Etusivu / Löydä apua / Jussi E. Niemelä

Jussi E. Niemelä

Psykoterapeutti, Filosofian tohtori, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kruununhaka
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Suurin terapian tehoa ennustava tekijä on terapeutin ja asiakkaan välinen arvostava ja luonteva suhde. Tähän panostan erityisesti. Terapeuttia ei kannata valita tapaamatta, ja tutustumiskäynti luonani onkin aina ilmainen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen rento ja epämuodollinen, älyllisesti utelias ja laaja-alaisesti asioista kiinnostunut. Terapeuttina minulle olennaisinta on asiakkaan toiveitten huomiointi ja hänen arvomaailmansa hyväksyminen. Olen rauhallinen ja pitkäpinnainen, en säpsähdä pienistä enkä vähän suuremmistakaan.

Terapiaan pitää saada tulla sellaisella tunteella, että on tulossa turvaan ja arvostavaan kohtaamiseen, ei arvioitavaksi tai tuomittavaksi. Pyrin luomaan toivon ja turvallisuuden ilmapiiriä sekä jatkuvasti etsimään realistista positiivisuutta.

Näkemykseni mukaan terapeutti ja asiakas muodostavat etsiväparin, tutkimusretkikunnan tai tutkijaryhmän ja lähtevät jäljittämään sitä parempaa, mitä voisi tulla elämässä haittaavien asioiden tilalle.

Mitä istunnoillani tehdään

Olen ilahduksekseni huomannut, että istunnoillani hymyillään ja nauretaan aika paljon, vaikka ajoittain oltaisiinkin raskaitten asioitten äärellä.

Istunnot vaihtelevat hyvin paljon sen mukaan, mitä asiakas kokee itselleen luontevimpana. Peruslähtökohtana on maanläheinen ja konstailematon keskustelu, jossa asioista saa ja pitää puhua niitten oikeilla nimillä. Istunnoilla ei kavahdeta kiroilua, jos siltä tuntuu, eikä kauniita kehuja kun niiden aika on.

Istunnoilla voidaan vapaamuotoisen keskusteluterapian lisäksi tehdä rakenteellisesti ohjatumpia kirjallisia harjoituksia, kevyttä hypnoosia, kehollisia rentoutus- ja tunnistusharjoituksia yms. Kaikki riippuu lopulta siitä, minkä asiakas kokee itselleen toimivaksi.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani uskontotieteen tohtori ja erityistason psykoterapeutti. Ennen täyspäiväiseksi psykoterapeutiksi ryhtymistä tein yliopistolla tutkimusta hyödyntäen kognitiotieteen ja evoluutiopsykologian näkökulmia. Näkökulmani uskonnollisuuteen ja eri ideologioihin (tätä ajoittain kysytään) on neutraali mutta arvostava.

Elämänkokemus ja koulutus ideologioiden tutkijaksi on tehnyt minusta ennen kaikkea joustavan ja avarakatseisen. Suurimpana osaamisalueenani pidän kykyä ymmärtää monenlaisia näkökulmia.

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Summary in English | Sammanfattning på svenska

The best single indicator for a successful therapy is a respectful relationship between the therapist and the client. This is one of the main goals of my practice. I believe everyone is entitled and capable of achieving a better and happier life.

I like working in a relaxed and down-to-earth mode, while not forgetting intellectual curiosity. In my view the therapist and the client form a team that goes on to search for the better, the improbable, and the innovative. Respecting the client's wishes and values always comes first.

The first trial appointment with me is always free.