Etusivu / Löydä apua / Anna-Kaisa Penttilä

Anna-Kaisa Penttilä

Kouluttajapsykoterapeutti, Psykiatri, Kognitiivis-analyyttinen
Kuusamo, keskusta
Etäyhteydellä koko Suomi,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Työskentelen eri terapiasuuntauksia soveltaen. Olen aktiivinen ja intensiivisesti paneutuva. Tuon vaihtoehtoisia näkökulmia esille. Teemme harjoitteita, joista on joskus apua juuttuneissa, rajoittavissa sekä usein automatisoituneissa ajatus- ja toimintamalleissa. Teen enimmäkseen vain etäterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen kyllä terapeuttina erityisen herkästi toiseen samaistuva ja elän toisen kärsimyksiä. Samalla ammatillinen ja mallintava puoleni monitoroi tilannetta : muotoilen asioita ja osoitan uusia näkökulmia. Laitan myös rajoja keskustelulle, jos huomaan, että pakenemme juttelemaan ohi ydinasian ja vastaanotosta ei ehkä olisikaan niin suurta hyötyä. Huono puoleni on lausuntojen ja laskujen jääminen viimetippaan.

Mitä istunnoillani tehdään

Kaikkien potilaiden kanssa teemme alkuun sukupuun, joka kuvaa varhaisiakin voimavaroja ja myös usein ongelmaa ylläpitäviä jo lapsuudessa opittuja rajoitteita ( silloin mahdollisesti hyödyllisiäkin) , jotka ovat tässä ajassa turhia ja ikään kuin huomaamatta siirtyneet myös aikuisuuteen. Opitut sisäistetyt rajoitteet, vain hetkellisesti auttavat coping-keinot, voivat joskus estää itsensä vapaamman toteuttamisen ja itsensä hyväksymisen. Ensimmäisellä käynnillä annan kotitehtäväksi Skeema- lomakkeen, mistä potilas etsii , mitä ongelmia ylläpitäviä ajatuksia hänellä on. Skeema-työskentely seuraa usein läpi terapian.
Istunnolla tarkastellaan kotitehtäviä ja käydään läpi terapiavastaanottojen välillä tapahtuneita onnistumisia ja epäonnistumisia. Tärkeänä koen elää potilaan kanssa yhdessä usein vaikeitakin vääryydenkokemuksia ja yleensä kärsimystä aiheuttavia tilanteita. Etsimme ulospääsyreittejä ja korjaavia kokemuksia eri menetelmin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Pakko-oireisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykiatri taustaltani. Minulla on 35- vuoden kokemus alalta. Nuorena, ennen lääkärinammattia, ahmin psykoanalyyttistä teoriaa. Tutustuin nuorena psykiatrina kaikkeen mahdolliseen perhe- ja verkostorepia-alalta. Sitten opiskelin innostuneena systeemiterapiaa ja ratkaisukeskeisiä metodeja. Kävin lisäksi mm. kognitiivisessä ryhmäterapiakoulutuksesssa ja hypnoosikoulutuksessa. Pitkän koulutuksen, vaativan erityistason, kävin perheterapian alalla. Ylemmän erityistason yksilöpsykoterapian suoritin lähinnä behavioraalisen ja kognitiivis-analyttisen suuntauksen mukaan. Siinä olennaisena pohjana oli skeema- työskentely ja aktiiviset harjoitteet, joita jatkan kliinisissä työssäni, koska koen ne edelleen tehokkaaksi.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

120,00

Lisätiedot hinnoittelusta