Etusivu / Löydä apua / Juha Olkkola

Juha Olkkola

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Espoo, Niittykumpu
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Laaja ja monipuolinen työkokemukseni on vahvistanut asiantuntemusta lievän lyhytkestoisen oireilun hoidosta aina vakavien pitkäkestoisten mielenterveyden häiriöiden hoitoon. Käytän työssäni asiakkaan kanssa sopien myös hypnoterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Saamani palautteen mukaan olen rauhallinen, luotettava, helposti lähestyttävä ja hyvä kuuntelija. Olen tilaa antava ja analyyttinen. Terapiassa pyrin ymmärtämään asiakkaiden ajatus- ja toimintamalleja, ja löytämään selityksiä niille. Vahvuuteni on ottaa asioita puheeksi ja yhdessä tarkasteltavaksi sekä tutkittavaksi terapiaprosessin kannalta keskeisiä asioita asiakasta arvostaen, rohkeasti ja oikea aikaisesti. Näin muutostyöskentely on vaikuttavaa ja vahvalla pohjalla. Olen saanut kiitosta työskentelytapani vaikuttavuudesta.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapeuttisen työskentelyn aloittamiselle olennaista on se, että sinulla on motivaatio keskustella pulmasta, joka häiritsee tai haittaa elämääsi ja haluat muutosta. Hyvän vuorovaikutuksen ja toimivan yhteistyösuhteen merkitys on yksi tärkeimpiä tekijöitä psykoterapiassa. Sitä varten on olennaista, että kartoitamme ajankohtaisen tilanteesi ja pyrimme siihen, että jaamme ymmärryksen siitä minkä asian kanssa terapeuttisen työskentelyn aloitamme. Se mitä istunnoillani tämän jälkeen tehdään, riippuu siitä mitä yhdessä sovimme. Työskentelen keskustellen ja käyttäen käsittellistämismenetelmiä, jotka auttavat ymmärtämään pulmasi luonnetta. Kyseessä voi olla ajankohtaiseen tilanteeseesi liittyvä yksittäinen konsultaatio, lyhytkestoinen kriisi tai fokusoitu terapia, tai pitkäkestoinen terapiaprosessi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on laaja ja monipuolinen vaativan psykiatrisen hoitotyön kokemus ja pohja psykiatrisena sairaanhoitajana.
Aikuispsykiatriassa olen työskennellyt akuuttipsykiatriassa poliklinikalla (hoidotarpeenarvio, hoitoon ohjaus, ensipsykoosityöryhmä) ja hoito-osastolla.
Oikeuspsykiatriassa olen työskennellyt vastaanotto-, mielentilatutkimus- ja hoito-osastoilla. Minulla kokemusta työskentelystä mm. vaikeista ja epäselvistä elämäntilanteista, monimutkaisista ja pitkällä ajalla kehittyneistä ongelmista, psykoosisairauksista, masennuksesta ja ahdistuksesta, tunne-elämän pulmista ja aggressio-ongelmista kärsivien kanssa.

Lisäksi minulla on kokemusta lastenpsykiatrian polikliinisestä työstä, akuutti ja osasto hoidosta, sekä nuorisopsykiatrian polikliinisestä työstä ja akuutti hoidosta.

Kriisi- ja trumatyön koulutus (10 op.). Täydennyskoulutus, Tampereen Ammattikorkeakoulu 2017-2018.

Asiakaskuntani

Työskentelen pääasiallisesti aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa (16-67v.).

Olen työskennellyt hierojana Suomea maajoukkuetasolla edustavien urheilijoiden kanssa vuodesta 1995 alkaen ja mm. Suomen uppopallomaajoukkueen huoltajana ja hierojana vuodesta 2001 alkaen. Huippu-urheilu ja huippu-urheilijoiden elämäntavat vaatimuksineen, paineineen ja pettymyksineen ovat tulleet minulle tutuiksi.

Lisätiedot

Vastaanotto Espoon Niittykummussa. Metroasemalle matkaa n. 300 metriä ja pihassa "kiekkopaikkoja".

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I have worked for more than 15 years in psychiatric care. My long, varied, and extensive experience has strengthened my expertise from the treatment of mild short-term symptoms to the treatment of severe long-term mental disorders. I work by discussing and using processing methods that help understand the nature of your problem. Therapeutic work can be a single consultation related to your current situation, a short-term crisis or focused therapy, or a long-term therapy process.

In therapy, I strive to understand the clients' thought and action models and find explanations for them. My strength is to bring up in a respectful, courageous and at right time issues that are central to the therapy process, and to look at and explore them together.

Reception in Niittykumpu, Espoo. The distance to the metro station is about 300 meters, parking spaces in front of the building.