaa elämälle – ne ensimmäiset askeleet ovat usein pieniä vaan tärkeitä. Tule käymään lyhyesti tai tutustumaan harkitessasi Kela-terapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kehopsykoterapeuttinen koulutus

Millainen terapeutti olen

Olen kuunteleva ja keskusteleva terapeutti. Minulla ei ole vastauksia asiakkaiden kysymyksiin – olen halukas etsimään niitä yhdessä asiakkaan kanssa. Terapiatyössä hyödynnän erilaisia tekniikoita, kuten narratiivisuutta, NLP:tä ja hypnoosia. Taustateorioitani ovat mm. systeemi- ja kaaosteoria. Ajattelen, että elämän ongelmakohtien takana on monenlaisia tarinoita, jotka odottavat uusia juonenkäänteitä. Asiakkaalla saattaa jo olla olemassa ratkaisun avaimia, joita yhdessä houkutamme esiin. Usein keskusteleminen, unelmoiminen, itkeminen ja nauraminen auttavat. Varastoituneen energian vapautuminen jaksaa aina vaan yllättää. Ja elämä yllättää. Lapsena haaveilin jääkiekkoilijan urasta, vaan elämä on johdattanut minut monien koulutusten ja työtehtävien kautta psykoterapian pariin.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapia on minulle vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Tapaamisissa etsimme voimavaroja, järjestystä, iloa. Ratkaisuja erinäköisiin ja kokoisiin ongelmiin. Tavoitteita, sisältöjä ja menetelmiä mietitään tilanteen mukaan. Tykkään visualisoida valkotaululle, haaveilla, kuunnella intuitiota, etsiä taiteilijaa itsestä, käydä sisäistä ja ulkoista dialogia ja tehdä tyhmiä ja viisaita kysymyksiä. Annan mieluusti myös kotitehtäviä ja aktivoin omien voimien ja kykyjen etsintään.

Tarjoan apua
Seksuaalisiin ongelmiin Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutus:
Psykoterapeutti (VALVIRA, KELA)
Psykofyysisen psykoterapian perusteet (30 op)
Kriisityön erikoistumisopinnot (koulutus päättyy 8/2020)
Työnohjaaja ja työnohjaajien kouluttaja (STOry)
Kasvatustieteiden maisteri
Opettaja
NLP Trainer

Työkokemus:
Olen toiminut pitkään sosiaali-, terveys-, ja koulutusalalla, pisimpään Diakonia-ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Myös peruskoulu, varhaiskasvatus, lastensuojelu ja järjestötyö ovat tuttuja työympäristöjä. Vuodesta 2006 olen toiminut päätoimisena työnohjaajana ja terapeuttina. Tuona aikana olen kohdannut monenlaisia ihmisiä ja työyhteisöjä. Nämä kohtaamiset ovat opettaneet minua ja auttaneet löytämään toimivia tapoja asiakkaiden tukemiseen.

Asiakaskuntani

Asiakkainani on usein ihmisiä elämänsä avainpisteissä. Yhteistä heille kaikille on rohkeus lähteä etsimään ratkaisuja. Ne eivät aina löydy yksin, ja silloin on hyvä saada tukea, kannustusta ja haastetta.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

KELA-kuntoutuspsykoterapia:
- tutustumiskäynti 50 €
- terapiatapaamiset 85 €/45 min. tai 170 €/90 min.

Ratkaisukeskeinenlyhytterapia:
- ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa ei ole tutustumiskäyntiä, koska jo yksi tapaaminen saattaa olla riittävä.
- terapiatapaamiset 85 €/45 min. tai 170 €/90 min.