Etusivu / Löydä apua / Matti Kupila

Matti Kupila

Psykoterapeutti, Mielenterveyshoitaja, Ryhmäpsykoterapia
Helsinki, Kamppi
Helsinki, Töölö
Helsinki, Kamppi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Täydentyvät psykoterapiaryhmät Hki:n keskustassa. Alkava ryhmä: https://vaestoliitonterapia.fi/ryhmapsykoterapia/ Kela:n kutoutustukea voi hyödyntää ryhmäpsykoterapiassa. Yksilöterapia-ajat itse maksaville iltaisin ma ja ti Annankadulla ja torstaisin klo 14.30-20.30 Töölössä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ryhmäpsykoterapia
  • Psykodynaaminen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Tyylini terapeuttina on aktiivinen. Pyrin kuuntelemaan ja ymmärtämään asiakasta mahdollisimman hyvin. Aika ajoin esitän mieleeni tulevia asiaa eteenpäin vieviä kysymyksiä. Olen kiinnostunut tunteiden ja tekojen vuorovaikutuksesta ja niiden muodostumisen historiasta asiakkaan elämässä. Tätä hetkeä ja tulevaisuutta käsiteltäessä pohdin toiveiden, haaveiden ja käytännön suhdetta ja ristiriitaa. Toivon asiakkaalta aktiivisuutta kysymyksiäni ja näkemyksiäni kohtaan. Palaan säännöllisesti asiakkaan omiin toiveisiin ja tavoitteisiin terapian suhteen ja arvioimme yhdessä etenemmekö toivottuun suuntaan. Tietty säännöllisyys aikojen käytön suhteen terapiassa on tärkeää. Silti tapaamisia kanssani voi sopia joustavasti.

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisissa käytettävä menetelmä on keskustelu. Pyrin kartoittamaan kunkin asiakkaan kohdalta kokonaistilanteen tämän hetkisestä elämäntilanteesta ja elämänhistoriasta. Minkälaisia tavoitteita asiakkaalla on terapialle? Mitä toiveita on tapaamisille järjetämiselle, esim. tiheys ja kesto.

Psykoterapiassa on mahdollista rauhassa ja luottamuksella käsitellä oman elämän kaikkia tapahtumia. Esimerkiksi oma persoonallisuus, elämän historia, ihmissuhteet, ympäristön olosuhteet ennen ja nyt ovat tavallisia terapiassa käsiteltäviä asioita. Suhteet omiin vanhempiin, puolisoon, sisaruksiin, rakkaisiin ja omiin lapsiin saattavat herättää ristiriitaisia tunteita. Psykoterapiassa voidaan käsitellä myös äkillisiä kriisejä, pidempiaikaista alakuloa, yksinäisyyttä, masennusta, ahdistusta, psyykkistä kärsimystä sekä erilaisia sosiaalisen vuorovaikutuksen ongelmia.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Fobiaan/kammoon Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Seksuaalisiin ongelmiin
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Teoreettinen viitekehykseni on ryhmäanalyyttinen. Ryhmäanalyysi ei ole yksittäinen teoria, vaan se on saanut vaikutteita mm. psykoanalyysistä, systeemiteoriasta, sosiologiasta ja antropologiasta.

Käytännön työn kokemukseni ihmisten kohtaamiseen olen saanut päiväkotityössä, mielenterveystyössä, musiikkiterapiatyössä ja perheväkivaltatyössä Miessakit ry:n Lyömättömässä Linjassa, sekä Jussi-työssä. Aikaa tähän on kulunut 30 vuotta. Psykoterapeutiksi valmistuin v.1999. Psykoterapiapätevyyteni on kirjattu Valviran rekisteriin ja Kelan rekisteriin ryhmähoidon osalta.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten kanssa.

Koulutukseltani olen ryhmäpsykoterapeutti ja siten erityisen kiinnostunut ryhmistä kts. lisätiedot.

Lisäksi tapaan mielelläni miehiä, naisia ja pariskuntia.
Erilaiset ihmissuhdevaikeudet ovat tuttuja aiheita, kuten myös henkilöhistoriaan liittyvät hasteet ja niiden käsittely.

Myönteisten kasvuprosessin tukeminen kiinnostaa: :
nuoresta -> nuoreksi aikuiseksi
sinkusta -> kestävään parisuhteeseen
aikuisesta -> aikusta vastuuta elämässä kantavaksi
aikuisesta arvokkaasti ikääntyen senioriksi

Lisäksi tuttua on vanhemmuuden tukeminen eri elämän vaiheissa sekä erotyöskentely.

Vankin kokemus terapeuttisesta työstä minulla on eri-ikäisten nuorten, keski-ikäisten ja iäkkäiden miesten kanssa toimimisesta, mutta olen aina tavannut myös eri elämäntilanteissa olevia naisia. Ryhmähoidossa puolet ryhmäpaikoista on varattu naisille, puolet miehille.

Lisätiedot

Ryhmäanalyyttinen psykoterapiaryhmä aikuisille Hki:n keskustassa

Tarkoitettu naisille ja miehille.

Tyypillisiä syitä hakeutua ovat:
- erilaiset ihmissuhdevaikeudet
- tarve selvittää itselle kuka minä olen ja mitä haluan elämältä
- tyhjyyden tunne
- jännittäminen
- arkuus tai estyneisyys sosiaalisissa tilanteissa
- pelot ja vaikeudet lähestyä tai keskustella vastakkaisen sukupuolen tai ihastuksen kohteen kanssa
- yksinäisyys
- masennus
- mielialahäiriöt
- aiemmat traumaattiset kokemukset ihmissuhteissa

kustannukset
Ryhmään valmistavien tapaamisten hinta on 25€/50€ 60 min, eikä niihin myönnetä Kela:n kuntoutustukea.

Viikoittaisen kaksoistunnin (2x45min) hinta on 90€/100€ Kelan kuntoutustuen saaneille, jolloin omavastuuosuus on 5,9€/15,9€ vko.

Kysy paikkatilannetta.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Terapian pituudesta ja tiheydestä sovitaan ensimmäisten tapaamisten aikana.
Hinnat: Tutustumiskäynti yksilöterapiaan 50€ / 60min, yksilöterapia 80 € 60min ja ryhmään valmistavat tapaamiset 25€/50€ 60min kts.lisätiedot.
KELA:n kuntoutustukea voi hyödyntää tarjoamassani ryhmäpsykoterapiassa, mutta ei yksilöterapiassa.