Etusivu / Löydä apua / Marja Koskela

Marja Koskela

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Perheterapia
Hyvinkää, Hyvinkää
Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat haluavansa pohtia itseään tai ihmissuhteitaan. Voit tulla tapaamiseen yksin, puolisosi tai perheesi kanssa. Vastaanotollani käy HUS:n ja Helsingin kaupungin palvelusetelit. KELA-oikeus PERHETERAPIAAN! Teen käyntikirjaukset Kanta- arkistoon.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen sopivassa suhteessa kuunteleva, tilaa antava sekä aktiivinen. Tarvittaessa tuon lempeän jämäkästi esiin myös vaikeita ja haastavia näkökulmia. Vahvuuteni on loppumaton kiinnostukseni ihmisten tarinoihin. Löydän ihmisistä ja heidän tarinoistaan, joskus hyvinkin pieniä, hyvän ituja. Toivo ja sen ylläpitäminen ovat minulle tärkeitä asioita terapiassa. Mottoni voisi olla: "Kasvata hyvää".

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisissa keskitymme yleensä keskustelemaan asiakkaalle tärkeistä teemoista. Uskon, että asiakas tietää parhaiten, millaiset asiat ovat hänelle merkityksellisiä ja tärkeitä ottaa tarkasteluun. Työskentelyn apuna voin joskus käyttää toiminnallisia menetelmiä tai kotitehtäviä. Perheiden ja parien tapaamisissa keskeistä on yhdessä tutkia perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja ylläpitää dialogia heidän välillään.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Lastensuojelun asiakkaat Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä. Työurani aloitin nuoristyössä ohjaajan tehtävissä. Olen toiminut HUS:ssa nuorisopsykiatrian poliklinikalla sairaanhoitajan tehtävissä yli 10 vuotta. Lisäksi olen ollut lastensuojelun laitoshoidossa ohjaajana muutamia vuosia. Viimeisimmäksi työskentelin esimies-ja hanketehtävissä. Hanketyössä sain kokemusta maahanmuuttajien kanssa työskentelystä. Voit lukea hankkeesta lisää https://www.sos-lapsikyla.fi/tukena-hanke/ Hankkeen jälkeen työskentelin kaksi vuotta perheterapeuttisen perhekuntoutuksen palveluvastaavan tehtävissä. Tällä hetkellä kouluttaudun voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi Hämeen kesäyliopistossa. Oman toiminimen kautta olen työskennellyt sivutoimisesti perhepsykoterapeuttina ja työnohjaajana vuodesta 2005. Erilaiset työtehtävät ja -ympäristöt ovat antaneet minulle kokemusta elämän moninaisuudesta ja tarjonneet myös erilaisia lisäkoulutuksia.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni eri-ikäisten ja -taustaisten ihmisten kanssa. Nuoruusikäiset ja maahanmuuttajataustaiset ihmiset ovat erityisen lähellä sydäntäni.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pari/perheterapiakäynti 60 min 110 e
90 min 145 e
Vanhempainohjaus 60 min 90 e