Etusivu / Löydä apua / Outi Olakivi

Outi Olakivi

Psykoterapeutti, Psykologi, Kognitiivinen
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Psykoterapeuttina lähtökohtanani on luoda turvallinen tila, johon on helppo tulla. Erityisosaamista minulla on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kysymyksistä. Yhteisen työskentelymme tavoitteena on muutos, joka kantaa elämääsi terapiatilan seinien ulkopuolelle.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen Kehopsykoterapeuttinen koulutus Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Olen tavannut työssäni erilaisia ihmisiä erilaisine elämäntarinoineen. Työskentelytavassani korostuu aktiivisuus, vuorovaikutuksellisuus ja reflektiivisyys. Etsitään yhdessä uusia näkökulmia ja kokemisentapoja, uusia tapoja hahmottaa itseä, muita ja maailmaa. Pohjan tälle luo arvostus, hyväksyntä ja avoimuus. Olen tapaamisissa läsnä sekä kanssaihmisenä että terapeuttinasi.

Mitä istunnoillani tehdään

Olen kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti eli työskentelyni pohjaa kognitiiviseen, kognitiivis-analyyttiseen sekä integratiiviseen teorianmuodostukseen. Työotteeni on vastaavasti integratiivinen eli pyrin hyödyntämään työssäni erilaista tietoa ja menetelmiä. Yhteisenä pyrkimyksenämme on luoda ymmärtävää suhdetta itsen eri puoliin, omiin ajatuksiin ja tunteisiin. Tutkimalla kohtaamisiamme erilaisissa ympäristöissä, voimme tehdä vuorovaikutuksen pulmia näkyviksi ja pyrkiä etsimään toisenlaisia tapoja olla maailmassa. Tapaamisilla voimme hyödyntää erilaisia kehollisia harjoituksia, rentoutumisen tekniikoita, mielikuvatyöskentelyä ja kirjoitusharjoituksia. Kaiken työskentelyn pohjana on tasavertainen yhteistyösuhde.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

TYÖKOKEMUS
2019- Terapiatalo Quu, perustaja, psykologi
2018 Kirkkonummi, terveyskeskuspsykologi
2017- Oman toiminimen perustaminen. (Psykologipalvelut Outi Olakivi) Toiminimen kautta olen työskennellyt mm. Riihimäen perheneuvolassa sekä ESSOTEN alueella neuvola- ja kouluikäisten kanssa, sekä Lyhytterapiatalo Shortumin Sateenkaarella-palvelussa.
2013-2017 Helsingin kaupunki, lastensuojelupsykologi

LISÄKOULUTUKSET
FM Sukupuolentutkimus (2022)
Lyhytterapeuttinen työote, Kognitiivis-analyyttinen viitekehys (2018)
Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus (2017)
Neuropsykiatrinen valmentaja (2016)
Vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian perusteet (2014)

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja nuorten kanssa elämän erilaisiin teemoihin liittyen. Erityisenä osaamisalueenani on seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden kysymykset. TyöskentelenTerapiatalo Quussa tarjoten lyhyttä tai pidempää psykoterapiaa sekä transsensitiivistä lyhytterapiaa, johon sinun on mahdollisuus saada maksusitoumus mm. HUS sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana. Lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinen-lyhytterapia/

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta