Etusivu / Löydä apua / Oili Laukkanen

Oili Laukkanen

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Kognitiivinen
Oulu, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen 59-vuotias. Voimavarakeskeisyys ja suuntautuminen tulevaan ovat työskentelyssäni läsnä sekä maalaisjärjen käyttö suhtautumis- ja ajattelutavoissa. Työskentelyni on vuorovaikutuksellista. Myös yksilötyönohjaus on mahdollista.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Työskentelen vuorovaikutuksellisesti, osallistun kommentoimalla ja kyselemällä. Kysymyksillä ja kommenteilla yritän auttaa asiakasta löytämään uudenlaisia näkökulmia ajatuksiin, saamaan muutoksia vääristyneisiin ajatusmalleihin ja opettelemaan olemaan itselleen armollisempi.
Olen aika suorapuheinen, kuitenkin myötätuntoinen ja salliva. Otteeni on tutkiva, vältän antamasta suoria ohjeita. Ennemminkin yritän tarjota ongelmien ratkaisuihin ja hankaliin tilanteisiin uudenlaisia vaihtoehtoja.

Mottona työssäni on Olavi Sydänmaanlakalta lainattu lause: Mikäli sinullla on joskus tunne, että vastassasi on seinä ja mitään ei ole enää tehtävissä, niin katselepa vähän ympärillesi. Todennäköisesti olet kompuroinut, kompastunut johonkin. Vastassasi ei olekaan seinä, vaan se on lattia. Ja kun nouset siitä ylös, huomaat, että sinulla on jälleen uusi suunta edessäsi.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiatapaamiset ovat pääosin vuorovaikutuksellista keskustelua. Miellän itseni peilinä, johon asiakkaani heijastaa omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan. Käytän jonkin verran työssäni harjoituksia, mielikuvaharjoitteita ja annan pieniä kotitehtäviä. Tiukkaa sapluunaa työssäni ei ole. Asiakaskeskeisyys, asiakkaan toiveet, tarpeet ja odotukset ovat runkona terapiatapaamisissa. Ja kaikkein tärkeintä terapian onnistumisessa on asiakkaan oma motivaatio ja halu lähteä tekemään itsessään, tunne- ja ajatusmaailmassaan muutoksia. MInun tehtäväni on tukea ja kannustaa siinä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykiatrisilla osastoilla, tuetun asumisen palveluissa ja päihdepuolella. Olen toiminut myös esimiestehtävissä.
Viimeisin koulutukseni on seksuaalineuvoja -koulutus.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Kela tukee pidempikestoisessa terapiassa 57,60/45 min