Etusivu / Löydä apua / Juha Olkkola

Juha Olkkola

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Espoo, Niittykumpu
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Olen työskennellyt yli 15 vuotta psykiatriassa aikuisten, nuorten ja lasten kanssa sekä avohoidossa, että osastoilla. Pitkä, monipuolinen ja laaja kokemukseni on vahvistanut asiantuntemusta lievän lyhytkestoisen oireilun hoidosta aina vakavien pitkäkestoisten mielenterveydenhäiriöiden hoitoon.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat Hypnoosi

Millainen terapeutti olen

Saamani palautteen mukaan olen rauhallinen, luotettava, helposti lähestyttävä ja hyvä kuuntelija. Terapeuttina olen tilaa antava ja analyyttinen. Terapiassa pyrin ymmärtämään asiakkaiden ajatus- ja toimintamalleja, sekä löytämään selityksiä niille. Vahvuuteni on ottaa asiakasta arvostavasti, rohkeasti ja oikea aikaisesti puheeksi sekä yhdessä tarkasteltavaksi ja tutkittavaksi terapiaprosessin kannalta keskeisiä asioita.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapeuttisen työskentelyn aloittamiselle olennaista on se, että sinulla on motivaatio keskustella pulmasta, joka häiritsee tai haittaa elämääsi ja haluat muutosta. Hyvän vuorovaikutuksen ja toimivan yhteistyösuhteen merkitys on yksi tärkeimpiä tekijöitä psykoterapiassa. Sitä varten on olennaista, että kartoitamme ajankohtaisen tilanteesi ja pyrimme siihen, että jaamme ymmärryksen siitä minkä asian kanssa terapeuttisen työskentelyn aloitamme. Se mitä istunnoillani tämän jälkeen tehdään, riippuu siitä mitä yhdessä sovimme. Työskentelen keskustellen ja käyttäen käsittellistämismenetelmiä, jotka auttavat ymmärtämään pulmasi luonnetta. Kyseessä voi olla ajankohtaiseen tilanteeseesi liittyvä yksittäinen konsultaatio, lyhytkestoinen kriisi tai fokusoitu terapia, tai pitkäkestoinen terapiaprosessi.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Aikuispsykiatriassa olen työskennellyt akuuttipsykiatriassa poliklinikalla (hoidontarpeenarvio, hoitoon ohjaus, ensipsykoosityöryhmä) ja hoito-osastolla. Oikeuspsykiatriassa olen työskennellyt vastaanotto-, mielentilatutkimus- ja hoito-osastoilla. Näissä työpaikoissa olen päässyt perehtymään erilaisiin tutkimus- ja arviointimenetelmiin, hoitopolkuihin, sekä viranomaisyhteistyöhön.

Minulla kokemusta työskentelystä mm. vaikeista ja epäselvistä elämäntilanteista, monimutkaisista ja pitkällä ajalla kehittyneistä ongelmista, psykoosisairauksista, masennuksesta ja ahdistuksesta, tunne-elämän pulmista ja aggressio-ongelmista kärsivien kanssa.

Kriisi- ja trumatyön koulutus (10 op.). Täydennyskoulutus, Tampereen Ammattikorkeakoulu 2017-2018.

Asiakaskuntani

Työskentelen pääasiallisesti aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Olen työskennellyt hierojana Suomea maajoukkuetasolla edustavien urheilijoiden kanssa vuodesta 1995 alkaen ja mm. Suomen uppopallomaajoukkueen huoltajana ja hierojana vuodesta 2001 alkaen. Huippu-urheilu ja huippu-urheilijoiden elämäntavat vaatimuksineen, paineineen ja pettymyksineen ovat tulleet minulle tutuiksi.

Lisätiedot

Vastaanotto Espoon Niittykummussa. Metroasemalle matkaa n. 300 metriä ja pihassa "kiekkopaikkoja".

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Valmistuminen joulukuussa 2023.
60€/käynti 22.12.2023 saakka. Vapaat ajat löytyvät kalenterista.
100€/käynti 8.1.2024 alkaen. Tutustumiskäynti sovittavissa joustavasti.
Kelan kuntoutuspsykoterapiaa alkuvuodesta 2024 alkaen.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I have worked for more than 15 years in psychiatric care. My long, varied, and extensive experience has strengthened my expertise from the treatment of mild short-term symptoms to the treatment of severe long-term mental disorders. I work by discussing and using processing methods that help understand the nature of your problem. Therapeutic work can be a single consultation related to your current situation, a short-term crisis or focused therapy, or a long-term therapy process.

In therapy, I strive to understand the clients' thought and action models and find explanations for them. My strength is to bring up in a respectful, courageous and at right time issues that are central to the therapy process, and to look at and explore them together.

Reception in Niittykumpu, Espoo. The distance to the metro station is about 300 meters, parking spaces in front of the building.