Etusivu / Löydä apua / Jussi E. Niemelä

Jussi E. Niemelä

Psykoterapeutti, Filosofian tohtori, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Kruununhaka
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Suurin terapian tehoa ennustava tekijä on terapeutin ja asiakkaan välinen arvostava ja luonteva suhde. Tähän panostan erityisesti. Terapeuttia ei kannata valita tapaamatta, ja tutustumiskäynti luonani onkin aina ilmainen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen rento ja epämuodollinen, älyllisesti utelias ja laaja-alaisesti asioista kiinnostunut. Terapeuttina minulle olennaisinta on asiakkaan toiveitten huomiointi ja hänen arvomaailmansa hyväksyminen. Olen rauhallinen ja pitkäpinnainen, en säpsähdä pienistä enkä vähän suuremmistakaan.

Terapiaan pitää saada tulla sellaisella tunteella, että on tulossa turvaan ja arvostavaan kohtaamiseen, ei arvioitavaksi tai tuomittavaksi. Pyrin luomaan toivon ja turvallisuuden ilmapiiriä sekä jatkuvasti etsimään realistista positiivisuutta.

Näkemykseni mukaan terapeutti ja asiakas muodostavat etsiväparin, tutkimusretkikunnan tai tutkijaryhmän ja lähtevät jäljittämään sitä parempaa, mitä voisi tulla elämässä haittaavien asioiden tilalle.

Mitä istunnoillani tehdään

Olen ilahduksekseni huomannut, että istunnoillani hymyillään ja nauretaan aika paljon, vaikka ajoittain oltaisiinkin raskaitten asioitten äärellä.

Istunnot vaihtelevat hyvin paljon sen mukaan, mitä asiakas kokee itselleen luontevimpana. Peruslähtökohtana on maanläheinen ja konstailematon keskustelu, jossa asioista saa ja pitää puhua niitten oikeilla nimillä. Istunnoilla ei kavahdeta kiroilua, jos siltä tuntuu, eikä kauniita kehuja kun niiden aika on.

Istunnoilla voidaan vapaamuotoisen keskusteluterapian lisäksi tehdä rakenteellisesti ohjatumpia kirjallisia harjoituksia, kevyttä hypnoosia, kehollisia rentoutus- ja tunnistusharjoituksia yms. Kaikki riippuu lopulta siitä, minkä asiakas kokee itselleen toimivaksi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani uskontotieteen tohtori ja erityistason psykoterapeutti. Ennen täyspäiväiseksi psykoterapeutiksi ryhtymistä tein yliopistolla tutkimusta hyödyntäen kognitiotieteen ja evoluutiopsykologian näkökulmia. Näkökulmani uskonnollisuuteen ja eri ideologioihin (tätä ajoittain kysytään) on neutraali mutta arvostava.

Elämänkokemus ja koulutus ideologioiden tutkijaksi on tehnyt minusta ennen kaikkea joustavan ja avarakatseisen. Suurimpana osaamisalueenani pidän kykyä ymmärtää monenlaisia näkökulmia.

Lisätiedot

Terapiatapaamisille voidaan sopia vakituinen viikottainen aika tai sitten aika voi olla vaihteleva, jolloin seuraava aika sovitaan tapaamisen yhteydessä. Ajan voi peruuttaa ilman kustannuksia 48h ennen tapaamista.

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Summary in English | Sammanfattning på svenska

The best single indicator for a successful therapy is a respectful relationship between the therapist and the client. This is one of the main goals of my practice. I believe everyone is entitled and capable of achieving a better and happier life.

I like working in a relaxed and down-to-earth mode, while not forgetting intellectual curiosity. In my view the therapist and the client form a team that goes on to search for the better, the improbable, and the innovative. Respecting the client's wishes and values always comes first.

The first trial appointment with me is always free.