Etusivu / Löydä apua / Mari Paloriutta-Turkulainen

Mari Paloriutta-Turkulainen

Koulutuksessa Muu, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Pasila
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen kätilö, seksuaaliterapautti ja Suomen Seksologisen Seuran auktorisoima seksuaalineuvoja. Otan vastaan koulutusasiakkaita opiskeluuni liittyen. Erityisosaamiseni on laaja-alainen ymmärrys seksuaali- ja lisääntymisterveyden teemoihin: raskaus ja synnytys, seksuaalisuuteen liittyvät haasteet.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Lisäkoulutukset

Mindfulness Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen läsnäoleva, kuunteleva ja asiakasta kunnioittava, mutta samalla myös aktiivisesti keskusteleva. Olen helposti lähestyttävä, empaattinen ja myös huumorintajuinen. Ensiarvoisen tärkeää on muodostaa toimiva vuorovaikutuksellinen suhde työskentelyssä, joka pohjautuu turvallisuuteen ja luottamuksellisuuteen. Luottamuksellisuus näkyy työskentelyssäni siten, että hyvin vaikeita ja haastavia teemoja on mahdollisuus ottaa esiin ja käsitellä niitä yhdessä. Lisätietoja: https://www.terapiapalvelutmaripaloriutta.com.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelyni on voimavarakeskeskeistä ja olen kiinnostunut asiakkaitteni selviytymiskeinoista. Vastaanotolla voidaan tarvittaessa keskustella syvemmin asiakkaan ongelmista, asiakkaan niin halutessa. Terapiatyöskentely pohjautuu tavoitteiden asettamiseen, jotka lähtevät asiakkaan tarpeesta rakentaa parempaa tulevaisuutta. Etsimme yhdessä keinoja asiakkaan asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi, uusia näkökulmia elämänhallinnan lisäämiseksi ja löydämme piilossa olleita vahvuuksia. Työskentelytapani on keskusteleva ja käytän myös tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä työvälineinä mm. piirtäminen, renotutumisharjoitukset ja mindfulness. Ratkaisukeskeinen psykoterapia on lyhytterapia suuntaus keskimäärin 5-10 käyntiä, mutta tarpeen mukaan terapiajaksot voivat olla pitkäkestoisia.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Fyysisen sairauden käsittelemiseen Paniikkikohtauksiin Univaikeuksiin
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Raskaus & synnytys Kipuun liittyvät vaikeudet Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt liki 25-vuoden ajan kaikissa pääkaupunkiseudun synnytyssairaaloissa kätilönä. Valmistuin seksuaaliterapeutiksi v. 2015 Sexposta sekä olen suorittanut Mindfulness peruskurssin. Olen toiminut synnytyssalikätilönä suurimman osan urastani. Noin 20-vuoden ajan olen pitänyt synnytyspelkokätilön vastaanottoa synnytyspelkopoliklinikalla. Päivystys - ja antenataalityö on myös minulle tuttua. Raskaus, synnytys, riskiraskaudet ja -synnytykset, synnytyspelko, synnytyksen jälkeinen aika, vanhemmuuden haasteet, lapsettomuus ovat erikoisosaamistani. Pidän myös psyykkisen tuen vastaanottoa asiakkaille, jotka ovat päätyneet raskauden keskeytykseen. Olen pitänyt seksuaaliterapeutin vastaanottoa päätyöni ohella synnytyssairaalassa ja asiakkaina ovat olleet sekä naiset että miehet. Vaikeat kipukokemukset ja niiden syvällinen käsittely sekä kivun hallinnan keinojen lisääminen ovat minulle ammatillisesti tuttuja raskauteen, synnytykseen ja raskaudenkeskeytyksiin liittyvissä asioissa.

Asiakaskuntani

Otan vastaan yli 18-vuotiaita aikuisia ja pareja. Työskentelen mielelläni erilaisten elämään liittyvien haasteiden tai vaikeuksien parissa: mm. ihmissuhteet ja vuorovaikutus, minäkuva ja itsetunto, työssä ja opinnoissa jaksaminen, masennus, yksinäisyys, sosiaaliset tilanteet ja muut elämän hallintaan liittyvät teemat. Kiinnostuksenani ovat etenkin raskaus ja synnytys, raskaudenkeskeytykset, pikkulapsiaika, vanhemmuus ja parisuhde, synnytyksen jälkeinen masennus. Seksaalisuuteen liittyvät teemat ja haasteet: mm. seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, seksuaalinen itseluottamus, haluttomuus ja halujen eriparisuus, orgasmivaikeudet. Monikulttuurisuus ja siihen liittyvät teemat. Olen myöskin kiinnostunut erityisesti nuorten kilpaurheilun lopettamiseen liittyvien teemojen käsittelystä mm. minäkuva, itsetunto ja elämänhallinta.

Lisätiedot

Vastaanotto sopimuksen mukaan Helsingissä Pasilassa, pienessä idyllisessä puutalossa. Tontti sijaitsee Pasilan poliisitalojen välissä ja vastaanottoni on pienemmässä valkoisessa rakennuksessa. Tonttia ympäröi valkoinen puuaita. Pasilan asemalta on noin kilometrin pituinen matka, jonka voi kulkea bussilla nrot 59, 506 tai raitiovaunu nro 7.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

60,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Olen tällä hetkellä ratkaisukeskeisen psykoterapian psykoterapeuttikoulutuksessa. Otan vastaan koulutusasiakkaita. Peruuttamattomista ajanvarauksita peritään ajanvarauksen hinta. Ei Kela-korvattavuutta. Pidän vastaanottoa myös heinäkuussa ja ajan saa tarvittaessa pikaisestikin. Minulla on joitakin aikoja jo valmiina minduussa. Jos heinäkuun vaihtoehdoista ei löydy sopivaa ajankohtaa, niin ajanvaraus onnistuu parhaiten viestitoiminnolla tai sähköpostilla.