Etusivu / Löydä apua / Paula Pohto-Kapiainen

Paula Pohto-Kapiainen

Psykoterapeutti, Terveystieteiden maisteri, Kognitiivinen
Helsinki,
Järvenpää,
Järvenpää,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Elämä voi johtaa tilanteisiin, joissa vastoinkäymiset tuntuvat ylipääsemättömiltä ja tarvitsemme kuuntelevaa ihmistä, ammatillista vuorovaikutusta. Minun toimintatapani psykoterapeuttina on asiakaslähtöinen, kuunteleva, ihmiskeskeinen ja läsnäoleva.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Lisäkoulutukset

Hypnoosi Skeematerapia Interpersoonallinen psykoterapia (IPT) Kriisit ja traumat Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Tavallisimpia psykoterapiaan hakeutumisen syitä ovat erilaiset elämän kriisivaiheet, masennus, ahdistuneisuus, stressi, pelkotilat, paniikkioireet ja ihmissuhdeongelmat. Näiden taustalla voi olla pitkittynyttä stressiä, sekä vaikeita elämäntilanteita. Psykoterapeuttina olen kanssakulkija, valmentaja ja ammatillinen tuki vaikeassa elämäntilanteessasi. Keskustelemalla käymme läpi kokemuksiasi ja ajatuksiasi, kuuntelen, esitän kysymyksiä ja pohdin kanssasi juuri sinulle sopivia vaihtoehtoisia ratkaisumalleja. Tuen jaksamistasi ja motivoin voimavarojesi käyttöönottoa. Sinulle asiakkaana jää tilaa tuoda esille ajatuksiasi ja huolenaiheitasi luottamuksellisesti ja turvallisesti.

Mitä istunnoillani tehdään

Meissä jokaisessa on henkisiä voimavaroja, joskus kuitenkin tarvitsemme tukea ja ohjausta niiden käyttöönotossa. Terapeuttisessa keskustelussa ohjaan löytämään voimavaroja, myös yhteys tunteisiin kokemuksiin löytyy turvallisessa ilmapiirissä. Terapeuttisen keskustelun lisäksi terapiaan usein kuuluu oleellisena toiminnallisena osana harjoitukset joissa vähitellen luottamus omaan selviytymiseen vahvistuu. Niinpä yksi tärkeä terapian osa voi (asiakaslähtöisesti räätälöiden) olla esim. mielikuva- ja rentoutusharjoitukset tai hypnoterapia, joka voi kuulua terapiaan integratiivisesti joko lisänä tai sen ohella. Terapian sisällön muokkaan aina asiakkaan lähtökohdista ja yhdessä hänen kanssaan. Psykoterapia on henkilökohtainen prosessi, joka vaatii yhteistyöhön sitoutumista ja itsensä kanssa työskentelyä. Psykoterapia tuo helpotusta vaikeaan elämäntilanteeseen, se syventää ja eheyttää ihmisen kokemusta itsestään ja antaa välineitä vaikeiden asioiden käsittelyyn.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, psykoterapeutti, psykoterapian maisteri (MSc), terveystieteiden maisteri (TtM) ja hypnoterapeutti (tieteellinen hypnoosi) sekä ammatillisten aineiden opettaja AMo. Olen paneutunut terapiatyön suuntauksiin monipuolisesti ja käytän tutkittua tietoa yksilöllisesti ja aina asiakkaan lähtökohtiin sovellettuna.

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta