Etusivu / Löydä apua / Mia Montonen

Mia Montonen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Etäyhteydellä, koko Suomi
Helsinki,
Suomi Ruotsi Englanti
Asiakasryhmät
Parit Perheet Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Olen pari- ja perhepsykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, VTM ja työnohjaaja (STOry). Minulla on pitkä kokemus työstä perheiden parissa. Itsemaksavat yksilöasiakkaat ovat myös tervetulleita! Mottagning även på svenska. I also work in english. Tervetuloa! Välkommen! Welcome!
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen käynyt voimavarakeskeisen dialogisen työnohjaajakoulutuksen ja tämä näkyy myös terapeuttina. Uskon asiakkaiden omiin voimavaroihin ja arvostan heidän omaa kokemusta ja osaamista. Olen rauhallinen, analyyttinen, pohdiskeleva, sensitiivinen ja tilaa antava. Tarvittaessa voin olla myös jämäkkä. Olen saanut palautetta että minut koetaan turvalliseksi ja luotettavaksi, tuon uusia näkökulmia ja teen hyviä kysymyksiä.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanotollani lähtökohtana on asiakas ja asiakkaiden tarpeet ja toiveet ja nämä ohjaavat työskentelyä. Vastaanotolle voi tulla monessa eri tilanteessa, joku haluaa aukoa solmuja vuosien takaa, kun toista pohdituttaa tämän hetken käytännön asiat. Joku pari haluaa vahvistaa parisuhdetta, uuden elämäntilanteen edessä (esim lapsen syntymä, tyhjä pesä) kun toinen haluaa pohtia suhteen jatkoa ja erotako vai ei. Joskus muutokset elämäntilanteessa aiheuttavat suuremman kriisin, joita voi olla hyvä purkaa yhdessä.
Menetelmät valitaan myös yhdessä asiakkaiden kanssa. Usein vastaanotolla "vain" keskustellaan ja pohditaan, mutta käytössä voi myös olla dialogisia menetelmiä, kuvakortteja, tarinoita, esineitä ja joskus voidaan käyttää fläppiä. Olen ohjannut joogaa ja joskus voidaan myös käyttää hengitysharjoituksia. Lasten kanssa kanssa asioita voidaan käsitellä piirtäen ja leikkien. Asiakkaiden niin toivoessa, voidaan heille antaa kotitehtäviä vastaanottoaikojen välille.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Vanhemmuuden haasteisiin Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Työuupumukseen Univaikeuksiin Huonoon itsetuntoon Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Fyysisen sairauden käsittelemiseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen lähes koko työurani tehnyt töitä perheiden palveluiden kanssa, ihan käytännössä, mutta myös palveluiden kehittämisen näkökulmasta. Minulla on käytännön kokemusta, erilaisesta ryhmätoiminnasta sekä lapsille että aikuisille. Viimeisimpänä olen käynyt ruotsalaisen ABC vanhemmuusryhmä ohjaaja sekä -kouluttaja koulutuksen.
Olen aikoinani ollut käynnistämässä Folkhälsanin ruotsinkielistä doula-toimintaa ja nyt toimin vapaaehtoisena doulana.

Asiakaskuntani

Vastaanotolle on tervetulleita kaikenlaiset perheet. Vastaanotolle voi tulla koko perhe, pariskunta tai yksin. Myös yksilöasiakkaat ovat tervetulleita.

Lisätiedot

Kelan kuntoutuspsykoterapia perheille ja pareille. Yksilöasiakkaat itsemaksavina.

Tutustumiskäynnin hinta

110,00

Vakiokäynnin hinta

110,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinnat ovat 45 min vastaanotolle. 90 min on 180 €.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a family and couples psychotherapist, nurse, M.Soc.Sc. and a supervisor. I have a long experience of working with families and parents. I welcome families, couples and individuals, although the KELA support is only for family and couples. I have a strong dialogical framework. As a therapist I am cool, analytical, sensitive, and reflecting. I value my clients’ own resources, knowledge and experience. I am often described as person who makes others feel safe.

Jag är par- och familjepsykoterapeut, sjukskötare, pol. mag , arbetshandledare (STOry). Jag har lång erfarenhet av föräldrastöd. Individer, par och familjer i olika konstellationer är välkomna. Möjlighet till FPAs rehabiliterande psykoterapi för par och familjer. Individuella klienter som självbetalande. Jag har ett starkt dialogiskt och resursinriktat arbetsgrepp. Jag lung, analytisk, sensitive och reflekterande och värdesätter klientens egna resurser, eget kunnande och erfarenhet. Jag upplevs ofta som lugn och trygg.