Etusivu / Löydä apua / Johanna Pirinen

Johanna Pirinen

Psykoterapeutti, Psykologi, Perheterapia
Turku, Keskusta
Englanti Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen koulutukseltani psykologian maisteri, pari- ja perhepsykoterapeutti ja kouluttajapsykoterapeutti. Vastaanottoni sijaitsee Turun keskustassa. Tapaan lapsia, nuoria, aikuisia, pareja ja perheitä. Yhteydenotot sähköpostilla. Kelan kuntoutuspsykoterapia vain pari- ja perheterapiana. Tervetuloa!
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Integratiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat EMDR

Millainen terapeutti olen

Tarkastelen psyykkistä oireilua ihmisen omakohtaisena kokemuksena, jolla on yhteys ihmisen koko elämäntilanteeseen, vuorovaikutussuhteisiin ja usein myös historiaan. Minulle on psykoterapeuttina tärkeää eettinen lähestymistapa, jossa korostuu jokaisen ihmisen yksilöllinen kohtaaminen, aktiivinen uteliaisuus ihmisen kokemuksia kohtaan ja yhteisen ymmärryksen etsiminen tasavertaisessa yhteistyösuhteessa asiakkaan ja ammattilaisen välillä.

Terapiasuhteessa asiakas saa ilmaista ja tutkia omia kokemuksiaan, ajatuksiaan ja tunteitaan turvallisessa, myötätuntoisessa ilmapiirissä. Terapeuttina tehtäväni on yhdessä asiakkaan kanssa löytää ymmärrystä hänen tapoihinsa kokea, tuntea, ajatella ja toimia. Tämä pätee yhtä lailla silloin, kun asiakkaani on yksi ihminen, kuin silloinkin, kun tapaan pariskuntaa tai perhettä. Terapeuttina olen aktiivinen osallistuja asiakkaan elämäntilanteen tutkimisessa, ymmärtämisessä ja toivotun muutoksen edesauttamisessa.

Mitä istunnoillani tehdään

Ensimmäisellä tapaamisella keskustelemme asiakkaan tavoitteista ja odotuksista terapialle. Ensikäynnin pohjalta harkitaan terapian aloittamista.

Alussa jäsennämme, mistä ongelmassa on kysymys ja mitä terapiassa voidaan tehdä toivotun muutoksen saavuttamiseksi. Etenemme yhdessä aktiivisesti työskennellen kohti toivomaasi muutosta. Arvioimme etenemistä ja tyytyväisyyttäsi terapiatyöskentelyyn säännöllisesti.

Psykoterapiatapaamisten tiheys vaihtelee asiakkaan tarpeista riippuen. Usein annan asiakkailleni välitehtäviä, sillä terapeuttinen muutos ei tapahdu ainoastaan terapiavastaanotolla käytyjen keskustelujen ja oivallusten kautta, vaan harjoittelu arjen tilanteissa edistää muutosta.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Syömishäiriöiset potilaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Minulla on 15 vuoden kokemus psykologisesta ja terapeuttisesta työstä. Olen toiminut aikuisten, nuorten, lasten ja perheiden psykologisissa ja psykoterapeuttisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

Olen suorittanut EMDR -traumapsykoterapiamenetelmäkoulutuksen sekä aikuisten että lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Lisäksi olen suorittanut Traumafokusoidun kognitiivis-behavioraalisen psykoterapian koulutuksen, joka antaa minulle valmiudet työskennellä traumatisoituneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa.

Olen perehtynyt kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiin vuoden kestäneessä prosessikoulutuksessa.

Olen tällä hetkellä psykoterapian erikoispsykologikoulutuksessa, josta valmistun psykoterapian työnohjaajaksi ja kouluttajaksi. Koulutuksen suuntaus on integratiivinen.

Asiakaskuntani

Työskentelen kaiken ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terapiatyössäni on painottunut mieliala- ja ahdistusoireiden, psyykkisen kriisin ja trauman, erilaisten vuorovaikutusongelmien sekä lasten ja nuorten psyykkisten ongelmien hoito.

Lisätiedot

Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiana 63,91 € / 60 min ja 95,87 € / 90 min. Kelan korvausta voi vastaanotollani saada aikuisten ja nuorten perheterapista sekä nuorten terapioiden vanhempien ohjauskäynneistä. Korvauksen edellytyksenä ovat lääkärin lähete ja Kelan päätös.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Pari- ja perhepsykoterapia 60 min 115,00€ / 90 min 145,00€

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I offer psychotherapy to clients from all age groups in Turku. I am a psychologist and a psychotherapist (couple and family therapy).