Etusivu / Löydä apua / Matti Lakkavaara
Psykoterapeutti, Muu, Perheterapia
Kerava, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Olen myötätuntoinen ja helposti lähestyttävä perhe- ja pariterapian psykoterapeutti Keravalla. Viitekehykseni on voimavarakeskeinen ja työskentelyssäni painottuu dialogisuus. Vahvuuksiani ovat kunnioittava kohtaaminen ja aito läsnäolo tässä hetkessä. Ota rohkeasti yhteyttä!
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Millainen terapeutti olen

Olen voimavarakeskeinen perhe- ja pariterapian psykoterapeutti sekä koulutusvaiheen työnohjaaja Uudellamaalla. Vastaanottoni sijaitsee Keravalla ja palvelen tällä hetkellä HUS:n palvelusetelillä perheterapiaan tai pariterapiaan hakeutuvia psykoterapia-asiakkaita. Omakustanteisesti tai vaikkapa vakuutusyhtiön maksusitoumuksella vastaanotolleni voi tulla niin perhe-, pari- kuin yksilöterapiaankin.

Työskentelyni pohjautuu vahvasti dialogisuuteen ja uuden ymmärryksen etsimiseen. Vahvuuksiani ovat kunnioittava kohtaaminen ja aito läsnäolo tässä hetkessä. Pyrin huolehtimaan tapaamisillani siitä, että kaikki tulisivat kuulluksi ja vaikeidenkin asoiden ottaminen puheeksi olisi mahdollista turvallisella tavalla. Asiakkaani ovat kertoneet kokevansa minut turvallisena, rauhallisena ja luottamusta herättävänä terapeuttina. Myös huumori on tapaamisillani sallittua.

Mitä istunnoillani tehdään

Istunnollani pääasiallisesti keskustellaan, mutta saatan käyttää apuna vaikkapa sukupuuta tai elämänjanaa. Kaikki tapahtuu yhdessä sopien ja terapiassa koitan huolehtia siitä, että puhumme juuri sinulle/teille tärkeistä asioista ja juuri sillä tavalla, kun se tuntuu sopivalta. Koitan auttaa etsimään useita näkökulmia ja huolehtia siitä, että kaikki tulevat kuulluksi. Asiakkaani saavat määritellä itse, mikä on heille merkityksellistä ja mitkä asiat ovat juuri heille tärkeitä. Pyrin hyväksymään ihmisen kokonaisena, juuri sellaisena kuin hän on ja auttaa tarkastelemaan omia toiveitaan, tunteitaan tai ajatuksiaan. Myötätuntoisuus ja voimavarojen löytäminen on tärkeä osa työsketelyäni. Työskentely tapahtuu tässä hetkessä, josta käsin voidaan tarkastella myös mennyttä tai tulevaa. Työskentelytapaani voi kuvailla myös uteliaan pohtivaksi tai tutkivaksi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Paniikkikohtauksiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on 18 vuoden työkokemus lastensuojelusta, jossa olen työskennellyt mm. seuraavien ilmiöiden parissa:

- murrosiän tuomat haasteet
- perheen vuorovaikutuksen haasteet
- neuropsykiatriset häiriöt
- vanhemmuuden tukeminen
- päihderiippuvuudet
- masennus ja ahdistuneisuus
- itsetuhoisuus ja viiltely
- parisuhteen haasteet
- ero tai eron pohtiminen
- lähisuhdeväkivalta

Asiakaskuntani

TARJOAN:
- HUS:n palvelusetelillä perhe- ja paripsykoterapiaa
- Omakustanteisesti tai muulla maksusitoumuksella perhe- pari- ja yksilöterapiaa

EN TARJOA:
- KELA:n kuntoutuspsykoterapiaa

Lisätiedot

Varauskalenterin ajat ovat tutustumiskäyntejä varten.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilökäynnit:

45 min. 75€
60 min. 95€

Perhe- ja paripsykoterapia:

75 min. 120€
90 min. 145€