Etusivu / Löydä apua / Marja Lukka
Psykoterapeutti, Psykologi, Kognitiivis-analyyttinen
Helsinki, Keskusta
Espoo, Tapiola
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Olen psykologi ja perheterapeutti. Opiskelen kognitiivis-analyyttiseksi yksilöpsykoterapeutiksi ja valmistun kesällä 2019. Erityisesti olen perehtynyt somaattiseen sairastamiseen, omaan tai läheisen, ja siihen sopeutumiseen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivis-analyyttinen
  • Perheterapia
Millainen terapeutti olen

Minulle tärkeä asia on kunnioittaa asiakkaan omaa asiantuntijuutta oman elämänsä suhteen. Asiakas itse määrittelee tavoitteet työskentelylle. Yhdessä asiakkaan kanssa tarkastelemme hänen esille tuomiaan asioitaan, ja psykoterapeuttina pyrin auttamaan häntä näkemään asioita uusilla tavoilla ja tarvittaessa löytämään uudenlaisia toimintatapoja.

Olemisen tavaltani olen rauhallinen, yhdessä pohdiskeleva ja tilaa antava. Harvoin annan suoria neuvoja tai tulkintoja, sen sijaan pikemminkin esitän ehdotuksia tai kysymyksiä.

Mitä istunnoillani tehdään

Pääsääntöisesti istunnoilla keskustellaan asiakkaan esille tuomista teemoista. Toisinaan saatan antaa kotitehtäviä ja joskus myös istunnoilla voidaan käyttää työskentelyn tukena luoviakin menetelmiä.

Kognitiivis-analyyttiseen työskentelytapaan, jota nyt opiskelen, kuuluu, että 4-5 ensimmäisen käyntikerran jälkeen terapeutti antaa asiakkaalle reformulaation esim. kirjeen muodossa. Reformulaatio on asiakkaan esittämän ongelman hahmotusta tai jäsentämistä uudella tavalla. Tämä tapahtuu yhteistyössä ja se on koko ajan avoin yhä uudelle muotoilulle. Reformulaation jälkeen asiakas ja terapeutti yhdessä sopivat työskentelyn tavoista ja pituudesta.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen psykologi ja (perhe)psykoterapeutti. Olen aikoinaan suorittanut myös kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen. Nyt opiskelen kognitiivis-analyyttiseksi yksilöpsykoterapeutiksi ja valmistun kesällä 2019.

Olen työskennellyt hyvin pitkään somaattisesti sairaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa. Viime vuosina olen työskennellyt myös aikuisten syöpäpotilaiden kanssa. Teemana hyvin tuttu on siis omaan tai läheisen somaattiseen sairauteen sopeutuminen tai elämänkriisit yleensäkin.

Asiakaskuntani

Työskentelen sekä yksilöiden että perheiden kanssa. Tapaan niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta