Etusivu / Löydä apua / Leena Merikoski

Leena Merikoski

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen psykologi ja Mindfulness-ohjaaja. Valmistun kognitiiviseksi psykoterapeutiksi 05/23, Kelan palveluntuottajaksi 08/23. Terapeuttina olen lämmin, helposti lähestyttävä sekä aktiivinen. Voit varata aikaa liittyen esim: masennus, ahdistuneisuus, elämän kriisit sekä raskaus- ja vauva-ajan vaikeudet.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja Kiintymyssuhteen tukeminen Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina lämmin, empaattinen, kuunteleva ja aktiivisesti asioita työstävä. Minulla on paljon työkokemusta uupumuksen, masennuksen, ahdistuneisuuden ja elämän kriisitilanteiden kohtaamisesta. Olen toiminut pitkään neuvolapsykologina ja perehtynyt erityisesti raskausajan psyykkisiin vaikeuksiin (mm. synnytyspelko, lapsettomuus, raskausajan ahdistus ja masennus, keskenmeno, kohtukuolema) sekä vauva-ajan vaikeuksiin kuten synnytyksen jälkeiseen masennukseen / ahdistukseen tai vaikeuteen muodostaa suhdetta vauvaan. Minulla on laaja kokemus erilaisista vanhemmuuden haasteista. Myös neuropsykiatriset häiriöt ovat tulleet tutuiksi työssäni ja olen kouluttautunut myös neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Olen erityisen kiinnostunut tunnekeskeisestä kognitiivisesta psykoterapiasta, itsemyötätunnosta sekä tietoisesta hyväksyvästä läsnäolosta eli Mindfulnessista. Olen myös Mindfulness-ohjaaja MBSR ja olen ohjannut sekä yksilöitä että ryhmiä useamman vuoden.

Mitä istunnoillani tehdään

Aloitamme yhteistyön tilanteesi kartoittamisella ja yhteistyösuhteen rakentamisella. Hahmottelemme yhdessä, mistä tilanteessasi on kyse, mitä tavoitteita asetamme työskentelylle ja mitä menetelmiä käytämme. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja uskon, että yhdessä neuvottelemalla löydämme parhaat toimintatavat. Jotta muutos voisi tapahtua, on ensisijaista rakentaa turvallista ja luottamuksellista yhteistyösuhdetta. Turvallisuuden tunne, kuulluksi sekä hyväksytyksi tuleminen omana itsenäsi ovat minulle tärkeitä asioita käynneillä. Myös terapiasuhteen säännöllinen arvioiminen kuuluu työskentelytapoihin ja otan mielelläni myös palautetta vastaan. Työskentely voi keskustelun lisäksi sisältää yhteisen neuvottelun mukaan erilaisia itsemyötätunto- ja Mindfulness-harjoituksia sekä muita kokemuksellisia menetelmiä.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen tehnyt työurani terveyskeskus- ja neuvolapsykologina alkaen vuodesta 2005. Olen kouluttautunut laajasti erilaisiin raskaus- ja vauva-ajan vuorovaikutus-ja psyykkisiin vaikeuksiin (useita pidempiä prosessikoulutuksia).
Neuropsykiatrinen valmentajaksi valmistuin vuonna 2016.
Mindfulness MBSR-ohjaaksi valmistuin 2-vuotisesta koulutuksesta vuonna 2017. Ylläpidän osaamista säännöllisellä omalla päivittäisellä harjoittamisella ja mm. hiljaisuuden retriitteihin osallistumalla. Olen parhaillani MBCT-koulutuksessa.
Aloitin kognitiivisen psykoterapeutti-koulutuksen 01/20 ja valmistun psykoterapeutiksi 05/23.

Tarkempi CV kotisivuillani: www.merimind.fi

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

- Tutustumiskäynti 80e / 60 min

- Vakiokäynti 80e / 45 min

- HUOM! Kelan korvaus mahdollinen 08/23 alkaen, siihen asti käynnit omakustanteisia.

- Hinnat voimassa 07/23 asti.