Etusivu / Löydä apua / Marko Tapio

Marko Tapio

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Kognitiivinen
Helsinki, Hakaniemi
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Hei! Olen kognitiivinen psykoterapeutti (YET), terapiatyötä yli 20v:n ajan erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten parissa. Psykoterapiakeskukset aiemmin: Vantaan psykiatri- ja psykoterapiapalvelu, Kalliola, Introspekt, Terapiakeskus Psyyke, Terapiakeskus Komppi ja KKT-keskus Arvo
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Mindfulness Skeematerapia

Millainen terapeutti olen

Olen valmistutunut psykoterapeutiksi Jyväskylän yliopistosta (Integratiivinen kognitiivinen koulutusohjelma).
Tämän lisäksi Kognitiivinen lyhytterapia pätevyys (3v) ja olen opiskellut Transaktioanalyyttistä (TA) ja Ratkaisukeskeistä terapiaa. Tämän lisäksi Arto Pietikäisen Joustava mieli terapiaohjelman pätevyys. Perinteisen kognitiivisen psykoterapian lisäksi käytän kuntoutustyössä skeematerapiaa, hyväksymis- ja omistautumisterapeuttisia menetelmiä, myötätuntosuuntautunutta terapiaa ja tietoisuustaitoja. Valvira ja Kela -kelpoisuus

Työskentelyotteeni on rauhallinen, myötätuntoinen ja asiakasta arvostava. Arvostan muutostyössä motivoivaa, vuorovaikutteista palautetta ja yhteistä arviointia kuntoutuksen etenemisestä. Ensisijaista on, että kuntoutustyön tulokset siirtyvät mahdollisimman luontevasti ja mutkattomasti myös vastaanoton ulkopuolelle, osaksi elämää ja hyvinvointia.
Myös ryhmäterapiaa+työnohjausta.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapia alkaa tutustumis/kartoituskäynnillä, jossa arvioidaan tilanteesi ja luodaan tavoitteet kuntoutukselle.
Terapia voi olla lyhytkestoista tai pitempiaikaista. Terapiatyöskentelystä tehdään sopimus ja työskentely sisältää terapeuttisten keskustelujen lisäksi kotitehtäviä ja harjoituksia. Pitempikestoisessa terapiassa työskentely jaksoitetaan tavoitteiden mukaisesti ja kuntoutuksen etenemistä arvioidaan laaja-alaisemmin 2-4 krt vuodessa.
Tämän lisäksi pitempiaikaiseen työskentelyyn voidaan liittää soveltuvin osin keho- ja kuvatyöskentelyä.
Kognitiivinen terapia soveltuu kaikille, jotka haluavat poistaa sellaisia sisäisiä esteitä, jotka rajoittavat elämästä nauttimista ja omiin tavoitteisiin pääsemistä. Terapia voi auttaa löytämään uusia vaihtoehtoja ja ulostulokohtia umpikujaisesta elämäntilanteesta tai samanlaisena toistuvista noidankehistä.
Uskon muutokseen, uuteen mahdollisuuteen ja siihen, että juuri nyt voit vaikuttaa elämänlaatuun enemmän kuin uskotkaan.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni hyvin erilaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa: Työssä ja opiskelussa jaksamisen sekä elämänmuutokset, ahdistus ja masennus, pelkotilat, stressi, persoonallisuushäiriöt ja riippuvuudet. Teen myös nuorten kuntoutusterapian vanhempien ohjauskäyntejä, joihin voi hakea myös Kela tukea.

Itselläni on pitkä kokemus myös terapiaryhmien ohjaamisesta sekä työnohjauksesta.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

96,50

Lisätiedot hinnoittelusta

Käynti on kestoltaan 45 min ja hinnaltaan 96,50 euroa (yksilöterapia). Opiskelija/työtön/eläkeläinen 91,50 euroa. Kela kuntoutusterapiatuki on suuruudeltaan 57,60e/tapaaminen, jolloin terapian omavastuuosuudeksi jää 33,90/38, 90 euroa/tapaaminen. Nuoren kuntoutusterapiaan voi liittyä myös vanhempien ohjauskäyntejä, joihin voi hakea Kelan tukea. Pariterapian käynti on kestoltaan 90min (145 e)

Tutustumis/kartoituskäynnin hinta on 75 euroa ja pariterapiassa 91,50 euroa. Ensikäyntiin on hyvä varata aikaa 60 min. Tapaamisesta saat laskun mukaasi. Pariterapia toteutetaan pääsääntöisesti 8 tapaamisen sarjana (4+4 käyntiä), joista neljä ensimmäistä käyntiä on tiiviisti terapian alussa ja seuraavat ajat n. kuukauden välein.