Etusivu / Löydä apua / Maria Laine

Maria Laine

Psykoterapeutti, Yhteiskuntatieteiden maisteri, Ratkaisukeskeinen
Hämeenlinna,
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 22.2.-31.5.
Kun pukee omat ajatukset sanoiksi, joille on kuulija, saa usein oivalluksia ja uusia merkityksiä. Tapahtuu muutos. Jos etsit myötätuntoista kuuntelijaa, oivaltavien kysymysten esittäjää tai vaihtoehtoisten ajattelu- ja toimintatapojen esilletuojaa, ota yhteyttä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Perheterapia
Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Jos etsit myötätuntoista kuuntelijaa, oivaltavien kysymysten esittäjää tai vaihtoehtoisten ajattelu- ja toimintatapojen esilletuojaa, ota yhteyttä.
Kun haluaa ymmärtää itseään tai toisiaan paremmin, ajatukset kannattaa pukea sanoiksi. Sanat tarvitsevat aina kuulijan; silloin ne tulevat uudella tavalla sanojalleen todeksi, uudelleen mietittäväksi ja työstettäväksi. Ajattelen, että tähän perustuu keskeisellä tavalla luottamuksellisen ja ammatillisen keskustelun voimaannuttava vaikutus. Pyrin luomaan sellaisen vuorovaikutussuhteen, jossa asiakas kokee olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi; joskus se tarkoittaa enemmän myötätuntoa ja joskus taas rohkeaa aktiivisuutta.

Mitä istunnoillani tehdään

Kuunteleminen ja keskusteleminen ovat tapaamisen keskiössä. Usein kirjaan asioita näkyväksi fläpille, mikä sekin saattaa auttaa asiakasta. Joskus kuitenkin erilaisten menetelmien kautta voi saada oivalluksia omasta tilanteesta ja uusia näkökulmia ajatteluun ja toimintaan. Neuvottelen aina menetelmistä ja niiden käyttämisestä asiakkaan kanssa. Käyttämäni menetelmät liittyvät esim. mielikuvien, valokuvien tai korttien tai musiikin käyttämiseen. Jokaisen tapaamisen lopuksi on tärkeää pohtia, mitä hyötyä tapaamisesta oli.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen mielen hyvinvoinnin ammattilainen ja työskentelen sen parissa monipuolisesti tarjoamalla keskusteluapua, terapiaa, coach-valmennusta ja työnohjausta. Myös erilaiset oppimiseen ja oppimisvaikeuksiin liittyvät työt ovat erityisosaamistani. Eri-ikäiset ja erilaisista työ- ja elämäntilanteista tulevat asiakkaat ovat siis tervetulleita. Minulla on 20 vuoden työkokemus ohjaus- ja koulutustehtävistä eri aloilta ja erityisryhmissä. Olen kouluttautunut monipuolisesti (YTM, sosiaalipsykologi; KM, erityisopettaja; psykoterapeutti; työnohjaaja STOry; ratkaisukeskeinen coach; neuropsykiatrinen valmentaja; MatikkaLuotsi-matematiikkavaikeuden kartoitus ja kuntoutus); tällä hetkellä suoritan draamakasvatuksen ja psykofyysisen psykoterapian opintoja.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Itse suosin yksilökäynneillä 60 tai 90 minuutin aikaa, mutta toki se on neuvoteltavissa asiakkaan kanssa. Jos tapaamiseen osallistuu useampia ihmisiä (esim. kumppani tai muita perheenjäseniä), suosittelen 90 minuutin tapaamisaikaa.
Hinnat (voimassa toistaiseksi):
45 min - 65 €
60 min - 80 €
90 min - 120 €