Etusivu / Löydä apua / Mikko Isotalo

Mikko Isotalo

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Helsinki, Pasila
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tarjoan kognitiivista psykoterapiaa Helsingissä, vastaanottoni on hyvien kulkuyhteyksien Itä-Pasilassa. Minulla on lähes 20 vuoden työkokemus psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta. Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen rauhallinen ja läsnäoleva psykoterapeutti. Tutkittujen, näyttöön perustuvien ja tehokkaiksi osoitettujen menetelmien lisäksi pidän tärkeänä toimivaa terapiasuhdetta. Kunnioittavassa ja turvallisessa terapiasuhteessa on mahdollista ajan kanssa kohdata oman elämänsä kipupisteitä, korjata ja rakentaa uutta suhtautumista itseensä, omiin tarpeisiinsa.

Vuorovaikutustyylini on levollinen ja tilaa antava. Osaan tarkastella asioita ja tilanteita useista näkökulmista, myötätuntoisesti ja ymmärtäväisesti. Teen tutkivaa yhteistyötä yhteisesti asetettujen terapiatavoitteiden saavuttamiseksi. Asiakkailtani saamani palautteen mukaan olen turvallinen, levollinen, huumorintajuinen ja pitkäjänteinen.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapia aloitetaan tutustumiskäynnillä. Tutkitusti toimivien menetelmien lisäksi tärkeä tekijä tuloksellisessa terapiassa on toimiva terapiasuhde - sen vuoksi tutustumiskäynnillä on tärkeää tunnustella sitä, miltä työskentely yhdessä tuntuisi. Tutustumiskäynnillä tutkimme ongelmien taustaa, niitä ylläpitäviä tekijöitä ja niiden nykyisiä ilmenemismuotoja. Lisäksi asetamme yhdessä terapialle tavoitteet.

Käytän työssäni mm. tunnepainotteisen työskentelyn menetelmiä, ja hyödynnän skeematerapeuttista lähestymistapaa. Asiakkaan vahvuuksien ja voimavarojen tukeminen on myös tärkeä osa työskentelyä. Keskusteluun pohjaavan vuorovaikutuksen lisäksi terapiassa voidaan tilanteen ja tarpeen mukaan hyödyntää mm. mielikuvaharjoitteita, tietoisen läsnäolon harjoitteita ja altistusharjoituksia. Terapiatyöskentely tapaamisten välillä jatkuu usein kotona välitehtävien muodossa. Valitut työskentelymenetelmät perustuvat kognitiivisen psykoterapian tutkitusti toimiviin ja tehokkaisiin menetelmiin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen valmistunut psykiatriseksi sairaanhoitajaksi vuonna 1999. Olen työskennellyt erikoissairaanhoidon osastoilla sekä poliklinikalla n. 20 vuoden ajan nuorten, nuorten aikuisten, heidän perheidensä, huoltajiensa ja muiden verkostojensa kanssa. Työskentely on pitänyt sisällään hoidontarpeen arviointia, eri pituisia hoitosuhteita, sekä ohjaustyötä yhteistyöverkostojen kanssa. Vuodesta 2014 alkaen olen pitänyt lisäksi omaa terapiavastaanottoa (koulutuspsykoterapiaa ad. 6/2018). Kesästä 2018 lähtien olen toiminut ainoastaan omalla psykoterapiavastaanotollani yksityisellä sektorilla.

Psykoterapiaopinnoissani painotin tunnepainotteista lähestymistapaa. Sen lisäksi pyrin integroimaan työhöni skeema- ja moodityöskentelyä, sekä arvopohjaista näkökulmaa. Olen hankkinut lisäkoulutusta työurani aikana traumojen tunnistamiseen ja hoitamiseen, sekä käynyt useita menetelmäkoulutuksia. Ajankohtaisesti minua kiinnostaa myös yrittäjien psyykkisen työssäjaksamisen tukeminen.

Asiakaskuntani

Työskentelen nuorten aikuisten ja aikuisten (18-67 -vuotiaat) kanssa. Myös ikäihmiset ovat tervetulleita vastaanotolleni.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiaan on mahdollista hakea Kelan tukea. Ohjeet Kelan tuen hakemiseen löytyvät Kelan sivuilta (www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia). Kelan tukeman kuntoutuspsykoterapiakäynnin omavastuuhinta on 32,40e/45min. Tutustumiskäynti on kokonaan omakustanteinen.