Etusivu / Löydä apua / Päivi Kalliorinne

Päivi Kalliorinne

Psykoterapeutti, Sosionomi, Perheterapia
Lumijoki, Lumijoki
Suomi
Asiakasryhmät
Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tarjoan pari-ja perhepsykoterapiaa niin eläinavusteisena kuin myös ilman eläimiä. Eläinavusteisessa terapiassa työpareinani ovat koirat sekä hevoset. Hevosavusteiseen terapiaan systeeminen koulutukseni soveltuu mainiosti, kognitiivisella twistillä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (perheet)

Millainen terapeutti olen

Olen helposti lähestyttävä, avoin ja elämänmyönteinen nainen. Terapeuttina olen lempeä, kuunteleva ja tunteita ymmärtävä. Tarvittaessa sanon asioista suoraan, mutta aina asiakasta kunnioittavalla tavalla. Elämänasenteeni on positiivinen ja yritänkin löytää aina positiivisen näkökulman asioihin myös asiakkaan kohdalla. Kun on toivoa, on mahdollisuuksia. Kun on mahdollisuuksia, on yleensä löydettävissä myös ulospääsy -vaikeissakin tilanteissa. Ajattelen, että tehtäväni terapeuttina on olla asiakkaan rinnalla kulkija, kysymysten esittäjä ja ihmettelijä, ja sen avulla auttaa asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja keinot selviytyä elämässä eteenpäin.

Mitä istunnoillani tehdään

Jokaisen istunnon alussa haluan kuulla asiakkaan kuulumiset. Riippuen terapiasta ja sen muodosta, terapiatilanteet voivat olla hyvinkin erilaisia. Jos käytän hevosta tai koiraa, terapia on usein toimintapainotteista. Koirilla ja hevosilla on omat tehtävänsä prosessissa, jonka terapeuttina määrittelen tapauskohtaisesti. Eläimet ovat minulle tuttuja ja luen niiden tunteista paljon ihmisten tunteita. Tavallisessa terapiassa ilman eläimiä käytän mielelläni tussia ja paperia, jotta yhdessä asiakkaan kanssa saamme asiat näkyviksi. Lapsiasiakkaiden kanssa työstän mielelläni asioita liikunnan, leikin ja kuvataiteen avulla. Eläimiä käytän mielelläni myös lasten ja nuorten kanssa, koska eläimet poistavat paljon jännitystä ja tietynlaisia estoja.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat Kipuun liittyvät vaikeudet Kehitysvammaiset
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen sosionomin koulutuksessani erikoistunut vammaispalveluihin ja kuntoutukseen, joten kaikenlaiset erityisryhmät ovat tulleet tutuksi jo opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen työkokemuksen kautta. Olen työskennellyt kuulo- ja näkövammaisten, kehitysvammaisten sekä erilaisten neuropsykiatrisista haasteista kärsivien parissa. Olen suorittanut kognitiivisen lyhytterapeuttikoulutuksen, josta on ollut hyötyä erityisesti ahdistuneisuushäiriöisten nuorten kohtaamisessa koulumaailmassa kuraattorina. Lastensuojeluyksikössä työskentely taas antoi kokemusta traumatisoitujen lasten ja nuorten kohtaamisessa sekä heidän perheidensä kuntouttamisessa. Olen opiskellut myös hevosavusteista toimintaa Ypäjän hevosopistolla ja viimeisimpänä valmistunut systeemiseen pari- ja perheterapiaan erikoistuneeksi psykoterapeutiksi Oulun yliopistosta.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni perheiden ja kaikkien eri ikäisten perheenjäsenten kanssa. Pariterapia on myös erityisen mielekästä itselleni jo senkin vuoksi, että usein perhe voi paremmin, kun perheen vanhemmat ovat parisuhteessa onnellisia ja parisuhde on toimiva. Ajattelen myös, että jokainen yksilö kuuluu aina johonkin isompaan "yksikköön" lapsuuden perheeseen tai parisuhteesta ja omista lapsista muodostuvaan perheeseen, joka vaikuttaa tavalla tai toisella yksilöön väkisinkin. Perhe on läsnä myös yksilön historian kautta ja siten vaikuttaa nykyisyydessään yksilön elämään muistojen ja opittujen mallien kautta.

Lisätiedot

Terapiaa tarjotaan myös eläinavusteisena. Eläimet ovat terapiatyöhön koulutettuja koiria tai hevosia.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

160,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinta riippuu siitä toteutuuko terapia eläinavusteisena vai ei. Vakiokäyntien hinnat vaihtelevat 160-190 euron välillä.