Etusivu / Löydä apua / Johanna Puustinen

Johanna Puustinen

Psykoterapeutti, Valtiotieteiden maisteri, Ratkaisukeskeinen
Vantaa, Martinlaakso
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja

Terapeutti ei ota vastaan asiakkaita ajalla 24.6.-5.8.
Tällä hetkellä Kelan kuntoutuspsykoterapiapaikat ovat täynnä, mutta etäterapiakäyntejä tai yksittäisiä käyntejä on mahdollista sopia. Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, mutta opiskelen tällä hetkellä myös kognitiivis-integratiivista psykoterapiaa. Lähestymistapani on hyvin integratiivinen.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Skeematerapia Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Psykoterapeuttina lähden asiakkaan kanssa tutkivaan ja tasavertaiseen yhteistyösuhteeseen. Ratkaisukeskeisen ajattelun mukaan terapeutilla tuleekin olla ”ei tietämisen asenne”, koska asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Psykoterapeuttina olen aktiivinen, mutta ennen kaikkea minulle on tärkeää edetä asiakkaan tahdissa. Vahvuuteni ovat myötätuntoisuus ja positiivisuus. Haluan, että asiakas kokee tulleensa nähdyksi ja kuulluksi vastaanotollani; kokee olevansa arvokas juuri sellaisena kuin on. Mielestäni psykoterapeutin tehtävänä on ylläpitää toiveikkuutta, koska kaikilla ihmisillä on oikeus tavoitella hyvää elämää.

Mitä istunnoillani tehdään

Sen lisäksi, että on tärkeää luoda toiveikkuutta, on vastaanotollani myös mahdollisuus pohtia omaa menneisyyttään. Kannamme lapsuuden kokemuksia itsessämme ja joskus meidän täytyy palata lapsuuteen voidaksemme vapautua elämään nykyisyydessä. Välillä pelkästään hankalista asioista ääneen puhuminen voi helpottaa. Usein meillä on omaa hyvinvointiamme rajoittavia ajatustapoja ja uskomuksia, joiden muuttamiseen itselle hyödyllisemmäksi voi tarvita ulkopuolista apua. Psykoterapiassa voidaan löytää asiakkaan aikaisempia selviytymiskeinoja ja korvata niitä uusilla ja rakentavilla. Olen opiskellut myös skeematerapiaa, joten vastaanotollani voi myös tunnistaa ja työstää omia tunnelukkoja, niin ettei tunteet enää lukitsisi toimimaan haitallisesti. Tämän lisäksi olen seksuaalineuvojana perehtynyt sukupuoli- ja seksuaali- identiteettiin liittyviin kysymyksiin.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Lastensuojelun asiakkaat
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Ennen psykoterapeuttipätevyyttä olen valmistunut Norjasta lastensuojelupedagogiksi vuonna 2005 ja Helsingin yliopistosta sosiaalityöntekijäksi (VTM) vuonna 2008. Olen myös kouluttautunut seksuaalineuvojaksi (auktorisoitu). Psykoterapiatyökokemuksen lisäksi minulla on yli kymmenen vuoden työkokemus sosiaali- ja terveysalalta mm. lastensuojelusta, vanhustenpalveluista, nuorten jälkihuollosta ja perheneuvolasta.

Lisätiedot

Vieraile myös kotisivuillani.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Omavastuuosuus Kelan tukemassa kuntoutuspsykoterapiassa on 32,40€