Etusivu / Löydä apua / Päivi Lavonen

Päivi Lavonen

Psykoterapeutti, Psykologi, Psykodynaaminen
Espoo,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Tarjoan psykoterapiapaikkaa aikuiselle tai ikäihmiselle tiiviiseen (2x / vk) terapiaan joko videovälitteisesti tai kasvokkain. Aloitus elokuussa 2020. Kerrotko yhteydenotossasi elämäntilanteestasi, oireistasi ja mihin haet apua. Mahdollisuus kehollisten menetelmien ja EMDR:n käyttöön.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Muu
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR Taideterapia

Millainen terapeutti olen

Olen aktiivinen ja toivottavasti sopivalla tavalla ohjaava terapeutti. En kuitenkaan hoputa, enkä kiirehdi. Olen ollut pitkään alalla, joten useat ongelmat / oireet ovat tulleet tutuiksi. Videovälitteisessä lyhytpsykoterapiassa on tärkeää ensimmäisillä tapaamiskerroilla löytää yhdessä keskeinen ongelmakohta ja sen pohjalta luoda realistinen tavoite työstettäväksi.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanotolla taphtuvissa, pidemmissä psykoterapioissa asiakkaani käyvät 1-2 kertaa viikossa . Vanhempien ohjauksessa tavallisesti joka toinen viikko tai 3-6 viikon välein. Terapiakerta on 45 minutin mittainen ja useimmat psykoterapiat kestävät 2-3 vuotta.
Tapaamisten kulkuun vaikuttavat monet asiat, mm. asiakkaan oireet, elämäntilanne ja toiveet. Lapset juttelevat asioistaan leikkien, rakentelun ja piirtämisen lomassa. Nuorten voi olla helpompi keskustella, jos samalla voi piirtää tai pelata jotain. Aikuisten kanssa aloitetaan tässä ja nyt -tilanteesta ja edetään siinä tahdissa mikä on mahdollista, samalla syventäen ja laajentaen työskentelyä. Työskentely voi tapahtua eri tavoin; keskustelemalla, tai taideterapeuttisesti kuvia tehden ja niistä keskustellen tai molempia vuorotellen. Erityisesti traumojen käsittelyn tukena olen käyttänyt kirjallisia materiaaleja, kehollisia menetelmiä tai EMDR:ää. Joskus valokuvat ja päiväkirjat ovat olleet tärkeä apu.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Lastensuojelun asiakkaat Kipuun liittyvät vaikeudet Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Raskaus & synnytys Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykologi ja valmistunut psykoterapeutiksi (YET, 4 vuotta) 2007, oma vastaanotto vuodesta 2008 Espoossa, Viherlaaksossa.
Pitkähkö lastenpsykiatrinen työkokemus psykologina HUS´ssa
Lisäkoulutuksena:
Taideterapiakoulutus 1996-1997
Vuonna 2016 Helsingin Traumaterapiakeskuksen Traumaterapia koulutus
2017 syksy - kevät 2018 psykoterapeuteille suunnattu kriisiterapiakoulutus
EMDR 1.taso tammikuu 2018, 2.taso elokuussa 2018

Olen Soterian jäsen

Lisätiedot

Toimitila on avara, rauhallinen ja viihtyisä, oma sisäänkäynti, erillinen odotustila ja WC. Lähellä (noin 100m) maksuton pysäköintipaikka.

Tutustumiskäynnin hinta

40,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kelan harkinnanvarainen kuntous; omavastuuosuudeksi jää 32.40€ / kerta.