Etusivu / Löydä apua / Katarina Meskanen

Katarina Meskanen

Koulutuksessa Psykologi, Kognitiivinen
Helsinki,
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ryhmät
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen inhimilliseen kohtaamiseen vahvasti uskova psykologi ja tuleva psykoterapeutti, jolla on pitkä kokemus syömishäiriöiden hoidosta. Olen erikoistunut syömisen psykologiaan, sen erilaisiin haasteisiin, kehonkuva-ongelmiin ja painonhallinnan pulmiin. Haluan auttaa sinua löytämään vapaamman olon.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Integratiivinen
Lisäkoulutukset

Mindfulness

Millainen terapeutti olen

Psykologina ja tulevana psykoterapeuttina uskon vahvasti inhimillisen kohtaamisen voimaan. Terapeuttinen työskentelyni pohjautuu aitoon läsnäoloon, vastavuoroisuuteen ja tasa-arvoiseen yhteistyösuhteeseen. Uskon, että jokainen on oman itsensä paras asiantuntija, siksi haluan kuulla ja kunnioittaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Terapeuttina olen myötäelävä ja lämmin, annan sinulle tilaa olla omanlaisesi ja arvostan sinua ja kokemustasi ilman ehtoja. Työskentelytyylini on tarvittaessa aktiivinen, ratkaisukeskeinen ja valmentava. Ohjaan sinua ymmärtämään ongelmiasi ja näkemään niiden syitä, sekä tekemään tarvittavia muutoksia elämässäsi. Voin tuoda sinulle uusia oivalluksia ja erilaisia katsantokulmia tilanteestasi riippuen. Saat minulta ohjausta itsesi kehittämiseen, kun haluat oppia uutta itsestäsi ja tyypillisistä toimintatavoistasi. Haluan auttaa sinua vapautumaan mielensisäisistä esteistä ja löytämään mahdollisesti hukassa olleet vahvuutesi ja voimavarasi.

Mitä istunnoillani tehdään

Aloittaessamme yhteisen työskentelyn kartoitamme ensin tilannettasi yhdessä. Sitten hahmottelemme yhdessä työskentelyllemme tavoitteita, jotka tuntuvat sinusta tärkeiltä ja merkityksellisiltä. Tärkeintä minulle on, että työskentelemme yhteistyössä kohti sinun omia tavoitteitasi. Otan tilanteesi huomioon mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja räätälöin yhteistyömme yksilöllisesti. Yhdessä sovimme, tapaammeko viikoittain, kuukausittain vai jotain siltä väliltä. Tapaamisillamme käymme läpi niitä asioita ja kokemuksiasi, jotka sinua puhuttelevat ja mitkä tuntuvat siinä hetkessä tärkeiltä. Annan sinulle tilaa puhua, kuuntelen aktiivisesti, esitän täydentäviä kysymyksiä ja tarjoan vaihtoehtoisia näkökulmia. Tarvittaessa, ja jos niin sovimme, haastan sinua ajattelemaan uudella tavalla. Toisinaan työskentelemme kehollisemmin tai teemme tietoisuustaitoharjoituksia. Istunnot muovautuvat yhteisen työskentelymme edetessä sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti. Arvioimme etenemistämme yhdessä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Paniikkikohtauksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Fobiaan/kammoon
Erityiskohderyhmät
Syömishäiriöiset potilaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen tehnyt pitkään kliinisen psykologin työtä akuuttipsykiatriassa. Minulla on pitkä työkokemus syömishäiriöiden hoidosta: vuodesta 2010 olen tehnyt työtä syömishäiriöihin erikoistuneessa erikoissairaanhoidon yksikössä. Olen ollut mukana asiantuntijatyöryhmässä laatimassa syömishäiriöiden käypä hoito-suositusta (2014). Kouluttaudun omalla erikoisalallani aktiivisesti, mm.ulkomaisissa kongresseissa. Koulutan paljon muita ammattilaisia ja terveydenhuollon toimijoita esim. syömishäiriöistä ja syömisen psykologiasta, kehonkuvasta, voimauttavasta painonhalllinnasta. Olen myös usein mediassa antamassa asiantuntijakommentteja ja -haastatteluja näistä aiheista, ehkä olet joskus lukenut jonkun haastatteluni.

Minulta ilmestyy/on ilmestynyt seuraavat kirjat:

Rakas Keho (Tuuma, 2019; Meskanen, Strengell)
Irti bulimiasta (Duodecim, 2019; Meskanen, Suokas, Gummerus, Stenberg)
Pysäytä tunnesyöminen (Tuuma, 2018)
Irti ahminnasta (Duodecim, 2013; Keski-Rahkonen, Meskanen, Nalbantoglu toim.)

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Vastaanotolleni ovat tervetulleita myös yli 12-vuotiaat nuoret perheineen.

Olen tehnyt pitkään työtä syömishäiriöiden arvioinnin, hoidon ja kuntoutuksen parissa ja ne ovat erikoisosaamiseni ydintä. Ammatillisesti olen erikoistunut syömisen psykologiaan, psykologiseen painonhallintaan, kehonkuvan haasteisiin ja ennen kaikkea syömisen ongelmiin kaikissa muodoissaan. Tyypillisellä asiakkaallani on eriasteisia vaikeuksia tai haasteita syömisen, kehon, painon tai itsetunnon kanssa. Luokseni hakeudutaan usein siinä vaiheessa, kun kaivataan tukea ja apua ongelmien jäsentämiseen ja työstämiseen tai mietitään, onko kyseessä hoitoa vaativa ongelma. Vastaanotolleni ovat tervetulleita yhtä lailla pidempää psyykkistä työskentelyä tarvitsevat kuin myös yksittäistä konsultaatiota kaipaavat.

Lisätiedot

HUOM! Huomioithan, että valitettavasti vastaanottoni ei ole esteetön, vaan sijaitsee kolmennessa kerroksessa (ei hissiä, portaat). Otathan yhteyttä, jos tarvitset mahdollisuuden esteettömään tapaamiseen (toinen vastaanottotila). Lisätietoa vastaanotostani www.psykat.fi/vastaanotto.

Jos sinulla on akuutisti vointiasi haittaava syömishäiriö, toivon, että sinulla itselläsi on lääkärikontakti, joka voi ottaa vastuun somaattisesta hoidosta.

VINKKI! Tutustu kotisivuihini www.psykat.fi ja siellä olevaan blogiin.

Tutustumiskäynnin hinta

120,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

100 € / 45 min
120 € / 60 min

Varaan aina ensikäynnille 60 min ajan.