Etusivu / Löydä apua / Mia Björk-Niemi

Mia Björk-Niemi

Koulutuksessa Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Kognitiivis-analyyttinen
Videovastaanotto, koko Suomi
Helsinki, Helsinki
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Omaan pitkän ja kattavan kokemuksen nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä sosiaalihuollon erilaisista tehtävistä. Minulla on runsaasti kokemusta neuropsykiatrisista haasteista ja annan mielelläni oman ammattitaitoni ja kokemukseni asiakkaiden ja heidän omaistensa käyttöön
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
  • Ratkaisukeskeinen
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen läsnäoleva, empaattinen ja kunnioittava. Työotteeni on kuunteleva, tutkiva ja kannustava. Tehtäväni on luoda turvallinen suhde ja paikka kaikille asiakkaan tunteille, ajatuksille ja kokemuksille. Terapiassa tehtäväni on kannatella kun on sen aika, kannustaa askeliin kun on aika jaksaa sekä rohkaista tutkimaan uutta yhdessä ja yksin oivallettua.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapian alussa kartoitamme yhdessä asiakkaan tilannetta ja muodostamme käsityksen muutostoiveesta. Jokaisen tilanne on yksilöllinen ja menetelmien käyttäminen riippuu täysin asiakkaan tilanteesta mutta käytän tarpeenmukaisia menetelmiä auttaakseni asiakasta etenemään turvallisesti omassa prosessissaan. Minulle on ominaista erilaisten mielikuvaharjoitteiden käyttäminen. Käytän usein erilaisia toiminnallisiakin menetelmiä, joiden pyrkimyksenä voi olla esimerkiksi auttaa asiakasta tunnistamaan tunnetilojaan. Mahdollisilla välitehtävillä voidaan tukea terapiaprosessia ja kuntoutuspäiväkirja voi olla hyvä tapaa edistää omaa prosessia.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Neuropsykiatriset potilaat Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Työurani koostuu sekä sosiaali- että terveydenhuollon vaativista tehtävistä. Aloitin urani psykiatrisen sairaanhoidon parissa, josta siirryin perhekuntoutuksen kautta nuorten päihdekuntoutuksen pariin. Olen työskennellyt pitkään lastensuojelussa sekä sosiaalityöntekijänä että ohjaajana, jolloin työskentelin vaikeissa elämäntilanteissa olevien lasten, nuorten ja perheiden parissa. Kohtasin perheitä ja vanhempia myös työskennellessäni nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluissa. Tällä hetkellä tapaan perheitä mm. avoperhekuntoutuksen työryhmän jäsenenä.

Toimin Kelan kuntouttajana Nuottivalmennuksessa, joka on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua matalan kynnyksen syrjätymistä ehkäisevää valmennusta sekä Oma väylä-kuntoutuksessa, joka on 16-29 vuotiaille nuorille tarkoitettua neuropsykiatrista moniammatillista kuntoutusta.

Olen ratkaisukeskeinen ja kognitiivis-analyyttinen nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapeutti (koulutuksessa)

Asiakaskuntani

Työskentelen nuoruusikäisten ja aikuisten kanssa. Otan mielelläni vastaan myös pareja ja perheitä. Kiinnostukseni kohteita ovat nuoruusiän erityiskysymykset, ahdistus-, masennus ja pakko-oireilu sekä neuropsykiatriset piirteet.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Koulutuspsykoterapian hinta on 75 €/45 min

Terapia 90€/45 min, 117€/60 min, 90 min 175 €
Tukikäyntien hinta terapiahinnoin