Etusivu / Löydä apua / Mari Paloriutta-Turkulainen

Mari Paloriutta-Turkulainen

Koulutuksessa Muu, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Pasila
Suomi
Asiakasryhmät
Parit Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen kätilö, seksuaaliterapautti ja Suomen Seksologisen Seuran auktorisoima seksuaalineuvoja. Otan vastaan koulutusasiakkaita opiskeluuni liittyen. Erityisosaamiseni on laaja-alainen ymmärrys seksuaali- ja lisääntymisterveyden teemoihin: raskaus ja synnytys, seksuaalisuuteen liittyvät haasteet.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kognitiivinen
Lisäkoulutukset

Mindfulness Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen läsnäoleva, kuunteleva ja asiakasta kunnioittava, mutta samalla myös aktiivisesti keskusteleva. Olen helposti lähestyttävä, empaattinen ja myös huumorintajuinen. Ensiarvoisen tärkeää on muodostaa toimiva vuorovaikutuksellinen suhde työskentelyssä, joka pohjautuu turvallisuuteen ja luottamuksellisuuteen. Luottamuksellisuus näkyy työskentelyssäni siten, että hyvin vaikeita ja haastavia teemoja on mahdollisuus ottaa esiin ja käsitellä niitä yhdessä. Lisätietoja: https://www.terapiapalvelutmaripaloriutta.com.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelyni on voimavarakeskeskeistä ja olen kiinnostunut asiakkaitteni selviytymiskeinoista. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa keskustella syvemmin asiakkaan ongelmista, asiakkaan niin halutessa. Terapiatyöskentely pohjautuu tavoitteiden asettamiseen, jotka lähtevät asiakkaan tarpeesta rakentaa parempaa tulevaisuutta. Etsimme yhdessä keinoja asiakkaan asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi, uusia näkökulmia elämänhallinnan lisäämiseksi ja löydämme piilossa olleita vahvuuksia. Työskentelytapani on keskusteleva ja käytän myös tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä työvälineinä mm. piirtäminen, renotutumisharjoitukset ja mindfulness. Ratkaisukeskeistä psykoterapiaa voidaan toteuttaa sekä lyhyt- että pitkäkestoisena terapiana. Suoritan samalla kognitiivisen lyhytpsykoterapian erikoistumisopintoja.

Tarjoan apua
Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Univaikeuksiin Paniikkikohtauksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Raskaus & synnytys Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Kipuun liittyvät vaikeudet
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt liki 25-vuoden ajan kaikissa pääkaupunkiseudun synnytyssairaaloissa kätilönä. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi v. 2015 Sexposta sekä olen suorittanut Mindfulness peruskurssin. Olen toiminut synnytyssalikätilönä suurimman osan urastani. Noin 20-vuoden ajan olen pitänyt synnytyspelkokätilön vastaanottoa synnytyspelkopoliklinikalla. Päivystys - ja antenataalityö on myös minulle tuttua. Raskaus, synnytys, riskiraskaudet ja -synnytykset, synnytyspelko, synnytyksen jälkeinen aika, vanhemmuuden haasteet, lapsettomuus ovat erikoisosaamistani. Pidän myös psyykkisen tuen vastaanottoa asiakkaille, jotka ovat päätyneet raskauden keskeytykseen. Olen pitänyt seksuaaliterapeutin vastaanottoa päätyöni ohella synnytyssairaalassa ja asiakkaina ovat olleet sekä naiset että miehet. Vaikeat kipukokemukset ja niiden syvällinen käsittely sekä kivun hallinnan keinojen lisääminen ovat minulle ammatillisesti tuttuja raskauteen, synnytykseen ja raskaudenkeskeytyksiin liittyvissä asioissa.

Asiakaskuntani

Otan vastaan yli 18-vuotiaita aikuisia, pareja ja ryhmiä. Työskentelen mielelläni erilaisten elämään liittyvien haasteiden tai vaikeuksien parissa: mm. ihmissuhteet ja vuorovaikutus, minäkuva ja itsetunto, työssä ja opinnoissa jaksaminen, masennus, yksinäisyys, sosiaaliset tilanteet ja muut elämän hallintaan liittyvät teemat. Kiinnostuksenani ovat etenkin raskaus ja synnytys, raskaudenkeskeytykset, pikkulapsiaika, vanhemmuus ja parisuhde, synnytyksen jälkeinen masennus. Seksaalisuuteen liittyvät teemat ja haasteet: mm. seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, seksuaalinen itseluottamus, haluttomuus ja halujen eriparisuus, orgasmivaikeudet. Monikulttuurisuus ja siihen liittyvät teemat. Olen myöskin kiinnostunut erityisesti nuorten kilpaurheilun lopettamiseen liittyvien teemojen käsittelystä mm. minäkuva, itsetunto ja elämänhallinta. Lisäksi kertaluontoiset kriisi- tai tukitapaamiset ovat mahdollisia.

Lisätiedot

Koronapandemiaan liittyvän poikkeusolojen aikaan teen videovälitteistä etäterapiaa. Aloitan kasvokkaisen terapian jälleen 18.5.2020 lähtien. Jatkossa terapia on mahdollista toteuttaa kasvokkain tai etänä tilanteen mukaan. Etäterapia on mahdollista pitkienkin matkojen päästä. Tällä hetkellä minulla on asiakkaita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja ulkomailta.

Minulla on viihtyisät terapiatilat Helsingin Pasilassa. Pasilan rautatieasemalta on vain muutaman minuutin kävelymatka.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

• Koulutuspsykoterapia (yksilökäynti) 70e / 45 min
• Seksuaaliterapia ja -neuvonta (yksilökäynti) 80e / 45 min
• Pari- tai ryhmäterapia 120e / 75 min

Sovitun tapaamisen voi maksutta perua tai siirtää 24h ennen sovittua ajankohtaa. Tämän jälkeen perutusta tai käyttämättä/perumatta jätetyn tapaamisen hinnasta laskutetaan 100%.
Kela-korvattavuus ei ole mahdollinen psykoterapiakoulutuksen aikana.