Etusivu / Löydä apua / Maarit Grönroos

Maarit Grönroos

Psykoterapeutti, Psykologi, Integratiivinen
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Parit Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Työskentelyni lähtökohta on tukea asiakasta elämään omien arvojensa mukaista hyvää elämää. Erityisosaamista minulla on seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdekirjon moninaisuudesta. Taustani on psykologi ja seksuaaliterapeutti, tuore psykoterapeutti. Vapaita paikkoja lyhyeen työskentelyyn.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Minun sanotaan olevan avarakatseinen ihminen, jolle tuntuu helpottavalta kertoa kipeitäkin asioita. Minulle on tärkeää olla läsnä asiakasta varten ja kuunnella hänen kokemustaan. Tullessasi vastaanotolleni hakemaan tukea, voit tulla aina paikalle kokonaisena ihmisenä, jättämättä mitään oven ulkopuolelle. Oikeus olla vapaasti oma itsensä on minulle tärkeä arvo, ja siihen vapauteen pyrin asiakkaitani tukemaan. Uskon asiakkaan olevan oman itsensä paras asiantuntija, ja minun tehtäväni on tukea asiakasta elämänpolullaan.

Työskentelytapani on integratiivinen, eli pyrin yhdistelemään joustavasti eri terapiasuuntausten elementtejä. Pyrin työskentelyssäni läpinäkyvyyteen ja asiakaslähtöisyyteen, eli pyydän ja kuuntelen palautetta myös omasta toiminnastani. Osaamistani olen vahvistanut seksuaaliterapeuttikoulutuksella sekä psykoterapeuttikoulutuksella. Aiempaa työkokemusta minulla on psykiatrian puolelta, joten hyvin monenlaiset elämän solmukohdat ovat minulle tuttuja.

Mitä istunnoillani tehdään

Tutustumistapaamisella saat todennäköisesti käsityksen, voisinko olla sinulle sopiva terapeutti. Työskentely on pääasiassa keskustelua, ja alkuun on tärkeää muodostaa työskentelylle yhteiset tavoitteet. Ensimmäisellä tapaamisella siis tutustumme; voit kertoa millaisiin asioihin tässä elämäntilanteessa toivot tukea ja lisäksi voit kysyä minulta asioita, jotka mietityttävät. Käymme läpi myös käytännön asiat, kuten luottamuksellisuuden, tapaamisajat, kustannukset jne.

Keskustelun lisäksi voimme käyttää työskentelyssä kuvakortteja, mielikuvaharjoituksia, piirtämistä, kirjoittamista ja oikeastaan kaikkea sellaista, mikä myös sinusta tuntuu kokeilemisen arvoiselta. Jotta muutosta tapahtuisi myös elämässäsi eikä pelkästään vastaanotolla, niin voi ajoittain olla viisasta yhdessä miettiä sopivia kotitehtäviä, mikäli olet niille avoin.

Tapaamme joko kasvotusten vastaanotollani Kampissa tai videon välityksellä etäyhteydellä. Voit tulla tapaamiseen yksin tai kumppanisi/kumppaniesi kanssa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Syömishäiriöiset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykologin tehtävissä aikuisten ja nuorten parissa psykiatriassa viitisen vuotta ja siten monenlaiset mielenterveyden ilmiöt ovat minulle tuttuja. Minulla on kokemusta myös koulupsykologina toimimisesta. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden osaamiseen olen panostanut seksuaalineuvojan sekä seksuaaliterapeutin koulutuksilla, ja lisäksi olen kouluttautunut ja kouluttanut järjestösektorilla. Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdemuotojen moninaisuus on minulle tuttua työelämän lisäksi myös oman elämäni ympyröistä. Psykologiliitossa olen toiminut jäsenenä Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmässä. Olen ollut mukana kirjoittamassa opasta polyamoriasta sote-alojen ammattilaisille. Olen kouluttautunut lyhyesti myös hypnoosista v. 2023 ja käytän hypnoosia voimavarojen vahvistamiseen, yhtenä menetelmänä, sekä esim. tupakkavieroitukseen (lyhytterapia).

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten sekä yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisosaamistani on seksuaalisuuden ja sukupuolen sekä ihmissuhteiden moninaisuus. Seksuaaliterapiasta löydät lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/seksuaaliterapia/

Vastaanottoni on Terapiatalo Quun tiloissa Kampissa.

Tutustumiskäynnin hinta

120,00

Vakiokäynnin hinta

120,00

Lisätiedot hinnoittelusta

LYHYTterapiaan tai muutaman kerran keskustelujaksoihin on joitain paikkoja vapaana. Tutustumistapaaminen 120€/45min.
Jatkotapaamisten hinta 120€/45min. EI uusia asiakkaita Kelan kuntoutuspsykoterapiaan - EN PYSTY VASTAAMAAN KELA-KYSELYIHIN. En ota asiakkaita jonoon.