Etusivu / Löydä apua / Päivi Kalliorinne

Päivi Kalliorinne

Psykoterapeutti, Sosionomi, Perheterapia
Lumijoki,
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tarjoan pari-ja perhepsykoterapiaa niin eläinavusteisena kuin myös ilman eläimiä. Eläinavusteisessa terapiassa työpareinani ovat koirat sekä hevoset. Hevosavusteiseen terapiaan systeeminen koulutukseni soveltuu mainiosti, kognitiivisella twistillä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Millainen terapeutti olen

Olen helposti lähestyttävä, avoin ja elämänmyönteinen nainen. Terapeuttina olen lempeä, kuunteleva ja tunteita ymmärtävä. Tarvittaessa sanon asioista suoraan, mutta aina asiakasta kunnioittavalla tavalla. Elämänasenteeni on positiivinen ja yritänkin löytää aina positiivisen näkökulman asioihin myös asiakkaan kohdalla. Kun on toivoa, on mahdollisuuksia. Kun on mahdollisuuksia, on yleensä löydettävissä myös ulospääsy -vaikeissakin tilanteissa. Ajattelen, että tehtäväni terapeuttina on olla asiakkaan rinnalla kulkija, kysymysten esittäjä ja ihmettelijä, ja sen avulla auttaa asiakasta löytämään omat vahvuutensa ja keinot selviytyä elämässä eteenpäin.

Mitä istunnoillani tehdään

Jokaisen istunnon alussa haluan kuulla asiakkaan kuulumiset. Riippuen terapiasta ja sen muodosta, terapiatilanteet voivat olla hyvinkin erilaisia. Jos käytän hevosta tai koiraa, terapia on usein toimintapainotteista. Koirilla ja hevosilla on omat tehtävänsä prosessissa, jonka terapeuttina määrittelen tapauskohtaisesti. Eläimet ovat minulle tuttuja ja luen niiden tunteista paljon ihmisten tunteita. Tavallisessa terapiassa ilman eläimiä käytän mielelläni tussia ja paperia, jotta yhdessä asiakkaan kanssa saamme asiat näkyviksi. Lapsiasiakkaiden kanssa työstän mielelläni asioita liikunnan, leikin ja kuvataiteen avulla. Eläimiä käytän mielelläni myös lasten ja nuorten kanssa, koska eläimet poistavat paljon jännitystä ja tietynlaisia estoja.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat Kipuun liittyvät vaikeudet Kehitysvammaiset
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen sosionomin koulutuksessani erikoistunut vammaispalveluihin ja kuntoutukseen, joten kaikenlaiset erityisryhmät ovat tulleet tutuksi jo opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen työkokemuksen kautta. Olen työskennellyt kuulo- ja näkövammaisten, kehitysvammaisten sekä erilaisten neuropsykiatrisista haasteista kärsivien parissa. Olen suorittanut kognitiivisen lyhytterapeuttikoulutuksen, josta on ollut hyötyä erityisesti ahdistuneisuushäiriöisten nuorten kohtaamisessa koulumaailmassa kuraattorina. Lastensuojeluyksikössä työskentely taas antoi kokemusta traumatisoitujen lasten ja nuorten kohtaamisessa sekä heidän perheidensä kuntouttamisessa. Olen opiskellut myös hevosavusteista toimintaa Ypäjän hevosopistolla ja viimeisimpänä valmistunut systeemiseen pari- ja perheterapiaan erikoistuneeksi psykoterapeutiksi Oulun yliopistosta.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni perheiden ja kaikkien eri ikäisten perheenjäsenten kanssa. Pariterapia on myös erityisen mielekästä itselleni jo senkin vuoksi, että usein perhe voi paremmin, kun perheen vanhemmat ovat parisuhteessa onnellisia ja parisuhde on toimiva. Ajattelen myös, että jokainen yksilö kuuluu aina johonkin isompaan "yksikköön" lapsuuden perheeseen tai parisuhteesta ja omista lapsista muodostuvaan perheeseen, joka vaikuttaa tavalla tai toisella yksilöön väkisinkin. Perhe on läsnä myös yksilön historian kautta ja siten vaikuttaa nykyisyydessään yksilön elämään muistojen ja opittujen mallien kautta.

Lisätiedot

Terapiaa tarjotaan myös eläinavusteisena. Eläimet ovat terapiatyöhön koulutettuja koiria tai hevosia.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

160,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinta riippuu siitä toteutuuko terapia eläinavusteisena vai ei. Vakiokäyntien hinnat vaihtelevat 160-190 euron välillä.