Etusivu / Löydä apua / Mari Rikala

Mari Rikala

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Perheterapia
Vantaa, Pakkala, Terveystalo Flamingo
Tuusula, Hyrylä
Suomi
Asiakasryhmät
Ikäihmiset yli 67v Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Perheet Parit Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 31.8.-31.10.
Vastaanottokäynnit toteutuvat tällä hetkellä etänä. Tukea yksilöille, perheille, vanhemmuuteen ja pariskunnille. Kela- pätevyys perhe- ja pariterapiaan sekä vanhempainohjaukseen. Valmistun yksilöpsykoterapeutiksi vuoden 2021 lopussa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina aktiivinen, kyselevä ja kuunteleva. Minulle on tärkeää, että koet asiakkaana tulleesi kuulluksi tapaamisessamme. Lisäksi minulle on tärkeää luoda alusta saakka yhteistyöllemme luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri. Kannustan sinua eteenpäin tavoitteissasi. Olet tervetullut vastaanotolleni yksin tai puolisosi kanssa omana itsenäsi.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely lähtee asiakkaan esiin tuomista toiveista ja tavoitteista. Asioista, joihin asiakas haluaa saada aikaan muutosta. Alussa käymme yhdessä myös keskustelua minkä pituinen työskentely on tässä kohdin mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Tapaaminen voi olla kertaluonteinen, muutamia kertoja tai lyhytterapeuttinen (5-20 krt) terapiajakso tai tätä pidempi jakso. Tehtäväni on tukea asiakasta ajatusten, tunteiden, vuorovaikutuksen ja toimintaan liittyvissä pohdinnoissa ja tavoitteiden suuntaamassa muutostyössä. Käytän usein työskentelyssäni kehollisia menetelmiä. Usein käyntien väleihin voi liittyä kotitehtäviä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut 12 vuotta perheneuvolassa sosiaalityöntekijänä, aiemmin lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Lisäksi ammatinharjoittajana useamman vuoden. Olen kohdannut työssäni perheitä, lapsia ja aikuisia hyvin vaikeissakin elämäntilanteissa. Minulla on kokemusta perheiden ja pariskuntien hankalista vuorovaikutussuhteista, työuupumuksesta, masennuksesta ja ahdistuksesta. Perheneuvolatyön kautta minulle on tuttua vanhempien kanssa työskentely lapsen masennus-, ahdistus- ja pelko-oireisiin liittyen. Samoin vanhemmuuden tuki ADHD:n liittyvissä kysymyksissä, yleisissä kasvatuksellisissa haasteissa, kehityksellisissä että äkillisissä elämänkriiseissä. Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus. Kriisi- ja traumapainotteinen perhepsykoterapiakoulutus. EMDR-koulutus (lapset, nuoret, aikuiset). Tunnekeskeisen pariterapian perus- ja syventävät opinnot. Käynnissä kognitiivis-integratiivinen psykoterapiakoulutus 2018-2021.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni sekä yksilöiden, pariskuntien että perheiden kanssa. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita vastaanotolle vanhempiensa kanssa, lasten osallistumisesta käynnille sovitaan vanhempien ja terapeutin kanssa kuitenkin aina etukäteen ennen tapaamista.

Lisätiedot

Vantaalla Terveystalolla torstaisin aamupäiväaikoja. Vain yksittäisiä aikoja vapaana. Tarkista tilanne Terveystalon sivuilta.

Tuusulassa Hyrylässä joitakin vapaita päiväaikoja. Kysy viestillä paikkatilannetta . Huomioithan, että ei kela -pätevyyttä yksilöterapiaan.

Perhe- ja pariterapiaan varataan mielellään 90 min aika, emdr- käynneillä käytössä myös useinmiten 90 min aika. Jos haluat varata 90 min ajan, voit varata kaksi peräkkäistä aikaa tai ellei niitä ole näkyvissä, ota yhteyttä Minduun yhteydenottopyynnön kautta. Samoin voit lähettää viestiä Minduun kautta ja kysyä vapautuvien aikojen ajankohtaa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Hinnat Hyrylän vastaanotolla:
Tutustumiskäynti 90 e/45min 100 e/60 min
Yksilökäynti 45 min/90 e
Perheterapia 150 e/90 min
Pariterapia 140 e/90 min, 120 e/60 min
Vanhemmuuteen, pari- ja perheterapiaan liittyvät yksilökäynnit, yksittäiset tukikäynnit 90-100 e/ 45-60 min
Perhe-, pariterapiaan ja vanhempainohjaukseen kela pätevyys.

Lääkärikeskuksessa (Flamingon toimipisteessä) erilliset hinnat.
Tarkista hinnat Terveystalon sivuilta.