Etusivu / Löydä apua / Minna Helkala

Minna Helkala

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Kouvola, keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja neuropsykiatrinen valmentaja, asiakkaitani ovat kaikenikäiset yksilöt ja perheet. Uskon luominen, toiveikkuus, onnellisuus, edistyksen huomaaminen, kuntoutuminen ja kannustaminen kuvaavat työskentelyäni. Kurkkaa minusta lisää internetsivultani.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Lisäkoulutukset

Musiikkiterapia Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Olen työotteeltani aktiivinen, positiivinen ja rohkaiseva, keskityn mielen hyvinvoinnin edistämiseen ja elämän kriisien helpottamiseen keskusteluun perustuvassa psykoterapeuttisessa yhteistyösuhteessa. Toiveikkuuden lisääminen ja jokaisessa olemassa olevien omien vahvuuksien ja voimavarojen vahvistaminen ovat omia tavoitteitani koko prosessin ajan . Arvojani ovat asiakkaan aito ja arvostava kohtaaminen - asiakasta kuunnellen, asiakkaan tahtiin, luottamuksellisessa ja turvallisessa terapiasuhteessa, rehellisesti. Onnellisen mielen puolesta.
Kolmen tyttären äitinä tärkeitä arvoja minulle ovat perhe ja terveys. Liikun mielelläni luonnossa, josta perheen ja musiikin lisäksi ammennan omia voimavarojani.

Mitä istunnoillani tehdään

Joskus tulevaisuuden näköalojen löytäminen elämän erilaisten kriisien ja muutosten tullen voi olla vaikeaa yksin. Tapaamisemme perustuvat keskusteluun elämässä eteen tulleiden haasteiden ja kriisien läpikäymisen/työskentelyn kautta. Kartoitan myös uinumassa olevat vahvuutesi ja voimavarasi. Prosessi aloitetaan miettimällä yhdessä työskentelyn tavoitteet. Käytän työskentelyssäni apuna myös tarinoita, kuvia, musiikkia ja tarvittaessa muita toiminnallisia ja luovia menetelmiä. Myös kommunikaatiokansio ja viittomat ovat tarvittaessa käytössäni. Yhdessä voimme etsiä ratkaisuja elämän käännekohtiin ja pulmiin, jotta sinun olisi helpompi saada taas arjesta kiinni. Psykoterapeuttina keskityn mielesi hyvinvoinnin edistämiseen.

Tarjoan apua
Itsetuhoisiin ajatuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Neuropsykiatriset potilaat Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Työkokemukseni olen saanut lasten, nuorten ja aikuisten parista psykiatrisesta ja neuropsykiatrisesta hoidosta ja kuntoutuksesta. Lisäksi minulla on pitkä kokemus vaikeavammaisten kuntoutuksesta, perheiden kuntoutuksesta/valmennuksesta ja päihdetyöstä. Kokemus sosiaali- ja terveystoimen hallinnosta ja esimiestyöstä ovat monella tapaa lisänneet ymmärrystä palvelujen tuottamisen ja kehittämisen näkökulmasta.
Olen koulutukseltani sairaanhoitaja-amk (2000), suoritin musiikkiterapian perusopinnot (2004). Olen erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja reteaming coach eli työnohjaaja (2010). Minulla on kuntoutuksen ylempi amk-tutkinto (2014) sekä neuropsykiatrinen valmentajatutkinto (2015) . Osaamistani olen täydentänyt matkan varrella mindfulness-,mentalisaatio- ja kuvan käyttö asiakastyössä -täydennyskoulutuksilla. Minulla on Valvira- ja Kela-pätevyys, joten terapia -asiakkaakseni voi tulla joko itse maksavana tai Kelan tukemana.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni nuorten, aikuisten, perheiden ja pariskuntien kanssa. Lähellä sydäntäni ovat perheiden hyvinvointi ja vanhemmuuden vahvistaminen. Palveluni sopivat erilaisiin elämän kriisitilanteisiin, joita ovat esimerkiksi parisuhteen muutokset, riippuvuudet ja niistä toipuminen. Psyykkinen oireilu, kuten esimerkiksi synnytyksen jälkeinen masennus, depressio, ahdistuneisuushäiriöt ja pelot sekä identiteettiin tai psyykkisiin ja sosiaalisiin suhteisiin liittyvät pulmat heikentävät elämänlaatua. Psykoterapian avulla saat näihin apua ja voit edetä elämässä kohti uudenlaisia tulevaisuudennäkymiä.
Palveluja ovat Kelan kuntoutuspsykoterapia ja vaativa lääkinnällinen kuntoutuspsykoterapia, neuropsykiatrinen valmennus/perhekuntoutus, oma henkilökohtainen huoli, johon tarvitset ulkopuolista näkokulmaa ja työnohjaus.
Mikäli sinulla herää huoli oman, nuoren, puolisosi tai jonkun muun läheisesi voinnin suhteen, niin ota yhteyttä!

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Käynnin kesto 45 min./kerta
Kelan päätöksellä sinulla on mahdollisuus saada käynneistä Kela-korvausta 57,60€/kerta