Etusivu / Löydä apua / Juha Kantelinen

Juha Kantelinen

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Helsinki, Länsi-Pasila
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

EI UUSIA ASIAKKAITA. TAVOITTEENA ELÄMISEN ARVOINEN ELÄMÄ ? Etsitkö inhimillistä, kokenutta ja keskustelevaa psykoterapeuttia? Minulla on kokemusta työskentelystä yleisimpien psykoterapiassa käsiteltävien ongelmien kanssa. Taustaltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja kriisityöntekijä.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen käyttäytymisterapia
  • Muu
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Mindfulness Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT)

Millainen terapeutti olen

Olen psykoterapeutti, viitekehys kognitiivinen käyttäytymisterapia (Cognitive Behavioral Therapy CBT, Tampereen yliopisto).
DKT-intensiivikoulutettu (Dbt-Intensive)
Olen tavoitekeskeinen psykoterapeutti ja autan ongelmissa mitkä liittyvät nykyhetken elämäntilanteeseen.
Hoidon alussa arvioidaan ajankohtainen elämäntilanteesi ja laaditaan ongelmaluettelo, mikä määrittää tavoitteita hoidolle ja elämälle.
Asiakaskeskeisyys, hoidon tavoitteet ja yhteinen toimintasuunnitelma tilanteesi paranemiseksi on avainasemassa.
Videoasiointi myös mahdollista suojatun yhteyden kautta.

Mitä istunnoillani tehdään

Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa hoitosuhde nähdään avoimena yhteistyösuhteena. Hoidot perustuvat yksilölliseen ongelma-analyysiin, joka tehdään terapian alussa. Hoidon kohteet määritellään tarkasti, ja ne valitaan ja niiden toteuttamisesta sovitaan yhdessä sinun kanssa. Hoitomenetelmien valinnassa otetaan huomioon hoidon tavoitteet. Terapiassa korostuu harjoittelu- ja ongelmanratkaisupainotus ainutkertaisten oivallusten korostamisen sijasta.
Onko sinulla ahdistusta, masennusta tai tunteensäätelyn ongelmia? Onko sinulla pakkoajatuksia, pakkotoimintoja tai vihan hallinnan ongelmia? Oletko työuupunut, jatkuvasti kriittinen itseäsi kohtaan ? Kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmillä voin opettaa sinulle taitavaa käyttäytymistä ja lieventämään oireita ongelmakäyttäytymisessä.
Asiakkaan käyttäytymisen aktivointi, hyväksyntä, muutoshalu, ja elämäntilanteen koheneminen ottaen yhdessä laaditut tavoitteet hoidolle painopisteenä.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö Neuropsykiatriset potilaat Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

*Psykiatrinen sairaanhoitaja - (Helsingin kaupungin terv.huolto-oppilaitos, 3,5 vuoden koulutus), 05/1993 valmistuminen.
*Akuutti kriisityö, kriisityöntekijä Itsemurhien ehkäisykeskus Sos Palvelu: Sos-auto, Suomen Mielenterveysseura v:na 1995 - 2000.
*Debriefing - koulutus v:nna 1996; kouluttajana kriisipsykologi Salli Saari.
*Nuorisopsykiatrinen tutkimus ja hoito v:sta 2000 - 2018 (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri), 17,5 vuoden ajan.
*Lääkärikeskus NeuroMental:ssa 03/2014 - 03/2017 itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiminen.
*Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) hoito-ohjelmassa työskentely yksilöterapeuttina ja taitoryhmän ohjaajana v:na 2013 - 2017; kouluttajina KKT - kouluttajapsykoterapeutti Teemu Ryhänen, Erlend Monk (Norway), Anita Tormoen (Norway). DKT-intensiivikoulutus 2017, 10 päivää.
*Kognitiivisen käyttäytymisterapian (KKT) psykoterapeuttikoulutus (Tampereen yliopisto) 05/2013 - 03/2017.

Asiakaskuntani

Olen työskennellyt paljon ihmisten kanssa joilla on paljon tunteiden säätelyn ja ahdingon sietämisen kanssa ongelmia,
Tarkkaavaisuuden ongelmat l. keskittymisvaikeudet, masennusoireet , ahdistuneisuus ja itsetuhoisuusproblematikkka ovat vahvoja osaamisalueitani.

Lisätiedot

http://www.kayttaytymisterapia.net/
http://www.kayttaytymisterapia.net/dkt.html
http://actfinland.com/?page_id=51

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Itsemaksavat:
Kertakäynti 60 min: 90€
Paritapaamiset ja perheet 90 min: 130 €