Etusivu / Löydä apua / Jouni Linnankoski

Jouni Linnankoski

Psykoterapeutti, Sosiaalialan koulutus, Pariterapia
Helsinki, Hietalahti
Suomi Saksa
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Etsitkö humaania, kokenutta, helposti lähestyttävää ja vuorovaikutteisia terapeuttia? Minulla on pitkäaikainen kokemus miesten tunne-elämän tukemisesta. Elämänkriisit, kasvu ihmisenä ja parisuhdehaasteet ovat vahvuusalueitani. Kela korvaa vain paripsykoterapiakäynnit luonani.
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Näen meillä ihmisillä olevat vaikeudet ennemminkin ihmisenä kasvamisen haasteina kuin ongelmina. Häpeä saa meidät peittämään heikkouksiamme ja näin mahdollisuutemme kasvaa itseksemme estyy. Myötätuntoisena ja suvaitsevaisena terapeuttina iloitsen joka kerta, kun asiakkaani rohkaistuu kohtaamaan omia tai toisen vaikeita tunteita.
Esitän kysymyksiä, joita asiakas ei ole tullut miettineeksi ja jonka vuoksi ongelma on saattanut jäädä hahmottomaksi. Ihmisenä olen rauhallinen ja terapeuttina myötäelävä, jämäkkä ja vuorovaikutteinen. Asiakaanani saat tukeni.

Mitä istunnoillani tehdään

Pariterapiassa turvallinen ilmapiiri on tärkeää. Se saavutetaan kumpaakin tasapuolisesti kuullen, joka mahdollistaa haavoittavien tunteiden esiin tuomisen. Pariterapiassa fokus on omien tunteiden ja käyttäytymiskaavojen tunnistamisessa ja niistä vastuunotossa. Terapiassa opettelemme tarpeiden tunnistamista ja tunteista puhumista turvallisessa ympäristössä.
Terapiassa kartoitetaan asiakkaiden historiaa erityisesti kiintymyssuhteiden näkökulmasta. Työskentelyn painopiste on nykyhetkessä.
Käytän yksilö- ja pariterapiassani eri menetelmiä, kuten toiminnallisia menetelmiä, psykodynaamista viitekehystä ja tunnekeskeistä pariterapiaa. Keskustelun lisäksi kerron terapiassa työkaluista, joiden avulla voi jäsentää vuorovaikutusta ja vahvistua.

Tarjoan apua
Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt mm. 10 vuotta miesten erotyöntekijänä, kehittänyt eroryhmätoimintaa ja toiminut eroasiantuntijana Miessakit ry:ssä. Toimin myös perheasioiden sovittelijana. Ero- ja vanhemmuuskysymykset ovat vahvuusalueitani.

Olen auttanut paljon asiakkaitani ikä- ja identiteetti- sekä uskottomuuskriiseissä.

Ihmisestä löytyy myös henkinen ulottuvuus. Joskus elämä tuntuu tyhjältä, merkityksettömältä tai yksinäiseltä. Silloin apu voi löytyä elämän tarkoituksen pohtimisesta ja uudelleen suuntautumisesta.

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni niin parien kuin yksilöiden kanssa. Nuorten kanssa minulla on hyviä kokemuksia vanhempien erokriisin/eron jälkeisen ajan työskentelystä. Usein isovanhemmatkin joutuvat lapsensa eron myötä kriisiin ja hyötyvät terapiasta.

Lisätiedot

KELA-korvattavuus 16 – 25 -vuotiaiden ja 26 – 67 paripsykoterapiaan. 1,5 tunnin istunnosta molemmille ikäryhmille korvaus on 95,87€.
Tarkemmin kuntoutuspsykoterapiasta www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia

Tutustumiskäynnin hinta

135,00

Vakiokäynnin hinta

135,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilöterapia 45 minuuttia 80€
Yksilöterapia 60 minuuttia 95€
Pariterapia 90 minuuttia 135€