Etusivu / Löydä apua / Mia Montonen

Mia Montonen

Koulutuksessa Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Pariterapia
Helsinki, Keskusta
Englanti Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 13.12.-1.1.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen pari- ja perheterapiakoulutuksessa oleva psykiatrinen sairaanhoitaja, VTM ja työnohjaaja (STOry). Minulla on pitkä kokemus työstä perheiden parissa. Valmistun joulukuussa 2022. Mottagning även på svenska. Tervetuloa! Välkommen!
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Perheterapia
Millainen terapeutti olen

Olen käynyt voimavarakeskeisen dialogisen työnohjaajakoulutuksen ja tämä näkyy myös terapeuttina. Uskon asiakkiaden omiin voimavaroihin ja arvostan heidän omaa kokemusta ja osaamista. Olen rauhallinen, analyyttinen, pohdisekelva ja tilaa antava. Tarvittaessa voin olla myös jämäkkä. Olen saanut palautetta että minut koetaan turvalliseksi ja luotettavaksi, tuon uusia näkökulmia ja teen hyviä kysymyksiä.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanotollani lähtökohtana on asiakas ja asiakkaiden tarpeet ja toiveet ja nämä ohjaavat työskentelyä. Vastaanotolle voi tulla monessa eri tilanteessa, joku haluaa aukoa solmuja vuosien takaa, kun toista pohdituttaa tämän hetken käytännön asiat. Joku pari haluaa vahvistaa parisuhdetta, uuden elämäntilanteen edessä (esim lapsen syntymä, tyhjä pesä) kun toinen haluaa pohtia suhteen jatkoa ja erotako vai ei.
Menetelmät valitaan myös yhdessä asiakkaiden kanssa. Usein vastaanotolla "vain" keskustellaan ja pohditaan, mutta käytössä voi myös olla dialogisia menetelmiä, kuvakortteja, tarinoita, esineitä ja joskus voidaan käyttää fläppiä. Olen ohjannut joogaa ja joskus voidaan myös käyttää hengitysharjoituksia. Lasten kanssa kanssa asioita voidaan käsitellä piirtäen ja leikkien. Asiakkaiden niin toivoessa, voidaan heille antaa kotitehtäviä vastaanottoaikojen välille.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Huonoon itsetuntoon Univaikeuksiin Työuupumukseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Vanhemmuuden haasteisiin Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen lähes koko työurani tehnyt töitä perheiden palveluiden kanssa, ihan käytännössä, mutta myös palveluiden kehittämisen näkökulmasta. Minulla on käytännön kokemusta, erilaisesta ryhmätoiminnasta sekä lapsille että aikuisille. Viimeisimpänä olen käynyt ruotsalaisen ABC vanhemmuusryhmä ohjaaja sekä -kouluttaja koulutuksen.
Olen aikoinani ollut käynnistämässä Folkhälsanin ruotsinkielistä doula-toimintaa ja nyt toimin vapaaehtoisena doulana.

Asiakaskuntani

Vastaanotolle on tervetulleita kaikenlaiset perheet. Vastaanotolle voi tulla koko perhe, pariskunta tai yksin.

Lisätiedot

Köydenpunojankadulle olet tervetullut vuoden 2023 alusta

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinnat ovat 45 min vastaanotolle. 90 min on 150 €.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Jag är sjukskötare, pol. mag , arbetshandledare (STOry) och utbildar mig till par- och familjepsykoterapeut. Jag har lång erfarenhet av föräldrastöd. Jag har ett starkt dialogiskt och resursinriktat arbetsgrepp. Jag lung, analytisk och reflekterande och värdersätter klientens egna resurser, eget kunnande och erfarenhet. Jag upplevs ofta som lugn och trygg.