Etusivu / Löydä apua / Miika Lehto

Miika Lehto

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen
Turku, Mälikkälä
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Psykiatriaan erikoistuneena sairaanhoitajana minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus avun tarjoamisesta ihmisille haastavissa elämäntilanteissa sekä tietoa ja ymmärrystä psyykkisistä ongelmista. Haetaan yhdessä ratkaisuja sinua askarruttaviin asioihin. Olen Kelan palveluntuottaja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina rauhallinen ja empaattinen, mutta myös kyselevä, aktiivinen sekä ennen kaikkea kuunteleva. Arvostan ihmistä yksilönä ja minulla on elämään myönteinen asenne sekä auttamisen halu. Olen ollut pitkään töissä kuntoutuspoliklinikalla ja olen erityisesti perehtynyt opiskelu- ja työelämäpolkujen tukemiseen haasteellisissakin tilanteissa. Olen avannut oman vastaanoton rauhallisella Mälikkälän alueella. Alueelle on hyvät julkiset kulkuyhteydet sekä ilmaista parkkitilaa. Tarjoan ma-ke ilta-aikoja sekä torstaisin ja perjantaisin myös päivisin vastaanottoa.

Mitä istunnoillani tehdään

Käytän psykoterapiatyössäni ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta täydennän niitä myös kognitiivisilla osilla. Luottamuksellisuus, hyvä vuorovaikutussuhde sekä yhdenvertaisuus luovat pohjan onnistuneelle terapiasuhteelle. Keskustelun lisäksi istunnoilla voidaan käyttää paperisia materiaaleja tai tietokoneitse täytettäviä tehtäviä, voin antaa myös kotiin tehtäviä. Jos tarvitset tukea esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden harjoittelussa, terapiaistunto voidaan tehdä myös poissa vastaanottotilasta.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Pakko-oireinen häiriö Psykoottiset häiriöt Kipuun liittyvät vaikeudet Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut yli kaksikymmentä vuotta psykiatriaan erikoistuneena sairaanhoitajana, suurimman osan ajasta kuntoutuspoliklinikalla ja olen kohdannut ihmisiä moninaisissa haastavissa elämäntilanteissa. Olen ollut myös vuoden töissä Petreassa kuntoutujien työhönvalmennuksessa, missä olen ollut mukana tukemassa ihmisten opiskelu- ja työelämän haasteita. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiössä.

Asiakaskuntani

Olen usein työskennellyt nuorten aikuisten kanssa, joilla on ollut mm. pakko-oireita, masennusta, jännittämistä, ahdistuneisuutta, psykoottista oireilua ja paniikkihäiriöitä sekä niiden tuomia haasteita arkielämään. Itsenäistymiseen ja elämänhallintaan liittyvät asiat sekä sosiaaliset tilanteet nousevat usein merkittäviksi aiheiksi keskusteluissa. Ole rohkeasti yhteydessä, niin sovitaan tapaamisaika.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta