Etusivu / Löydä apua / Minna Mäkelä

Minna Mäkelä

Psykoterapeutti, Psykologi, Kognitiivinen
Helsinki, Töölö
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Olen psykologi ja perhepsykoterapeutti. Minulla on yli 10 vuoden kokemus työskentelystä lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden kanssa. Tarjoan terapeuttista tukea lapsille, nuorille ja vanhemmille. Tarjoan myös EMDR-traumaterapiaa ja kognitiivista lyhytterapiaa koulutusterapiana kaiken ikäisille.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Kriisi- ja trauma
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Mindfulness EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina empaattinen, aktiivinen ja asiakkaan toiveita kunnioittava. Omaan monenlaisia menetelmiä keskustelun avuksi, joita voidaan käyttää yhdessä sovitusti tilanteen mukaan hoitoa parantamaan. Vahvuuteni löytyvät monipuolisesta asiakaskokemuksestani (lapset, nuoret, aikuiset, perheet, monikulttuuriset asiakkaat, lastensuojelun asiakkaat, pakolaiset jne) ja innokuudestani oppia ja ymmärtää myös itse jatkuvasti lisää. Uskon, että asiakas on oman asiansa parhain tietäjä ja minun tehtäväni on tarjota työkaluja ja tukea matkassa kohti täydempää elämää ja tyytyväisyyttä.

Mitä istunnoillani tehdään

Se mitä tapaamisilla tapahtuu, riippuu asiakkaasta, pulmasta ja yhteisesti sovitusta työskentelytavasta.
Keskustelun lisäksi käytän erilaisia luovia menetelmiä erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskennellessäni.
Pidän kehotietoisuus- ja mindfullness- harjoitteita myös erittäin hyvänä hoitoa edistävänä tekijänä.
Kognitiivisessa lyhytterapiassa käytössäni on monenlaisia kirjallisia ja mielikuvaharjoitteita sekä kotitehtäviä.
EMDR-hoidossa keskustelu on vähemmällä ja työskentely perustuu siihen, että traumamuistoja prosessoidaan uudelleen joko silmänliikkeiden tai taputusten avulla.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutukseltani olen psykologi ja perhepsykoterapeutti. Olen työskennellyt yli kymmenen vuoden ajan eri-ikäisten lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden parissa.
Minulla on pitkä kokemus sekä lasten psykologisista arvioinneista (kognitiiviset ja tunne-elämän arviot), lasten ja nuorten terapeuttisista tukijaksoista, vanhemmuuden tukemisesta ja perhetarpeuttisesta työskentelystä. Erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat myös maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus ja kokemusta löytyy myös pakolaisperheiden kanssa työskentelystä. Sen myötä aloitinkin EMDR-traumaterapiakoulutuksen ja minulta löytyykin peruskoulutus traumahoitoon sekä lasten että aikuisten kanssa. Viimeisimpänä aloitin vielä Kognitiivisen lyhytterapiakoulutuksen, valmistuminen v. 2019. Koska ihmisinä olemme kokonaisvaltaisia psyykkis-fyysis-sosiaalisia olentoja, pidän kehotyöskentelyä ja tietoituustaitoja tärkeänä osatekijänä psyykkisten pulmien hoidossa. Omaankin monenlaista koulutusta ja menetelmiä myös em työskentelyyn.

Asiakaskuntani

Otan vastaan kaikenikäisiä asiakkaita, vanhemmuuden tukeminen ja perheterapia sekä lasten tukijaksot kiinnostavat.
Erityisen mielelläni otan sekä lapsia, nuoria että aikuisia EMDR-traumaterapia-asiakkaiksi.
Myös nuorten ja aikuisten kanssa tehtävän kognitiivisen lyhytterapian koulutusterapia-asiakkaat kiinnostavat erityisen paljon.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tapaamisten kesto tavallisesti 60 minuuttia.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a psychologist and a psychotherapist. I have over 10 years of experience working with children, adolescents, parents and families.
In addition to family therapy, I have knowledge and education in EMDR-trauma therapy and cognitive short therapy. I also have experience in mindfulness methods and think of them as very helpful bonuses in healing of psychological problems.
We can work together towards better quality of life and saticfaction. The methods can be agreed together.