Etusivu / Löydä apua / Laura Blomqvist

Laura Blomqvist

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen
Helsinki, Kamppi
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Psykologina voin olla apunasi, jos koet haasteita jaksamisessa, olet ylikuormittunut tai huolissasi esimerkiksi opiskelu- tai työkyvystäsi. Olen tehnyt paljon töitä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kanssa. Tarjoan keskustelutukea vastaanotolla ja etänä. Miten voisin auttaa sinua?
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Millainen terapeutti olen

Kun minua kuvaillaan psykologina ja ihmisenä, kuulen usein positiivista palautetta empaattisuudestani ja lämmöstäni. Koen itse olevani psykologina sensitiivinen ja tapaamisilla asiakkaideni kanssa läsnäoleva ja aktiiviseen vastavuoroiseen vuorovaikutukseen pyrkivä. Minulle on työssäni tärkeää pystyä kohtaamaan asiakkaani paitsi psykologina myös ihmisenä. Tämä tarkoittaa, että pyrin aina aitoon ja välittömään olemiseen asiakkaideni kanssa. Työskentelyni on perustuu kognitiivis-integratiiviseen työskentelyotteeseen, asioiden tarkasteluun erilaisista näkökulmista. Olen tapaamisilla aktiivinen ja läsnäoleva. Olen työskentelyssäni sensitiivinen seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kysymyksissä.

Poimintoja palautteista, joita olen työstäni saanut: “Laura on psykologina lämmin ja asialleen omistautunut. Hän on aidosti ymmärtäväinen ihmisten erilaisille kokemuksille”, “Laura on empaattinen, rauhallinen ja ihana tyyppi. Tapaamisilla on aina arvostettu ja turvallinen olo”

Mitä istunnoillani tehdään

Tapaamisilla kartoitamme yhdessä tilannettasi, jonka pohjalta lähdemme pohtimaan yhteisen työskentelyn tavoitteita. Keskeistä työskentelyssä on omien ajatusmallien ja tunteiden tutkailu ja sen tarkkailu, kuinka nämä vaikuttavat toimintaasi ja hyvinvointiisi. Tapaamisilla pohdimme, miten voit toimia omien haastavienkin ajatusten ja tunteiden kanssa ja lisätä mielen joustavuutta.

Tapaamiset pohjautuvat keskusteluun vastaanotolla tai etäyhteydellä. Voimme tapaamisten aikana hyödyntää myös erilaisia harjoituksia, joiden avulla tarkastellaan ajattelun ja tunteiden prosesseja. Voimme hyödyntää esimerkiksi kirjoittamista tai erilaisia mielikuvaharjoituksia. Lisäksi voimme tehdä erilaisia rentoutumisen tai tietoisen läsnäolon harjoituksia. Jos koet sen mielekkääksi, voin antaa tapaamisilla kotitehtäviä, joiden avulla voit harjoitella arjessasi niitä asioita, joista tapaamisilla keskustelemme.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Syömishäiriöiset potilaat Pakko-oireinen häiriö Neuropsykiatriset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt psykologina terveyskeskuksessa, oppilaitoksissa, nuorisopsykiatriassa sekä työterveydessä. Niin eri työtehtävissäni kuin omassa elämässäni olen kohdannut seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden teemoja. Arvojeni ja kokemusteni kautta minulle on ollut hyvin merkittävää olla psykologina rakentamassa moninaisuutta yhä paremmin kohtaavaa terveydenhuoltoa. Olen tehnyt vapaaehtoistöitä järjestökentällä ja ollut vaikuttamistyössä aktiivinen. Olen ollut perustamassa Psykologiliittoon seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden työryhmää.

Seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden kysymyksissä minulla on erityistä osaamista kehodysforian, vähemmistöstressin ja sisäistetyn itsesyrjinnän teemojen parissa työskentelyyn. Työskentelyni pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan, jossa on keskeistä tavoitteellinen yhdessä tutkiminen ja asiakkaan ainutkertainen kokemus. Autan työskentelyssäni asiakasta ymmärtämään kokemusmaailmaansa, löytämään keinoja kohti toivottua muutosta.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten sekä yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisenä osaamisalueenani on sekusaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden kysymykset.
Työskentelen pääasiassa Terapiatalo Quussa tehden transsensitiivistä lyhytterapiaa, johon sinun on mahdollisuus saada maksusitoumus mm. HUS sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan asiakkaana. Lisätietoa: https://www.terapiataloquu.fi/transsensitiivinen-lyhytterapia/

Lisätiedot

Vastaanottotyön lisäksi koulutan sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan asiantuntijoita yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon sekä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemoista.
Opiskelen tällä hetkellä kognitiiviseksi psykoterapeutiksi.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

90 € / 45 min
110 € / 60 min