Etusivu / Löydä apua / Mari Rikala

Mari Rikala

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Kognitiivinen
Tuusula, Hyrylä
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 1.7.-30.9.
Tukea yksilöille, perheille, vanhemmuuteen ja pariskunnille muutamista käyntikerroista pidempään Kelan kuntoutuspsykoterapiaan. Toimin myös Hus psykiatrian palveluntuottajana Palse- setelin kautta. Etävastaanotto mahdollisuus. Kelan kuntoutuspsykoterapian paikat ovat täynnä syksyllä 2023.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina aktiivinen, kyselevä ja kuunteleva. Minulle on tärkeää, että koet asiakkaana tulleesi kuulluksi tapaamisessamme. Lisäksi minulle on tärkeää luoda alusta saakka yhteistyöllemme luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri. Kannustan sinua eteenpäin tavoitteissasi. Olet tervetullut vastaanotolleni yksin tai puolisosi kanssa omana itsenäsi.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely lähtee asiakkaan esiin tuomista toiveista ja tavoitteista. Asioista, joihin asiakas haluaa saada aikaan muutosta. Alussa käymme yhdessä myös keskustelua minkä pituinen työskentely on tässä kohdin mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Tapaaminen voi olla kertaluonteinen, muutamia kertoja tai lyhytterapeuttinen (5-20 krt) terapiajakso tai tätä pidempi jakso. Tehtäväni on tukea asiakasta ajatusten, tunteiden, vuorovaikutuksen ja toimintaan liittyvissä pohdinnoissa ja tavoitteiden suuntaamassa muutostyössä. Käytän usein työskentelyssäni kehollisia menetelmiä. Usein käyntien väleihin voi liittyä kotitehtäviä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut 12 vuotta perheneuvolassa sosiaalityöntekijänä, aiemmin lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Lisäksi ammatinharjoittajana useamman vuoden. Olen kohdannut työssäni perheitä, lapsia ja aikuisia hyvin vaikeissakin elämäntilanteissa. Minulla on kokemusta perheiden ja pariskuntien hankalista vuorovaikutussuhteista, työuupumuksesta, masennuksesta ja ahdistuksesta. Perheneuvolatyön kautta minulle on tuttua vanhempien kanssa työskentely lapsen masennus-, ahdistus- ja pelko-oireisiin liittyen. Samoin vanhemmuuden tuki ADHD:n liittyvissä kysymyksissä, yleisissä kasvatuksellisissa haasteissa, sekä kehityksellisissä että äkillisissä elämänkriiseissä. Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus. Kriisi- ja traumapainotteinen perhepsykoterapiakoulutus. EMDR-koulutus ( tasot 1 ja 2, lapset, nuoret, aikuiset). Tunnekeskeisen pariterapian perus- ja syventävät opinnot. Kognitiivis-integratiivinen aikuisten yksilöpsykoterapiakoulutus.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni sekä yksilöiden, pariskuntien että perheiden kanssa. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita vastaanotolle vanhempiensa kanssa, lasten osallistumisesta käynnille sovitaan vanhempien ja terapeutin kanssa kuitenkin aina etukäteen ennen tapaamista.

Lisätiedot

Juuri nyt kaikki yksilöpsykoterapiapaikat ovat täynnä, lukuunottamatta lyhyitä emdr- terapiajaksoja.

Vapaasta perheterapiapaikasta voit kysyä viestillä.

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinnat:
Tutustumiskäynti 100 e/45min , 125e /60 min.
Yksilöterapiakäynti 45 min/100 e,
Perheterapiakäynti 160e/90 min, 125 e/60 min
Pariterapiakäynti 160 e/90 min, 125 e/60 min

Perhe-, pari- ja yksilöpsykoterapiaan sekä vanhempainohjaukseen kela- pätevyys.

Kelan yksilöpsykoterapiaan ja Hus/palse lyhytpsykoterapiaan ei vapaana olevia paikkoja. Perheterapian osalta sekä lyhyen emdr -terapian tai yksittäisen käynnin osalta kysy paikkatilannetta viestillä.