Etusivu / Löydä apua / Niina Lappalainen

Niina Lappalainen

Psykologin keskusteluhoito, Psykologi, Ei psykoterapeuttikoulutusta
HELSINKI, Meilahti
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tarvitsetko tukea vaikeaan elämäntilanteeseen, ihmissuhdepulmiin, hankalien tunteiden kanssa selviämiseen tai muuhun jaksamista koettelevaan haasteeseen? Tarjoan psykologin keskusteluapua asiantuntevalla, lempeällä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti tarkastelevalla tavalla nuorille ja aikuisille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
Millainen psykologi olen

Psykologina haluan auttaa sinua oivaltamaan itsestäsi ja elämästäsi asioita, jotka ovat henkilökohtaisen hyvinvointisi kannalta välttämättömiä. Haluan rohkaista sinua ja olla tukenasi sellaisen muutoksen toteuttamisessa, joka saa elämäsi tuntumaan omalta ja tasapainoiselta.

Vastaanotolla haluan luoda meille tilan, johon voit tulla omana itsenäsi ja kertoa tarinasi omalla äänelläsi. Työskentelyni on myötäelävää, kokemuksiasi tarkastelevaa, pysähtymistä ja sallivaa. Kuljemme sinun tahdissasi kohti tilannetta, jossa sinun on taas hyvä olla.

Lähestyn hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Tapaamisilla tämä tarkoittaa, että tulosi syyn lisäksi tarkastelumme kohteena ovat myös muut hyvinvointiisi keskeisesti vaikuttavat tekijät. Tällaisia ovat esimerkiksi elintavat, ihmissuhteet, suhde itseen ja omaan kehoon sekä elämänhistorian tarkastelu siinä laajuudessa, kuin se nykyisten haasteiden kannalta on hyödyllistä.

Mitä istunnoillani tehdään

Aloitamme kartoittamalla tilanteesi yhdessä. Tämän jälkeen hahmottelemme yhteisiä tavoitteita työskentelylle ja teemme suunnitelmaa jatkosta. Käsittelemme tapaamisilla aina niitä asioita, jotka sillä hetkellä puhuttelevat sinua ja tuntuvat tärkeiltä. Annan sinulle tilaa puhua, kuuntelen aktiivisesti ja liityn puheeseesi esittämällä syventäviä kysymyksiä sekä tarjoamalla vaihtoehtoisia näkökulmia. Pyrin herättelemään uteliaisuutesi vaikeiltakin tuntuviin asioihin ja luomaan tarvittaessa myös myötätuntoisempaa suhtautumistapaa omiin kokemuksiisi.

Pääasiallisena työvälineenämme toimii keskustelu, jonka rinnalla voimme käyttää myös kehollisia menetelmiä, kuten mielikuva-, rentoutus- ja hengitysharjoituksia. Voimme työstää asioita toisinaan myös paperilla maalaten, kirjoittaen tai erilaisten tehtävien kautta, mikäli se tuntuu sinusta hyvältä.

Tapaamisemme voivat olla yksittäisiä käyntejä tai ajanjakso, josta sovimme yhdessä. Voin tavata sinua yksin, puolisosi tai läheisesi kanssa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut kliinisenä psykologina yli kolme vuotta erikoissairaanhoidossa psykiatrian poliklinikoilla ja osastolla, tästä suurimman osan ajasta kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon erikoistuneessa työryhmässä. Minulle on kertynyt monipuolisesti kokemusta vaikeiden ja vakavien mielenterveysongelmien hoitamisesta, arvioimisesta ja tutkimisesta. Asiakkaani ovat kärsineet mm. mielialaongelmista, ahdistuneisuudesta, pelkotiloista, sosiaalisen kanssakäymisen ja tunne-elämän haasteista, syömisongelmista ja todellisuuden tajun hämärtymisestä. Tällä hetkellä teen yksityisvastaanottoni lisäksi psykologin töitä aikuislukio-opiskelijoiden parissa. Opiskelijoiden kanssa keskeisiä työskentelyn teemoja ovat mm. stressin hallinta, sosiaalinen jännittäminen, opinnoissa ja työssä jaksaminen sekä omien voimavarojen tunnistaminen.

Asiakaskuntani

Nuoret, aikuiset, parit

Lisätiedot

Vastaanottoni sijaitsee Helsingin Meilahdessa hyvien kulkuyhteyksien päässä Mannerheimintien varrella osoitteessa Lehtikuusentie 2.

Ks. lisää www. mielipalvelut.fi.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 60 min / 50€
Yksittäinen käynti 60 min / 100€
Sovittu vähintään 3 käynnin jakso 60 min / 85€
Paritapaaminen 60 min / 120€ tai 90min / 180€

Huom. Käyntien maksu toistaiseksi vain sähköpostilaskulla.