Etusivu / Löydä apua / Mari Rikala

Mari Rikala

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Perheterapia
Vantaa, Pakkala, Terveystalo Flamingo
Tuusula, Hyrylä
Espoo, Tapiola, Terveystalo Tapiola
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Ikäihmiset yli 67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tarjoan tukea yksilöille, perheille ja pariskunnille. Olen psykoterapeutti, perhe- ja pariterapeutti, sosiaalityöntekijä. Opiskelen kognitiivis-integratiiivisessa yksilöpsykoterapiakoulutuksessa. Pari- ja perheterapiaan, vanhempainohjaukseen Kela-pätevyys. Vastaanotto Vantaa, Espoo, Tuusula.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina aktiivinen, kyselevä ja kuunteleva. Minulle on tärkeää, että koet asiakkaana tulleesi kuulluksi tapaamisessamme. Lisäksi minulle on tärkeää luoda alusta saakka yhteistyöllemme luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri. Kannustan sinua eteenpäin tavoitteissasi. Olet tervetullut vastaanotolleni yksin tai puolisosi kanssa omana itsenäsi.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentely lähtee asiakkaan esiin tuomista toiveista ja tavoitteista. Asioista, joihin asiakas haluaa saada aikaan muutosta. Alussa käymme yhdessä myös keskustelua minkä pituinen työskentely on tässä kohdin mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Tapaaminen voi olla kertaluonteinen, muutamia kertoja tai lyhytterapeuttinen (5-20 krt) terapiajakso tai tätä pidempi jakso. Tehtäväni on tukea asiakasta ajatusten, tunteiden, vuorovaikutuksen ja toimintaan liittyvissä pohdinnoissa ja tavoitteiden suuntaamassa muutostyössä. Käytän usein työskentelyssäni kehollisia menetelmiä. Usein käyntien väleihin voi liittyä kotitehtäviä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen toiminut viimeiset reilun 10v perheneuvolassa sosiaalityöntekijänä, aiemmin lastensuojelun sosiaalityöntekijänä. Lisäksi ammatinharjoittajana n. 2v. Olen kohdannut työssäni perheitä, lapsia ja aikuisia hyvin vaikeissakin elämäntilanteissa. Minulla on kokemusta perheiden ja pariskuntien hankalista vuorovaikutussuhteista, työuupumuksesta, masennuksesta ja ahdistuksesta. Perheneuvolatyön kautta minulle on tuttua vanhempien kanssa työskentely lapsen masennus-, ahdistus- ja pelko-oireisiin liittyen. Samoin vanhemmuuden tuki ADHD:n liittyvissä kysymyksissä, yleisissä kasvatuksellisissa haasteissa, kehityksellisissä että äkillisissä elämänkriiseissä. Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutus. Kriisi- ja traumapainotteinen perhepsykoterapiakoulutus. EMDR-koulutus (lapset, nuoret, aikuiset). Tunnekeskeisen pariterapian perus- ja syventävät opinnot. Käynnissä kognitiivis-integratiivinen psykoterapiakoulutus 2018-2021.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni sekä yksilöiden, pariskuntien että perheiden kanssa. Lapset ja nuoret ovat tervetulleita vastaanotolle vanhempiensa kanssa, lasten osallistumisesta käynnille sovitaan vanhempien ja terapeutin kanssa kuitenkin aina etukäteen ennen tapaamista.

Lisätiedot

Vastaanottoajat:

Vantaalla torstaisin päiväaikoja. Ajan voit varata suoraan Terveystalon nettiajanvarauksen kautta taikka Minduun yhteydenottopyynnön kautta.

Tiistaisin Espoossa päiväaikoja. Ajan voit varata suoraan Terveystalon nettiajanvarauksen kautta taikka Minduun yhteydenottopyynnön kautta. Tällä hetkellä kaikki ajat ovat toistaiseksi täynnä.

Tuusulassa Hyrylässä päiväaikoja, kysy viestillä paikkatilannetta. . Huomioithan, että ei kela -pätevyyttä yksilöterapiaan.

Perhe- ja pariterapiaan varataan mielellään 90 min aika, emdr- käynneillä käytössä myös useinmiten 90 min aika. Jos haluat varata 90 min ajan, voit varata kaksi peräkkäistä aikaa tai ellei niitä ole näkyvissä, ota yhteyttä Minduun yhteydenottopyynnön kautta. Samoin voit lähettää viestiä Minduun kautta ja kysyä vapautuvien aikojen ajankohtaa.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Tutustumiskäynti 90 e/45min
Perheterapia 150 e/90 min
Pariterapia 140 e/90 min, 120 e/60 min
Vanhemmuuteen, pari- ja perheterapiaan liittyvät yksilökäynnit, yksittäiset tukikäynnit 90-100 e/ 45-60 min
Perhe-, pariterapiaan ja vanhempainohjaukseen kela pätevyys.

Lisäksi tarjoan yksilöterapeuttisia tukikäyntejä ja koulutusterapiaa aikuisille, hinnassa huomioidaan se, että olen kouluttautumisvaiheessa yksilöpsykoterapiassa. Voit kysyä viestillä paikkatilannetta. Yksilöterapiaan ei kela-pätevyyttä.

Lääkärikeskuksessa (Flamingon ja Tapiolan toimipisteissä) käynteihin lisätään kantamaksu 1,5 e/tapaaminen sekä palvelumaksu 6 e/ kerta.