Etusivu / Löydä apua / Mia Björk-Niemi

Mia Björk-Niemi

Koulutuksessa Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Kognitiivis-analyyttinen
Helsinki, Helsinki
Videovastaanotto, koko Suomi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Omaan pitkän ja kattavan kokemuksen nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä sosiaalihuollon erilaisista tehtävistä. Minulla on runsaasti kokemusta neuropsykiatrisista haasteista.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
  • Ratkaisukeskeinen
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen läsnäoleva, empaattinen ja kunnioittava. Työotteeni on kuunteleva, tutkiva ja kannustava. Tehtäväni on luoda turvallinen suhde ja paikka kaikille asiakkaan tunteille, ajatuksille ja kokemuksille. Terapiassa tehtäväni on kannatella kun on sen aika, kannustaa askeliin kun on aika jaksaa sekä rohkaista tutkimaan uutta yhdessä ja yksin oivallettua.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapian alussa kartoitamme yhdessä asiakkaan tilannetta ja muodostamme käsityksen muutostoiveesta. Jokaisen tilanne on yksilöllinen ja menetelmien käyttäminen riippuu täysin asiakkaan tilanteesta mutta käytän tarpeenmukaisia menetelmiä auttaakseni asiakasta etenemään turvallisesti omassa prosessissaan. Minulle on ominaista erilaisten mielikuvaharjoitteiden käyttäminen. Käytän usein erilaisia toiminnallisiakin menetelmiä, joiden pyrkimyksenä voi olla esimerkiksi auttaa asiakasta tunnistamaan tunnetilojaan. Mahdollisilla välitehtävillä voidaan tukea terapiaprosessia ja kuntoutuspäiväkirja voi olla hyvä tapaa edistää omaa prosessia.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Työurani koostuu sekä sosiaali- että terveydenhuollon vaativista tehtävistä. Aloitin urani psykiatrisen sairaanhoidon parissa, josta siirryin perhekuntoutuksen kautta nuorten päihdekuntoutuksen pariin. Olen työskennellyt pitkään lastensuojelussa sekä sosiaalityöntekijänä että ohjaajana, jolloin työskentelin vaikeissa elämäntilanteissa olevien lasten, nuorten ja perheiden parissa. Kohtasin perheitä ja vanhempia myös työskennellessäni nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluissa. Tällä hetkellä tapaan perheitä mm. avoperhekuntoutuksen työryhmän jäsenenä.

Toimin Kelan kuntouttajana Nuottivalmennuksessa, joka on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua matalan kynnyksen syrjätymistä ehkäisevää valmennusta sekä Oma väylä-kuntoutuksessa, joka on 16-29 vuotiaille nuorille tarkoitettua neuropsykiatrista moniammatillista kuntoutusta.

Olen ratkaisukeskeinen ja kognitiivis-analyyttinen nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapeutti (koulutuksessa)

Asiakaskuntani

Työskentelen nuoruusikäisten ja aikuisten kanssa. Otan mielelläni vastaan myös pareja ja perheitä. Kiinnostukseni kohteita ovat nuoruusiän erityiskysymykset, ahdistus-, masennus ja pakko-oireilu sekä neuropsykiatriset piirteet.

Tutustumiskäynnin hinta

95,00

Vakiokäynnin hinta

95,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Terapia 95€/45 min, 115€/60 min, 90 min 185 €
Tukikäyntien hinta terapiahinnoin