Etusivu / Löydä apua / Outi Olakivi

Outi Olakivi

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Psykologina lähtökohtanani on luoda turvallinen tila, johon on helppo tulla. Erityisosaamista minulla on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kysymyksistä. Yhteisen työskentelymme tavoitteena on muutos, joka kantaa elämääsi terapiatilan seinien ulkopuolelle.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Integratiivinen
Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja Kiintymyssuhteen tukeminen Kehopsykoterapeuttinen koulutus

Millainen terapeutti olen

Olen tavannut työssäni erilaisia ihmisiä erilaisine elämäntarinoineen. Työskentelytavassani korostuu aktiivisuus, vuorovaikutuksellisuus ja reflektiivisyys. Etsitään yhdessä uusia näkökulmia ja kokemisentapoja, uusia tapoja hahmottaa itseä, muita ja maailmaa. Pohjan tälle luo arvostus, hyväksyntä ja avoimuus. Olen tapaamisissa läsnä sekä ihmisenä että psykologina.

Mitä istunnoillani tehdään

Opiskelen kognitiivis-integratiiviseksi psykoterapeutiksi eli työskentelyni pohjaa kognitiiviseen, kognitiivis-analyyttiseen sekä integratiiviseen teorianmuodostukseen. Työotteeni on vastaavasti integratiivinen eli pyrin hyödyntämään työssäni erilaista tietoa ja menetelmiä. Yhteisenä pyrkimyksenämme on luoda ymmärtävää suhdetta itsen eri puoliin, omiin ajatuksiin ja tunteisiin. Tutkimalla kohtaamisiamme erilaisissa ympäristöissä, voimme tehdä vuorovaikutuksen pulmia näkyviksi ja pyrkiä etsimään toisenlaisia tapoja olla maailmassa. Tapaamisilla voimme hyödyntää erilaisia kehollisia harjoituksia, rentoutumisen tekniikoita, mielikuvatyöskentelyä ja kirjoitusharjoituksia. Kaiken työskentelyn pohjana on tasavertainen yhteistyösuhde.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

TYÖKOKEMUS
2019- Terapiatalo Quu, perustaja, psykologi
2018 Kirkkonummi, terveyskeskuspsykologi
2017- Oman toiminimen perustaminen. (Psykologipalvelut Outi Olakivi) Toiminimen kautta olen työskennellyt mm. Riihimäen perheneuvolassa sekä ESSOTEN alueella neuvola- ja kouluikäisten kanssa, sekä Lyhytterapiatalo Shortumin Sateenkaarella-palvelussa.
2013-2017 Helsingin kaupunki, lastensuojelupsykologi

LISÄKOULUTUKSET
Kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti (valm. 2023)
Sukupuolentutkimuksen maisteriopiskelija (2018-)
Lyhytterapeuttinen työote, Kognitiivis-analyyttinen viitekehys (2018)
Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus (2017)
Neuropsykiatrinen valmentaja (2016)
Vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian perusteet (2014)

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja nuorten kanssa elämän erilaisiin teemoihin liittyen. Erityisenä osaamisalueenani on seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden kysymykset. Työskentelen pääasiassa Terapiatalo Quussa tehden transsensitiivistä lyhytterapiaa, johon sinun on mahdollisuus saada maksusitoumus mm. HUS sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana. Lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinen-lyhytterapia/

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta