Etusivu / Löydä apua / Katriina Pihlava

Katriina Pihlava

Psykoterapeutti, Terveydenhoitaja, Perheterapia
Turku, Läntinen keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v Parit Perheet Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Toivoisin voivani olla Sinulle sellainen psykoterapeutti, jota on helppo lähestyä, jolle on helppo puhua ja jonka vastaanotolla koet tulevasi kuulluksi ja ymmärretyksi. Toivon, että saat minulta tukea, apua ja erilaisia näkökulmia juuri siihen pulmaan, jonka takia tulet vastaanotolleni. Tervetuloa!
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Pidän asiakastani oman elämänsä asiantuntijana, siksi arvostan asiakkaani omia tunteita, ajatuksia ja kokemuksia. Olen läsnäoleva, kuunteleva ja rauhallisuudessanikin aina aktiivinen. Osaan tarvittaessa olla myös suora, koska ajattelen ettei "hyssyttely" vie asiakastani prosessissaan eteenpäin. Vahvuuteni ovat lämmin ja rento suhtautuminen, luotettavuus ja vastuullisuus. Haluan ottaa asiakkaani tasapuolisesti huomioon ja huolehtia siitä, että jokainen tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Yhdistelen terapiatyössäni voimavarakeskeistä, psykoanalyyttistä sekä luovan systeemistä taustafilosofiaa. Suosin työskentelyssäni eniten perinteistä keskustelua, mutta sen lisäksi ja asiakaani niin toivoessa käytän myös erilaisia toiminnallisia menetelmiä. Niitä ovat mm. erilaiset kirjalliset tehtävät, kortit, pelit, musiikki, leikki, rentoutuminen, piirtäminen, valokuvat, videointi ja kirjoittaminen.

Mitä istunnoillani tehdään

Voimavarakeskeinen psykoterapia on luonteeltaan lämmintä, ihmisläheistä ja asiakkaan voimavaroja tukevaa. Asiakas itse päättää keskustelunaiheista sekä määrittelee, haluaako käydä terapiassa pelkästään yksin vai olisiko hänelle hyödyllistä ottaa myös perheenjäseniä tai esim. ystäviä mukaan keskusteluun. Asiakas myös määrittelee itse tavoitteensa ja suunnittelee yhdessä terapeutin kanssa, kuinka usein ja kuinka pitkään terapiassa on hyvä käydä. Keskustelu on dialogista vuoropuhelua, jolla pyritään parantamaan asiakkaan hyvinvointia. Istunnoilla siis pääasiassa puhutaan, mutta sen lisäksi (ja puhumisenkin edistämiseksi) käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä (ks. yllä).

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, erityistason voimavarakeskeinen perheterapeutti, psykoterapeutti, paripsykoterapeutti ja voimavarakeskeinen työnohjaaja. Työkokemusta minulla on avosairaanhoidosta, sairaaloista, terveydenhoitajan vastaanotoilta, kolmannelta sektorilta (yhdistystoiminta) sekä omasta yrityksestäni. Hoitoalalla olen aloittanut viime vuosituhannen puolella eli 1989. Yrittäjänä aloitin v. 2010. Psykoterapeuttina olen tehnyt töitä yksilöiden, pariskuntien ja perheiden kanssa kaikenlaisissa pulmatilanteissa. Työnohjaajana minulla on kokemusta yksilö-, pari-, ryhmä- ja työyhteisöjen työnohjauksista.
Tällä hetkellä opiskelen seksologian perusopintoja.

Asiakaskuntani

Psykoterapiaan hakeudutaan monista eri syistä, joita voivat olla esim. masennus, ahdistus, pelot, jännittäminen, vaikeudet ihmissuhteissa, keskittymisvaikeudet, univaikeudet, muistiin liittyvät vaikeudet, erilaiset traumaattiset kokemukset, työuupumus, väkivalta, itsemurha-ajatukset, epämääräinen paha olo, arvottomuuden tunne, toivottomuus, epävarmuus, paniikkihäiriö, syömishäiriö, alkoholiriippuvuus, huumeriippuvuus, peliriippuvuus, seksuaalisuuteen ja seksiin liittyvät asiat, parisuhteen vaikeudet, huoli läheisestä tai mikä tahansa muu elämänlaatua heikentävä asia. Terapiaan voi tulla missä tahansa asiassa, joka painaa mieltä, josta on hyvä keskustella ja johon on hyvä saada erilaisia näkökulmia. Asiakaskuntani koostuu siis hyvin erilaisista ja eri ikäisistä ihmisistä, joiden kaikkien kokemukset ovat mielestäni inhimillisiä ja ymmärrettäviä. Nuorin asiakkaani on ollut muutaman viikon ikäinen ja vanhin yli 90-vuotias.

Lisätiedot

Minulla on Kela-pätevyydet nuorten ja aikuisten perheterapiaan sekä pariterapiaan. Kaikki nämä luetaan kuntoutuspsykoterapioihin. Perheterapia tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus ottaa istuntoihin mukaan myös läheisiäsi. Ota yhteyttä niin kerron lisää perheterapiasta!
Jos haluat käydä pelkillä yksilökäynneillä, sinun täytyy maksaa käynnit omasta pussistasi. Kelan yksilöterapiaan minulla ei siis ole pätevyyttä vaikka iso osa asiakkaistani käykin yksilökäynneillä.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

80,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiassa on ensiarvoisen tärkeää, että asiakas voi luottaa terapeuttiin ja kokee, että tämän kanssa on hyvä ja helppo työskennellä. Siksi terapia kannattaa aloittaa tutustumiskäynnillä. Tutustumiskäynti ei velvoita asiakasta sitoutumaan pidempään terapiajaksoon. Tutustumiskäynnin hinta on 75 € / 45 min.