Etusivu / Löydä apua / Maarit Grönroos

Maarit Grönroos

Koulutuksessa Psykologi, Integratiivinen
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Parit Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Psykologina ja seksuaaliterapeuttina työskentelyni lähtökohta on tukea asiakasta elämään omien arvojensa mukaista hyvää elämää. Erityisosaamista minulla on seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdekirjon moninaisuudesta. Tarjoan myös koulutuspsykoterapiaa. Tervetuloa Kamppiin tai etäyhteyden päähän.
Psykoterapiasuuntaus
  • Integratiivinen
Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Minun sanotaan olevan avarakatseinen ihminen, jolle tuntuu helpottavalta kertoa kipeitäkin asioita. Minulle on tärkeää olla läsnä asiakasta varten ja kuunnella hänen kokemustaan. Tullessasi vastaanotolleni hakemaan tukea, voit tulla aina paikalle kokonaisena ihmisenä, jättämättä mitään oven ulkopuolelle. Oikeus olla vapaasti oma itsensä on minulle tärkeä arvo, ja siihen vapauteen pyrin asiakkaitani tukemaan. Uskon asiakkaan olevan oman itsensä paras asiantuntija, ja minun tehtäväni on tukea asiakasta elämänpolullaan.

Työskentelytapani on integratiivinen, eli pyrin yhdistelemään joustavasti eri terapiasuuntausten elementtejä. Pyrin työskentelyssäni läpinäkyvyyteen ja asiakaslähtöisyyteen, eli pyydän ja kuuntelen palautetta myös omasta toiminnastani. Osaamistani olen vahvistanut seksuaaliterapeuttikoulutuksella sekä ajankohtaisesti psykoterapeuttikoulutuksella. Aiempaa työkokemusta minulla on psykiatrian puolelta, joten hyvin monenlaiset elämän solmukohdat ovat minulle tuttuja.

Mitä istunnoillani tehdään

Tutustumistapaamisella saat todennäköisesti käsityksen, voisinko olla sinulle sopiva terapeutti. Työskentely on pääasiassa keskustelua, ja alkuun on tärkeää muodostaa työskentelylle yhteiset tavoitteet. Ensimmäisellä tapaamisella siis tutustumme; voit kertoa millaisiin asioihin tässä elämäntilanteessa toivot tukea ja lisäksi voit kysyä minulta asioita, jotka mietityttävät. Käymme läpi myös käytännön asiat, kuten luottamuksellisuuden, tapaamisajat, kustannukset jne.

Keskustelun lisäksi voimme käyttää työskentelyssä kuvakortteja, mielikuvaharjoituksia, piirtämistä, kirjoittamista ja oikeastaan kaikkea sellaista, mikä myös sinusta tuntuu kokeilemisen arvoiselta. Jotta muutosta tapahtuisi myös elämässäsi eikä pelkästään vastaanotolla, niin voi ajoittain olla viisasta yhdessä miettiä sopivia kotitehtäviä, mikäli olet niille avoin.

Tapaamme joko kasvotusten vastaanotollani Pasilassa tai videon välityksellä etäyhteydellä. Voit tulla tapaamiseen yksin tai kumppanisi/kumppaniesi kanssa.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Syömishäiriöiset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykologin tehtävissä aikuisten ja nuorten parissa psykiatriassa viitisen vuotta ja siten monenlaiset mielenterveyden ilmiöt ovat minulle tuttuja. Minulla on kokemusta myös koulupsykologina toimimisesta. Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden osaamiseen olen panostanut seksuaalineuvojan sekä seksuaaliterapeutin koulutuksilla, ja lisäksi olen kouluttautunut ja kouluttanut järjestösektorilla. Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhdemuotojen moninaisuus on minulle tuttua työelämän lisäksi myös oman elämäni ympyröistä. Psykologiliitossa toimin jäsenenä Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden työryhmässä. Olen ollut mukana kirjoittamassa opasta polyamoriasta sote-alojen ammattilaisille.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten sekä yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisosaamistani on seksuaalisuuden ja sukupuolen sekä ihmissuhteiden moninaisuus. Seksuaaliterapiasta löydät lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/seksuaaliterapia/

Vastaanottoni on Terapiatalo Quun tiloissa Pasilassa, ja mikäli olet kiinnostunut transsensitiivisestä lyhytterapiasta, on sinun mahdollista saada maksusitoumus esim. HUS:n sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinenlyhytterapia/

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Koulutuspsykoterapiaan 2 paikkaa vapaana.

Hinta 85€/45min, sitoutuminen min. 12 käyntiä. Ei Kela-korvattava. (Koulutuspsykoterapia on psykoterapiaopintoihin liittyvää viikottaista terapiaa, joka on kokeneen psykoterapeuttikouluttajan työnohjaamaa.)