Etusivu / Löydä apua / Laura Viljanen

Laura Viljanen

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Helsinki, Kamppi
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Monipuolinen työkokemus lasten, nuorten ja aikuisten parista. Voimavarasuuntautunut työskentelyote. Stressi, mielialaoireet, nepsy-oireet, kriisit, oppimisvaikeudet. Otan vastaan kaikenikäisiä asiakkaita.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Mindfulness EMDR

Millainen terapeutti olen

Minulla on vahva ammattitaito sekä lasten, nuorten, perheiden että aikuisten parissa työskentelyyn. Vastaanotoilla suuntaan työskentelyä asiakkaan tarpeita kuunnellen voimavarojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin löytämiseen. Olen kiinnostunut keho-mieli yhteydestä. Työotteeni on aktiivinen ja käytän usein tietoisuustaitoja ja rentouttavia harjoituksia työskentelyn tukena. Aloitan syksyllä 2019 kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttiopinnot, ja työskentelen käyttäytymisterapeuttisia menetelmiä hyödyntäen. Olen perehtynyt myös akuuttien kriisitilanteiden hoitoon ja traumaattisten kokemusten työstämiseen. Traumaattisten kokemuksien parissa voidaan työskennellä esim. traumasuuntautuneen kognitiivisen käyttäytymisterapian tai EMDR menetelmän avulla. Minulla on laaja ja monipuolinen työkokemus oppilaitos- ja koulusektorilla toimimisesta erilaisissa psykologin tehtävissä sekä erityisasiantuntemusta opiskeluhuollon kysymyksiin.

Mitä istunnoillani tehdään

Vastaanotolleni voit tulla kertaluontoisesti pohtimaan omaan tilannetta tai (lyhyt)terapeuttisesti työstämään hyvinvointiisi liittyvää teemaa. Lyhytterapeuttinen työskentelyjakso kestää yleensä 5-15 kertaa.
Ensimmäinen tapaaminen suuntautuu yleensä tilanteen kartoittamiseen, ja työskentelyn tavoitteiden ja asiakkaan odotusten näkyväksi tekemiseen. Jatkotapaamisilla näitä teemoja voidaan työstää erilaisin keinoin. Psykologin vastaanotolle tullessasi sinun ei tarvitse tietää aiotko jatkaa tapaamisia vaan tuen määrää ja oikea-aikaisuutta voidaan yhdessä pohtia.

HUOM. Yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Erityisasiantuntemus opiskeluhuollon tehtäviin; olen työskennellyt psykologina esi-, alku- ja perusopetuksessa, II.asteella ja korkeakoulussa.
Aikuisasiakkaiden kohdalla asiantuntemus mm. seuraaviin;
mielialaoireet, ahdistuneisuus ja murehtiminen, stressi ja erilaiset fyysiset oireet, sosiaalisiin tilanteisiin liittyvät haasteet, jännittäminen, impulssikontrollin haasteet, unettomuus, (työ)uupumus.
Lasten ja nuorten kohdalla minulla on kokemusta myös seuraavista teemoista: haastava käyttäytyminen (esim. levottomuus, omaehtoisuus), nepsy-oireet (esim. keskittymisvaikeudet, ADHD, autismikirjo), tunne-elämän vaikeudet, oppimisvaikeudet, sosiaaliset tilanteet. Vastaanotolla voidaan harjoitella mm. tunnetaitoja tai sosiaalisia taitoja.
Teen erilaisia psykologin tutkimuksia esim. lasten kognitiiviset ja sosio-emotionaaliset tutkimukset.
Olen lisäkouluttautunut EMDR-menetelmän sekä lasten ja nuorten traumasuuntautuneen kognitiivisen käyttäytymisterapian käyttöön.

Asiakaskuntani

Työskentelen sekä lasten, nuorten että aikuisten parissa.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta